kaszubka33 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Marca 2013 Kolega Dziadzisko prezentuje swoje wyroby . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzisko Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Marca 2013 Dzieki kaszubka za założenie tematu jestem jeszcze tu żółtodziobem więc sam nie mogłem Mój pierwszy wyrób zacząłem od pasztetu wg. przepisu Gabi https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1344&postdays=0&postorder=asc&start=0 dzieciom i żonie smakował :thumbsup: Cytuj jak budowałem altane ogrodową Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-273661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Marca 2013 Piękny, q....na przepiękny i tak trzymać. Coraz więcej nas w Zabrzu. Pozdrawiam sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-273854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzisko Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Po pasztecie przyszła kolej na konserwy w słoiku wg przepisu miro https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1966 i zenka http://wedlinydomowe.pl/konserwy/domowe/48-kielbasa-sloikowa tylko ze po pół kilo dopiero się ucze jeden słoik z karczkiem, drugi z łopatką, a trzeci mieszanka karczku i łopatki. Rodzince smakowało Cytuj jak budowałem altane ogrodową Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-278793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 dziadzisko, Swojskie wyroby to nie tylko smak i zadowolone buźki bliskich: to również bezpieczeństwo mikrobiologiczne i pewność zastosowanych surowców. Bezcenne, bo przekłada się na zdrowie. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-278794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzisko Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 EAnna właśnie dlatego sie zdecydowałem na wyrób własnych wędlin koniec z tą chemią. Teraz przyszedł czas wypróbować nowy szynkowar zrobiłem mielonke indyczą z kawałkami kurczaka wg tego przepisu mielonka indycza Peklowałem mięsko dobe w lodówce i parzyłem aż 3h :shock: w temp. 75-80 stopni by osiągnąć wewnątrz batonu temp. 68 stopni. średnica batonu 12cm Mielonka dobra, najważniejsze że smakowała najmłodszym Cytuj jak budowałem altane ogrodową Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-281740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Kurde zazdroszczę Ci. Ze zdjęcia widać, że jest idealna - mi z drobiu wychodzą trociny smaczne ale trociny Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-281746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzisko Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Przyszedł czas na pierwsze wędzenie w życiu w dopiero co zrobionej prostej wędzarni z beczki Na pierwszy raz poszły: szynka, karczek i boczek Wędzenie wg Dziadka porad, 3 biedne wędlinki :smile: po parzeniu wyglądały tak karczek szynka boczek Myśle że wędzenie udane( nigdy tak dobej szynki nie jadłem) i wszystko dzięki Wam. Cytuj jak budowałem altane ogrodową Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-282659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Myśle że wędzenie udanePrawdę piszesz,mi się podoba,teraz będzie tylko jeszcze lepiej zobaczysz :clap: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-282661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Szynka troche nieprzeklowana ,baleron trochę dziwny jakby nie tak....ułożony ...troszkę techniki wiázania przyswoić i bedzie ok.Jak na pierwszy raz niejest źle .....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-282662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Przyszedł czas na pierwsze wędzenie w życiu w dopiero co zrobionej prostej wędzarni z beczkiMyśle że wędzenie udane( nigdy tak dobej szynki nie jadłem) i wszystko dzięki Wam.Oj udane udane...jak na pierwszy raz doskonale sobie poradziłeś. :clap: Co do karczku to rzeczywiście marcus ma rację. :wink: Tak czy inaczej wyroby bardzo mi się podobają i czekam na więcej :smile: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-282670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzisko Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 dzięki za uwagi z tym wiązaniem to mam problem musze to przecwiczyć, ale to chyba aż tak ważne nie jest Cytuj jak budowałem altane ogrodową Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-282674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 dziadzisko, :clap: :clap: :clap: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-282675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymny Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Witam. Dałeś z grubej rury na początek Zapraszam do kącika fotograficznego, może podszkolisz trochę robienie zdjęć. Cytuj "Bardziej miłuj tego, kto wytyka ci błędy, niż tego, kto cię wciąż chwali". Aforyzm arabski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-282677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 dziadzisko, jak na pierwszy raz super :clap: :clap: może podszkolisz trochę robienie zdjęć.To forum kulinarne a nie fotograficzne . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-283058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 z tym wiązaniem to mam problem musze to przecwiczyć, ale to chyba aż tak ważne nie jestWażne, ważne. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-283062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzisko Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 28 Maja 2013 Pierwsza moja kiełbasa Chłopska wg przepisu SZCZEPANA tylko 3kg na próbe 3 szynki i kurczak. Ta szynka jest z jednej strony ciemniejsza z drugiej jasniejsza jest czy to wina peklowania peklowałem bez nastrzykwania( nie mam strzykawki) Wszelkie uwagi mile widziane. Cytuj jak budowałem altane ogrodową Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-286346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 28 Maja 2013 szynka jest z jednej strony ciemniejsza z drugiej jasniejsza jest czy to wina peklowaniawybarwienie wygląda prawidłowo - po prostu ten element "tak ma"... - niedopeklowanie objawiałoby się barwą szarą w centrum geometrycznym nie mam strzykawkia apteki to kolega nie ma gdzieś "za rogiem"? :tongue: :wink: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-286348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 28 Maja 2013 Ta szynka jest z jednej strony ciemniejsza z drugiej jasniejsza jest czy to wina peklowania szyneczka ładna :thumbsup: :clap: nie to nie wina peklowania-taki kolor mięśni, jakby była nie dopeklowana to po parzeniu w środku było by szaro oczko kiełbasa Chłopska wg przepisu SZCZEPANA nigdy nie robiem i nie znam przepisu ale wygląda trochę na moje za chudo i za drobno rozdrobnioną Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-286349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzisko Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 31 Maja 2013 Czy to normalne że szynka aż takich kolorów dostała po tygodniu, może coś źle zrobiłem? Za pierwszym razem jak wędziłem szynki tak nie było. Cytuj jak budowałem altane ogrodową Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-286603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 31 Maja 2013 Czy to normalne że szynka aż takich kolorów dostała po tygodniu, może coś źle zrobiłem?Przeprowadzone ostatnio badania wykazały, że obecność azotynów, a raczej ich niewłaściwa przemiana, może powodować zielenienie peklowanego mięsa w wędlinach. Barwnik zielony jest jednym z barwników nitrowych, powstających pod wpływem działania N02 na związki białkowe z rdzeniem aromatycznym.http://wedlinydomowe.pl/peklowanie/peklowanie-porady/959-prawie-wszystko-o-peklowaniu-d :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-286611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 31 Maja 2013 Czy to normalne że szynka aż takich kolorów dostała po tygodniu, może coś źle zrobiłem? mówisz o tym kolorze zielonym po środku? jeżeli tak to wydaje mi się że nie dopeklowane. Czy ta szynka z 28V była parzona czy parzyłeś po przekrojeniu? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-286615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 31 Maja 2013 Ile dałeś peklosoli ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-286636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzisko Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 31 Maja 2013 To w środku nie jest zielone ta dziurka to ślad po termometrzechodzi mi o ten ciemno czerwoną barwe czemu tak pociemniałabyły parzone od razu po wędzeniu w całości oczywiście40g peklosoli na 0,4l wody 7 dni peklowane wg porad Rogera Cytuj jak budowałem altane ogrodową Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-286642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 31 Maja 2013 Podałeś 40g peklosoli na 0,4l wody i tu jest ok, ale ile było solanki w stosunku do mięsa ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7958-koniec-z-kupnymi-w%C4%99dlinami-i-podrobami-wyroby-dz/#findComment-286646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.