qba-69 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 26 Lutego 2017 zieloniutki nie mam w głowie czy mocowałeś się z solankowanymi, jednak proponuję dokonać testów. Dzień w solance na półtorej litra kranówy sypnij 100 gramów soli i wymieszaj. Zalej tym klinki i wieczorem wyłóż na kratki. Z rańca wsadź do wędzaryny i jechaj z resztą wyrobów. Okolice 50 stopni i będzie gitarka Tylko delikutaśnie się obchodź, co by się nie rozpierzchły U mnie też po dwa miechy leżały i ani myślały o swemu spsowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-542503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 27 Lutego 2017 Z solanka jest taka zasada: na kg sera 10% solanka na 10godzin. Mniej sera, czas zmniejszasz. Do bialych serów trzeba uważać bo potrafią się rozpuścić. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-542536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) proponuję dokonać testów QbQ, się zrobi, solennie zapewniam Michał, wiesz może z co się stanie jak taki biały ser by zaworować i podgrzać tak do 70*C w wodzie np? Będzie to miało wpływ na konsystencję? Jaki? Edytowane 28 Lutego 2017 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-542701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 28 Lutego 2017 Reminiscencyj ciąg dalszy... nadal zbiegły zapiątek...Może mały popis i szpanik jakim to się sprzętem czyni wędzonki ... i wędzonków Z czajniczka się proszę nie obśmiewać, gdyż wrzątkiem wszystko wyparzam nim zdecyduję się na jakikolwiek krok w dziedzinę wędzonkowokiełbasową...Igła zaś służy od zarania Macicy, zrobiona równocześnie z hahahaczykami, własnoręcznie, kunsztownie lub mniej wykonana ale praktyczna. Przy boczkach skórę przecinam wstępnie nożem bo mi się nigdy nie chce jej zaostrzyć, tej igły Igła pamięta jeszcze czasy kiedy cały mój warsztat zawierał się w wiaderku 5l po śledziach Brakuje jeszcze wazonu plastikowego cmentarnego do siatkowania ... batonów. oraz termometrów elektronicznych do mierzenia temperatury w ich wnętrzach, na oko wbijając w środek geometryczny....Solanka wg uznania peklosól 70-100 gr / litr wody, z przypraw już dawno się wyleczyłem Woda może być odstała z kranu albo sklepowa....peklowanie na mokroTo szyjemy.... Wstępny ociek, tak wisi ze 12 godz, później nad kuchenkę, etap osuszanie i podcieplanie- tak z godzinkę....na pergamin... i wędzonko, emocjonujący to proces.... sporo się potrafi dziać w trakcie... Wędzenie tak 5/7 godzin, temp 40/60*C, dym swobodnie smuży, niezbyt gęsty...Fajny posmak, zaskakujący i nieoczywisty, daje dodatek głupin z orzechów włoskich lub ususzonych wytłoczyn z czarnych porzeczek Etap parzenie, etap studzenie w zimnej wodzie (można na powietrzu) i w zwis... Na jakiś czas starczy, coś się jeszcze przykiełbasi.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-542712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 28 Lutego 2017 Na jakiś czas starczy KUSISZ Waść oj kusisz............ Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-542722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 20 Marca 2017 Jołjołjoł SiBy Na zwędzonki wariant inny popróbowałem...Peklowanie we worze domkniętym profikukiem. Tak na 9/10 dni, w lodówce, co drugi dzień zmacać i pozagiatać, obrócić...Wyeliminowałem również nastrzykiwanie solanką.Peklosól i nic więcej, żadnych komponentów przyprawienniczych- nic.Peklosól w dozach 20gr/kg; 23gr/kg oraz 25 gr/kg - program startowy więc na czuja trochęPrzed wędzeniem opłukać w zimnej wodzie, tak z minutę, osuszyć ręcznikiem papierowym/ścierką.Wniochy:- piękna robota, lussseirosss wybitny, czysto, szybko i smacznie- kolor peklowanego mięsa jakby bardziej intensywny, wyraźniejszy, bardziej nasycony- jakby inny kolor po wędzeniu ale to może zbyt silne yębłnięcie w trakcie procesu technologicznego- przekroje i smaki - standardowo - minimalne nakłady robocizny i materiałów, oszczędności można z animuszem przerzucić ....na inne, ważne, okołokiełbasowe wydatki - warto powielać, rekomenduję....Tak toto.. --------W Macicy trwają nadal zaawansowane prace kiełbasofilskie, Masturbatorium zwoi nowe wciąż rozwiązania, ideału poszukując, co go nie ma.W zasadzie to paskudnie ciepły dech wiosny nieuchronnie przybliża nas do zawieszenia, jakże żwawych, żywotnie zuchwałych konstruktów...Nic to SiBy, kwiecień i maj to z punktu widzenia Serdolnika wyśmienity czas na białą kipiel i skrzętne uwijanie się w skrzepie, skrupulatnie dozując bakterie i różne domieszki Będą loty Jeszcze pozwolę sobie na małą wrzutkę....zajawkę niejako Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy RozsądekPolecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-544850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 20 Marca 2017 Cóż dodać - piękny wykon A te NNN i KKKK jakoś mi znajome tzn. te rynce je trzymały a ślipia oglądały Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-544852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 20 Marca 2017 W zasadzie to paskudnie ciepły dech wiosny nieuchronnie przybliża nas No właśnie ...... jak to pięknie z pierwszym dniem wiosny się zbiegło . Wędzonki na medal Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-544853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 21 Marca 2017 Wędzonki a czemu służą te pętelki na boczkach i polędwicach? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-544935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 21 Marca 2017 a czemu służą te pętelki na boczkach i polędwicach? Na wi-fi nie będą przecież wisieć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-544966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 21 Marca 2017 Na wi-fi nie Qurcze - w wędzarce mam zasięg może by tak coś pokombinować Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-544973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 21 Marca 2017 te pętelki na boczkach i polędwicach Gruby, jako zdeklarowany leń prymitywista u zarania swej choroby kiełbasofilskiej nabijałem boczki, słoniny i inne na haki... Haki poczerniały i robiły mi takie czarne tatuaże w tych przebiciach- mnie to najzwyczajniej wkypbiało To podejrzałem u SiBów te pętelki...Sztuka zawiera się w tym, żeby właściwe powiązać, na właściwe mięsa...Jak polędwica i szynka to wiadomo pętelka ale boczek i baleron pętelek ... a jak kiełbasa cienka to pętko a jak niecienka to pęto.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-544980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 21 Marca 2017 te pętelki na boczkach i polędwicach Gruby, jako zdeklarowany leń prymitywista u zarania swej choroby kiełbasofilskiej nabijałem boczki, słoniny i inne na haki... Haki poczerniały i robiły mi takie czarne tatuaże w tych przebiciach- mnie to najzwyczajniej wkypbiało To podejrzałem u SiBów te pętelki...Sztuka zawiera się w tym, żeby właściwe powiązać, na właściwe mięsa...Jak polędwica i szynka to wiadomo pętelka ale boczek i baleron pętelek ... a jak kiełbasa cienka to pętko a jak niecienka to pęto.... Acha nie nadązam za tobą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-545001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) Jołjołjoł SiByJakoś mijające zapiątki na niwie kiełbasofilskiej upływają...Święta blisko, dojrzewające czas zabatonić, konstrukta sknuć, pomiętosić farsz, takie tam... Oględnie, to trzeba przykiełbasić Zamysł oczywisty PPPPPPP z orzechami i bez plus coś jakieś padło na GGG oraz fragmentarycznie na FFFF (Filuternie Fikuśna Faszerowana Festkami) pestkowo-orzechową.Może ta z pestkami i/lub orzeszkami piniowymi odbytu nie strzępi ale jest fajną odmianką i podkreślnikiem niepodległości Macicy Tropem wcześniejszym rączo bieżąc, awangardowe konstrukta zczyniono, tom razom z wydziałką mielenia... Jakoś tak mi sie czasy poukładał, że robiłem wszystko jakby kilka dni, bo z czasem kiepawo było a towaru jednak sowicie zwieziono. Pani ziezieŻona wiadomo, opoką i wsporą monumentalną jak zazwyczaj się okazała. Wspaniale potrafi Zakupy w mięsowym, kategorylizacja odżyłkowująca, pekling....... mielonko, komponenta przyprawiennicze wg konstrukta, kontakt z lufą .....Pestki i orzeszki na smalcu, ze zboczkiem również autorskim Borowiki z prawdziwkami, posolone, wrzątkiem zalane- woda z onych świetnie uzupełnia kiełbę obojętnego rodzaju...Nadaje wykwintności... Potorebkowane i pomiseczkowane, gotowe do stosunku.... Jedziem z tym śledziem... przemyślnie, z premedytacją, dwugatunkowo, wielokierunkowo... .... Zgodnie z konstruktem, konsekwentnie..... Nie omieszkałem joooogurtowo zakleksić... czyli, żem se kleksł Farszunio jakże oble skulony, to tak przed Hendziorem, dla se ułatwienia... Co tu jebdolić, reszta to już łatwicha, do kotłowni na ferment (?)Tak ze dwa /trzy dni....Później pressing, różne są metody nacisku liczą się efekta.... Można również .....ale to jak się nie mieści... Zwis obsuszająco-dojrzewający, zamyka cykl kiełbasofilski w sensie technologii... i tak do redukcji 50%...co dni kilka... Lussseirosss SiBy Jak ogarnę całość, to jeszcze wrzucę fotki Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy RozsądekPolecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu... Edytowane 23 Marca 2017 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-545156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 23 Marca 2017 Maestria wykonania , pomysłów , rozwiązań Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-545157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 23 Marca 2017 Żwawe klangi na basiorze, w połączeniu z pomysłowym zastosowaniem gitarowych efektów, jak i samych sześciu strun, wprowadzają w równie nieszablonowe podejście do tematu czynionych przez Ciebie wykonów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-545161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) Panowie z podziękowaniem, kłaniam się nisko ----- Trochę na odwyrtkę, meldunek z wcześniejszej produkcji, czasu brak niestety...Dzień się wydłuża, czas mknie a pęknięcie na plecach zawsze z tyłu.....W Serdolniku chlew, przejść nie można, w Macicy podobnie, słaba koordynacja z Chronosem...Konstrukt kiełbasowy... Ze'Szynko'wa - fi 65-to standard- zawsze się powiedzie, jakkolwiek by nie dziwolążył Lekko chciałem odmienić przekrojowe oblicze Ze'Szynko'wej, obliczyłem wg potrzeby kiełbę DDDDD, Dogodna Donośnie Dęta Dotkliwie Dorodna, łatwość odnalezienia polega na zastosowaniu osłonki fi 55...Kolejnym wykonem, jakby pozostałościowym okazała się TTTTT, znaczy Towarzyska Trafnie Tłustawa Trochę Temperamentna, postanowiłem uszczególnić ją ponadnormatywnym dodatkiem, wiadomo tłuszczu, czosnku i gorczycy... Miałem po jakiejś produkcji osłonkę fi 40- wspaniale się wkomponował weń ów farsz Dodatkowo jakieś wstążeczki, petelki.....Kiełby, jakby to powiedzieć.... są spoko i trochę je za krótkie chyba robię bo szybko się skracają i w sztukach też przymało Podczas jakiegoś etapu, jak pamiętam po podwędzaniu... Przekroje z pestkami dyni i orzeszkami piniowymi... FFFF... Filuternie Fikuśna Faszerowana Festkami... Onanistyczne portfolio... Lussseirosss SiBy Jedne z ostatnich to kiełbasowe loty w sezonie 16/17, coś się yębłnie na Wielkanoc jeszcze wraz ze zwędzonkami a następnie, zgodnie z rytmem pór roku... znowu ech... dzięki -------Prośba...Moderatorów proszę o usunięcie załączonej miniatury i prośby o powyższe...Dziękujęzzy Edytowane 27 Marca 2017 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-545545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 27 Marca 2017 ZAZIeloniutki- Tyś gigant wędlinofilski piękne - a praska do wędlin - hicior Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-545552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 27 Marca 2017 Zieziezieloniutki... z wielką przyjemnością oglądam Twoje wyroby... . podziwiam a najchętniej bym spróbowała Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-545555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 27 Marca 2017 Ziezielony że Ty zawsze do kiełby przysiądziesz wtedy gdy Śliwka nie ma Normalnie żem głodny się zrobił Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-545563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 28 Marca 2017 Halusio, trochę celowo zaworuję, jak Bozia da to rymsniem ąprezkę balkonówkę na jakimś wzlocie, będzie okazja....skonsumić i poswawolić Panowie, toż to kilka kilo mięsa w dodatku Macicowego pochodzenia.... Muski ad systemu uciskowego... to taniej się nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-545619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 28 Marca 2017 He he Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-545639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 jołjołjoł SiBy Miniony zapiątek, zbiegł wielopłaszczyznowo... Se zbiegłem na wizję lokalną do Serdolnika..Wsekcji winiawek postęp upływa a czas rzekomo doskonali Kiełbastyka dojrzewająca, praktyczna, zalazło plechą dość swobodnie KIełbasowanie , jak to ono- zadaniowo, wg konstruktu- cos sie przykiełbasowało cos niecoś k'yełbło ukradkiem....Wędzenie, jak wyżej, ze wskazaniem na lussseirossa wydatnego- pogoda kapitalnie współpracowała Kąpiel studząca, poparzeniowa- krzepi farsz ku radości kiełbasofilskiej.... W zwisie batony, technologicznie niekoniecznym, ale zalecanym, by morale macicowe podnieść... bo można Do malowania taras... od zaraz Dowędzanie....., etap najmilejszy, szczególnie cenny alkokiałbasofilom. Zapewnia żelazne alibi, można rżnąc Fafachowca....Terminologię zaś rzeźniczo-masarską stosując poderżnąć się bezstresowo, sugerowane grupowo i z wyczuciem Powisieli se w wędzarynie to trzeba przewis poczynić do Macicy, chłodno i bezpiecznie... Na białym dywaniku nieźle mię poyebdoliło- zdarza się.... Te mi się podobają...też Pozdro przedświąteczne Kiełbasofilskim, Rumianym Junakom oraz Radosnym Przodowniczkom Ech.... jeszcze się kilka kropelek Smaganego Serka Solonego, spod QbQ Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy RozsądekPolecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-547208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 i Zdrowy Rozsądek wszystko widzę , same smaczki , ale szukałem rozsądku i nie mogłem znaleźć ilość lejków - powala sposób przechowywania buteleczek - superpomysł -do opatentowania Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-547210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Tej złotowłosej panience serce roście Sądząc po uśmiechu, chyba po degustacji napitków, wyłaniających się zza jej pleców Odymiane wyroby oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/15/#findComment-547211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.