bwie Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Witam, Proszę o radę - mam kupione dziś 2 kg boczku i zamierzam go przeznaczyć na grill, tyle że odbędzie się on ... za pięć dni - co mi doradzicie?- wrzucić dziś w marynatę - tylko pytanie czy wytrzyma do piątku (wszędzie czytam marynować 2-3 dni)? - jeśli już to jakieś sprawdzone przepisy?- czy ew. zamrozić na 2-3 dni a dopiero potem w marynatę? pozdrawiam Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_lpk Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 BWIE w jakiej postaci docelowo będzie ten boczek? plastry ? kawałki na szaszłyki ? czy cały kawał na raz :lol: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Pięć dni może nie przetrwać.Ja bym zamroził i dwa dni przed zamacerował w przyprawach. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 plastry tak się przymierzam Pięć dni może nie przetrwać. właśnie się tak trochę boję :???: Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Pięć dni może nie przetrwać.W solance i wywarze z przypraw? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Solanka czy peklowanie ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Solanka czy peklowanie ? _________________Mowa jest o grillu :smile: więc solanka Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maksiu Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Najlepiej mięso zamrozić, jeśli nie będziemy go wykorzystywali od razu tylko za parę dni. Po rozmrożeniu mięso będzie świeżutkie i gotowe do zamarynowania Cytuj Frytkownice - sprawdzają się podczas rodzinnego obiadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 OK, dzięki za rady, boczek pocięty w plastry i zamrożony czeka na swoją kolej Do modów - jeśli byłby ktoś tak uprzejmy to temat można usunąć. pozdrawiam Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartoflisko Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Mój boczuś najpierw leży sobie w marynacie i nabiera mocy z przypraw a potem go wędzimy w grillu typ wędzarnia, który zakupiliśmy w sklepie internetowym. Oprócz boczku wędzimy jeszcze ryby czy szyneczki mniam mniam pychaaaaaa Edytowane 4 Listopada 2016 przez EAnna ort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Listopada 2016 Hmm.... a co to za grill? Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.