ANNAM Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 13 Marca 2013 Henio, istnieje ciasto, gdzie do blaszki lejesz wode( dokladnie) i do tego goraca,a ciasto wcale nie jest zakalcem, tylko ma swoj wlasny czekoladiwy sos http://rgrull.files.wordpress.com/2012/06/rich-chocolate-self-saucing-pudding-8.jpg Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-274650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 13 Marca 2013 Reniu, fotka fotka... gdzie jest ? :smile:. .Tak jak napisałam szybko się robi i szybko znika Do sesji zdjęciowej nie doczekał :grin: Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-274680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 14 Marca 2013 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ee4ebc5dafb90ac.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9508faad9e752304.htmlNo a kto powiedział ze musi byc cukier puder. Ale ciasto fajne i smaczne a i ponad wszystko proste :clap: :clap: :clap: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-274686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 14 Marca 2013 Witam. Jotka w jotkę jak w przepisie. Chłodziło się przez noc calutką, a teraz znika w błyskawicznym tempie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-274693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 14 Marca 2013 Henio, dobry zakalec nie jest zły :lol: ralf, artystyczne wprost dzieło Ci wyszło :clap: dyzio, nie bądź taki, daj kawałek do kawy... :thumbsup: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-274700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harapug Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 15 Marca 2013 Uff, wstawiłam, za godzinę będzie wiadomo czy coś poza drożdżowymi piec umiem :sad: :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-274911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 22 Marca 2013 Kolejna próba :P tym razem sukces.. wyraźne 3 warstwy wyszły, chociaż na zdjęciu średnio to widać muszę powiedzieć, że wersja kawowo-rumowa była o niebo lepsza w smaku niż waniliowa.. ale i tak jest super Pozdrawiam http://img546.imageshack.us/img546/7135/wontrupka.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 22 Marca 2013 Mniam :thumbsup: . Przymierzam się do wersji czekoladowej :grin: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 23 Marca 2013 Pozazdrościłem :grin: Za 15 minut wychodzi z pieca ......... Tylko jeszcze to czekanie aż się schłodzi :rolleyes: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 23 Marca 2013 Pozazdrościłem :grin: Za 15 minut wychodzi z pieca ......... Tylko jeszcze to czekanie aż się schłodzi :rolleyes: Mąż a ja dopiero co oglądałam wątek i skrycie o nim marzyłam :grin: . Ale Ty jesteś fajny!!! Tylko nie smakuj zbyt intensywnie, bo ja będę dopiero po 18 więc chciałabym chociaż posmakować a nie tylko wylizać resztki :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 23 Marca 2013 O żesz Ty zła kobieto :devil: To miała być niespodzianka :devil: Do roboty się weź a nie forum podczytujesz :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 23 Marca 2013 Po upieczeniu od razu wyciągać z piekarnika czy poczekać aż wystygnie ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 23 Marca 2013 miro, możesz zostawić w piekarniku ale otwartym jak wyjmiesz szybciej wystygnie :wink: Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 23 Marca 2013 Po upieczeniu od razu wyciągać z piekarnika czy poczekać aż wystygnie ? ja wyciągałem :wink: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 23 Marca 2013 Dzięki. Ps. Pachnie ...... :thumbsup: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 23 Marca 2013 Jeszcze 2 godziny i ja posmakuję to cudo :thumbsup: . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 23 Marca 2013 No wyszło z pieca i poczekało na balkonie :thumbsup: Nie wiem czy dwie godziny wytrzyma ..... Trzy warstwy są a jakże ..... http://img94.imageshack.us/img94/2448/dscn29751.jpg Ale cos podejrzanie szybko się kończy :grin: http://img843.imageshack.us/img843/7998/dscn29801.jpg Nastepne będzie po Boczkowemu, z kawą i rumem Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 23 Marca 2013 Nie wiem czy dwie godziny wytrzyma ..... Już tylko godzina :grin: . A ja bym chciała wersję czekoladową. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 23 Marca 2013 Gatita wielkie dzięki za przepis. To chyba najlepsze ciasto jakie jadłem !Trochę coś mi nie poszło bo opadło, ale to nic, jest zaje.... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 23 Marca 2013 Siedzę w pracy przed ekranem i .... i się tylko kurczę ślinię i klawiaturę wycieram :devil: . Jutro wrócę do domu i też machnę. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 23 Marca 2013 Miro, pewnie wyjąłeś z piekarnika zaraz po upieczeniu? Jakbyś na troszkę zostawił pozwalając ciastu stygnąc powoli to by nie opadło :wink: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 23 Marca 2013 Z 15 minut było w otwartym piekarniku, potem wyjąłem ..... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 23 Marca 2013 Miro, pewnie wyjąłeś z piekarnika zaraz po upieczeniu? Jakbyś na troszkę zostawił pozwalając ciastu stygnąc powoli to by nie opadło :wink: za moją poradą :blush: chociaż u mnie nie opadło :rolleyes: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 23 Marca 2013 Ciasto czadowe. Spód boski - uwielbiam takie spody zakalcowate. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 23 Marca 2013 :rolleyes: No i poszły konie po betonie czyli zapodałem ciasto do piekarnika no i zobaczymy co wyjdzie nie mam aparatu więc no chyba ze komórką pytanie da radę :shock: wersja z kakaem [ Dodano: Sob 23 Mar, 2013 19:44 ]tusiaczkowa, no to się tusiaczek spisał :clap: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7964-ciasto-magiczne-ciasto/page/5/#findComment-276625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.