Michał Koperski Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 23 Marca 2014 Witam serdecznie, Byloby za dobrze zeby przez caly rok Rosna na jesien I na wiosne ... I na poczatku zimy Haa musisz Adam wytłumaczyc kolegom pewne niuanse jesli chodzi o pory pogody . Jak sie nie mylę to u ciebie powoli kończy sie lato i bliżej do jesieni. Zima trochę śmieszna. Rano czasami delikatnie poniżej zera, a w południe 20oC. Murzynowo chodzi opatulone po uszy Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 24 Marca 2014 Haa musisz Adam wytłumaczyc kolegom pewne niuanse jesli chodzi o pory pogody . Jak sie nie mylę to u ciebie powoli kończy sie lato i bliżej do jesieni. Zima trochę śmieszna. Rano czasami delikatnie poniżej zera, a w południe 20oC. Murzynowo chodzi opatulone po uszy Michal ma zupelna racje. Tutaj mamy zime jak w Polsce jest lato, natomiast mamy lato jak w Polsce jest zima. Zima tutaj ( Durbanie ) to temperatury w okolicach +18 do +20 stopni C. Wtedy dokladnie widac kto jest europejczykiem a kto tubylcem Tubylcy w takich temperaturach chodza poubierani w korzuchy I czapki.Problemem dla mnie jest tutaj niestety lato - jak na zewnatrz temperature siege +32 do +35 stopni - jeszcze to nie byloby najgorsze, gdyby nie wilgotnosc - nad oceanem tutaj siege do 98% - naprawde ciezko jest oddychac ...Zainspirowany metka wedlug KOSTKA - zdecydowalem rowniez ja zrobic. Wczoraj odbylo sie wedzenie ....Niestety nie mam tutaj dojscia do naturalnych " flakow " o srednicy 10-12cm, wiec postanowilem, ze zrobie to we " flakach " jak normalna kieblase ....Nietstety tak jak wspomnialem w mailu powyzej - duzo przeszkadza mi tutaj temperatura.... KOSTEK pisal, aby wedzic w temperaturze 35 stopni. Niestety wczoraj bylo tutaj UPALNIE - na zewnatrz bylo +38 I przez pierwsze dwie godziny w wedzarence bylo +70 stopni !!!! zagasilem palenisko I rozpalilem ponownie pod wieczor - jak temperatura spadla - wtedy mialem +50 stopni. W sumie 4 godziny wedzenia.Smak - ciezko opisac - to smak mojego dziecinstwa - DZIEKUJE KOSTEK !!!Niestety ze wzgledu na temperature struktura wyszla troszke inna ( miesko troszeczke sie sparzylo chyba ) - musze metke mocno rozsmarowywac ,,.... ale - mimo wszystko to jest NIESAMOWITE !!!!!!!Polecam przepis na metke wedlug KOSTKA !!!!!! to po prostu uczta dla podniebienia. Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 24 Marca 2014 Niestety ze wzgledu na temperature struktura wyszla troszke inna ( miesko troszeczke sie sparzylo chyba ) Adamie na pewno tak się stało,cieszę się że metka z przepisu Tobie smakuje Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 24 Marca 2014 Zainspirowany metka wedlug KOSTKA - zdecydowalem rowniez ja zrobic Witaj Adamie, polecam krakowska w/g Kostka, robilam bardzo smaczna. Ja rowniez mam problemy z wedzeniem w upaly, u nas kiedy przyjdzie powyzej 30tu po prostu nie wedze. Pozdrawiam, Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 24 Marca 2014 Ja rowniez mam problemy z wedzeniem w upaly Witaj ANNAM - to Ty calkiem niedaleko mieszkasz Jak wedze kielbaski I jest plus 30 - to jest ok - bo wtedy bez trudu mam w wedzarni +45 do +50 - I wychodzi idealnie. Problem zaczyna sie z wedzeniem takich rzeczy jak metka - gdzie tego nie parzymy I trzeba uwedzic tego I tego dnia .... hmmm .... no ale jak pisalem - to smak mojego dziecinstwa - po prostu BAJKA.Poszukam teraz przepis KOSTKA na krakowska - mniam Pozdrawiam serdecznie Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 24 Marca 2014 Poszukam teraz przepis KOSTKA na krakowska - mniam Przepis jes tu: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/?p=253379Robiłem ten wyrób w sobotę. Będziesz zachwycony.Zajżyj na mój kącik. Tam są fotki. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 24 Marca 2014 Michal - WIELKIE DZIEKI - zabieram sie jutro do sporzadzania listy zakupow I na pewno sprobuje 100% !!!!Mam prosbe do forumowiczow, ktorzy odwiedzaja mój kącik ... pilnie potrzebuje przepis na najprostsze parowki .... moja corka mnie o to poprosila.W zwiazku z tym, ze nie musze isc do biura do piatku - to pomyslalem, ze zrobie jej niespodzianke .... POMOŻECIE ???? POMOŻEMY !!!!! :) znajac Was na pewno będzie taka odpowiedz - no I z gory BARDZO dziekuje Adam Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 24 Marca 2014 Adamtu masz przepis Halusi. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5265-parowki-dietetyczne-halusi/?p=148943tu akurat są diedetyczne ale popytaj Halusi na PW - na pewno ci doradzi. Robiłem parówki Miro - rewelacja. Napisz do niego - na pewno ci nie odmówi pomocy. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 24 Marca 2014 Adam inne parowki to szukaj u EAnny (parowni dla wnuczka- chyba taki tytul mialo, ja nie moge teraz znalezc) ,Pis rowniez podal ,ja je robilam smaczne sa, a ostatnio tez Maad i Rav robili parowki, ladnie wygladaly. Poszperaj tam. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 25 Marca 2014 Witaj adamafryka, widze ze jestes tez uzalezniony, ja tez w to wpadlam i bardzo mi to odpowiada, przymierzam sie tez na parowki , ale musze w koncu skonczyc wedzarnie, dobrze ze mam troche zapasow , to jak na razie wedlin nam nie brakuje. ja w lato mam te same problemy( choc latem jeszcze nie wedzilam) jest strasznie goraco i wilgoc niesamowita,czekamy tylko na wiatr ktory tu nazywaja "maestrale" to troche ochlodzi powietrze ,jestem ciekawa ktory przepis wybierzesz,pozdrawiam Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 25 Marca 2014 Możesz zerknąć również do mojego kącika. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 25 Marca 2014 ale musze w koncu skonczyc wedzarnie Hallo " eli55 " jezeli mnie pamiec nie myli to zamiescilas juz zdjecia swojej wedzarni, ktora sama wybudowalas !!!! BRAWO !!!! Jest naprawde sliczna.Rozumiem, ze jeszcze musisz jakies poprawki naniesc.Odnosnie pogody - hmmm .... tutaj naprawde jest ciezko, poniewaz wilgotnosc jest przerazajaco wysoka. Ale nie poddaje sie I wedze ile sie da Pozdrawiam serdecznie z murzynowaAdam Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 25 Marca 2014 Adam z tamtej wedzarni to zostaly tylko zdjecia, zostala rozebrana do wysokosci paleniska , tyle sie naczytalam o komorach drewnianych i robie wlasnie taka, popelnilam wiele bledow , a chce byc pewna ze robie smaczne i zdrowe wyroby, ale jeszcze mi troche czasu potrzeba zeby ja skonczyc, teraz pada caly tydzien tak ze nie chce mi sie przebywac na dworze,( choc na glowe mi nie pada bo jestem pod altana) za duza wilgoc , a po drugie to mam 2 wnuczka i musze tez pomoc mojej corce, pozdrawiam Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 25 Marca 2014 a po drugie to mam 2 wnuczka i musze tez pomoc mojej corce, pozdrawiam Ela. Ela wnuczek to podstawa a wędzenie to tylko dodatek Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 26 Marca 2014 la wnuczek to podstawa a wędzenie to tylko dodatek Dodatek - ale za to jaki wazny !!!!! Musze dzisiaj sie pochwalic .... dostalismy ( z lepsza polowa ) zamowienie na 15kg kielbasa, 12 szynek I 9 poledwic ..... dzisiaj przygotowalismy kielbaski .... mniam .... jutro wedzenie I oczywiscie wieczorkiem przy kieliszku winka peklowanie miesa Oczywiscie fotorelacja bedzie Pozdrawiam I dobranoc Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-342804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 31 Marca 2014 kielbasy juz zrobione I dostarczone ... wszystkim smakuja - ludzie sie naprawde zachwycaja .... zdjec kielbasa nie ma co zamieszczac, poniewaz wiecie jak wygladaja teraz szynki I schab na poledwice sie marynuje - masowanie jest codziennie Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-343741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Co WY na to ??????Wczoraj kupilem gazete, czytam I patrze - a tam moja zona Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-344781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ale tutaj sa 2 ladne panie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-344782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 eli 4 albo nawet 5 Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-344786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Gratulacje , Adam czyli propagujecie polskie kulinaria .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-344822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 jambo , ja mialam na pierwszym planie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-344826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ta po prawej to zona, po lewej znajoma z ktora zona zdecydowala sie robic ten biznes a ta po srodku - to pani ktora im pomaga Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-344986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Nie mam zielonego pojecia jak zlozyc zyczenia dla wszystkich Forumowiczow jednoczesnie .... ale mam tutaj swoj kącik, na ktorym moge napisac do WSZYSTKICH :) Z okazji tak WIELKICH swiat WIELKIEJ NOCY zycze Wam wszystkim radosnych swiat zmartwychwstania Panskiego, przepelnionych radoscia, miloscia i szczesciem z faktu ze Jezus zmartwychwstal - to najwspanialsza wiadomosc w naszym zyciu. ALLELUJA !!!!ponizej zdjecia z wielkanocnego sniadanka - nie ma tego duzo - ale uwierzcie mi, ze w tym klimacie - przy 34 stopniach ciepla - duzo sie nie je.wedzony łosoś, pasztet ( wyrób mojej lepszej połowy) , wędzona szynka, wędzona kiełbasa chłopska, wędzona polędwica sopocka, kiełbasa biała , żurek ( mistrzostwo świata mojej CUDOWNEJ żony ), sałatka polska - wyrób Przyjaciół ( przepyszna ).Do tego wszystkiego bylo wino polodniowoafrykanskie ze Stellenbosh ( mniam mniam mniam ) ..... Pozdrawiam Wszystkich baaaardzo serdeczniePo obfitym wielkanocnym sniadaniu ( sniadanioobiadokolacji ) poszlismy na spacer coby spalic troszke kalorii Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-347887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Witaj adamafryka, Wesolych Swiat dla ciebie i Twojej ladnej rodzinki, sniadanko calkiem niezle i na pewno w dobrym towarzystwie ,pozdrawiam serdecznie,Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-347894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Wesołych Świąt dla całej rodzinki ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/8/#findComment-347905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.