PePe Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 2 Listopada 2014 Nie bądź "perwers" , bułeczki wyglądają przepysznie . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-381076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 2 Listopada 2014 Mieloneczka jak malowana Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-381089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 2 Listopada 2014 Tym razem szybka mielonka z szynki z dodatkiem chili Świeże, jeszcze ciepłe a jakie chrupiące Sebastian... dość tych pochwał ale muszę przyznać że zazdroszczę Ci tych pyszności... a te bułki.... och.... są przecudnej urody Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-381090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 2 Listopada 2014 Sebastian... dość tych pochwał ale muszę przyznać że zazdroszczę Ci tych pyszności... a te bułki.... och.... są przecudnej urody Hala już widze te twoje oczęta jak sie śmieją do tych Sivonowych pyszności No nie pozostaje nam nic innego jak brać się do roboty. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-381100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 2 Listopada 2014 Hala już widze te twoje oczęta jak sie śmieją do tych Sivonowych pyszności No nie pozostaje nam nic innego jak brać się do roboty. Michał!!.... koniecznie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-381113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 2 Listopada 2014 SIVON ... wssssszystko przecudnej urody jak zawsze zresztą Świeże, jeszcze ciepłe a jakie chrupiące Bułeczki takiej jak dawniej ... hmmm ... wypieczone, zrumienione i chrupiące Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-381114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 2 Listopada 2014 Sebastian Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-381117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 2 Listopada 2014 Super mieloneczka , ja robiłam wczoraj ze słodką papryką. A bułeczki, hmm wiem z autopsji, że są pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-381156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 11 Listopada 2014 Coś mnie ostatnio na słodkie bierze Drożdżówki z musem jabłkowym oraz konfiturą z aronii. Wyrośnięte bułeczki można pakować do pieca. Ja jak zwykle za bardzo zarumieniłem Smacznego Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-382817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 11 Listopada 2014 Drożdżówki z musem jabłkowym oraz konfiturą z aronii. SIVON ... bułeczki prima sort Ja jak zwykle za bardzo zarumieniłem http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_cleanglasses1.gifuważnie się przyjrzałam i nic takiego nie zauważyłam Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-382820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 11 Listopada 2014 Dzięki Anuś ale żeby nie było, że zostałem cukiernikiem zrobiłem troszeczkę kiełbasy. Miałem ochotę na Kiełbasę Polską Wędzoną. Wadą tej kiełbasy jest to, że trzeba czekać z konsumpcją aż podeschnie i dojrzeje smakowo. Więc zrobiłem dodatkowo kiełbasę drobiową oraz wieprzową na soli. Kiełbasa drobiowa z fileta i udek, wędzona, parzona. Kiełbasa wieprzowa, pieczona. Kiełbasa Polska Wędzona Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-382824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 11 Listopada 2014 Piękne kiełbasy że aż przykro;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-382850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 11 Listopada 2014 Ja jak zwykle za bardzo zarumieniłem Bułeczki fajne.. ale rzeczywiście za długo siedziały w piecu... Co do wędlin... bardzo podoba mi się ta drobiowa . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-382952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 11 Listopada 2014 Mnie do gustu przypadła polska wędzona. Ale podobają mnie się wszystkie, jak zawsze. W Twoim wykonaniu. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-382955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 12 Listopada 2014 Halusia, drobiową tym razem robiłem w proporcjach 60% filet z piersi kurczaka oraz 40% mięso z udek. Zwykle te proporcje są 30/70 i mi bardziej smakuje w tej drugiej konfiguracji Ale i ta produkcja schodzi w błyskawicznym tempie. Dyzio, polska wędzona to moja ulubiona kiełbasa, tym razem dodałem jogurt naturalny typu bałkańskiego. Chcę zobaczyć czy wpłynie to na smak gdy troszkę dojrzeje, mam obawy czy doczeka przynajmniej 10-14 dni bo rodzina nie słucha i wyjada jeszcze nie dojrzałą. Przez nich będę musiał powtórzyć eksperyment niedługo Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-382995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 12 Listopada 2014 No to zdradź Twój przepis na tę polską. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-382998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 2 Lutego 2015 Dawno nic nie wstawiałem, na początek bułeczki drożdżowe z serem. Przed pieczeniem Po wypieku, jak zwykle przypalone:) Był i paprykarz, z wędzonej makreli Lisiecka z polędwicy Wp Chłopska z samej karkówki wędzona, pieczona Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-401880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 2 Lutego 2015 Sivon, ta lisiecka slicznie wyglada . Wszystko z reszta jak zawsze smaczne na pewno Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-401882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 2 Lutego 2015 Wędliny pierwsza klasa;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-401883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 2 Lutego 2015 Dawno nic nie wstawiałem, na początek bułeczki drożdżowe z serem. SIVON ... Ciebie jak nie ma to nie ma ... a później jak wpadasz to wszystko ... i słodko i słono lisiecka przykuwa wzrok na długo ... na bardzo długo Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-401884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Sivon a te 30/70 to mam rozumieć 30 filet, 70 z udek?. Mam dużo mięsa drobiowego (kurczak), i robiłem tylko parzoną, teraz chętnie bym zrobił sobie cienką wędzoną, podpowiedz jakie przyprawy (g/kg) i rozdrobnienie (sitka).PS. również o przepis do tej polskiej bym się dołączył. (gdzieś go chyba widziałem ale nie mogę znaleźć Edytowane 3 Lutego 2015 przez filemonek Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-401926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 3 Lutego 2015 Sivon, ta lisiecka slicznie wyglada . Wszystko z reszta jak zawsze smaczne na pewno SIVON ... Ciebie jak nie ma to nie ma ... a później jak wpadasz to wszystko ... i słodko i słono lisiecka przykuwa wzrok na długo ... na bardzo długo Tym razem robiłem wyłącznie z polędwicy, troszkę za sucha ale domownikom smakuje filemonek, drobiową wędzoną parzona robię w kilku wariantach Mi najbardziej smakuje 30% filet z piersi, 70% mięso z udek, wszystko rozdrobnione na sitku 2mm. Czasami robię 70% filet z piersi - szarpak, 30% mięso z udek - 2mm. Co do przypraw polecam pieprz biały, czosnek, odrobinę gałki. Wg uznania. Kiełbasa Polska surowa wędzona. Skład: Wp peklowana I - 1,5kgWp peklowana II - 2,0 kg Przyprawy: Pieprz czarny młotkowany 2g/kgMajeranek 1,5g/kgCzosnek - 5 średnich ząbkówCukier 3-5g/kg Wp peklowana 2 dni 24gr PK/kg. Rozdrabnianie: Wp klasy I rozdrobniłem na sitku 13, Wp II na sitku 10mm. Napełniane w kiełbaśnice 26/28, osadzanie 12h.Wędzona dwa dni po 5h zimnym dymem. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-401959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 3 Lutego 2015 Pieprz czarny młotkowany 2g/kg Majeranek 1,5g/kg Czosnek - 5 średnich ząbków Cukier 3-5g/kg Gorczycy nie dajesz, czy umknęła ?? Za przepis dziękuję.No i coś o jogurcie wspominałeś. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-401991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 3 Lutego 2015 Gorczycy nie dajesz, czy umknęła Zwykle daje i to sporo bo 2-3g na kg ale ostatnio mi umyka Jak już mam nadzianą i odkręconą na kijach to mi się przypomina. Może przez ten jogurt który dodawałem do dwóch ostatnich produkcji Dodatek jogurtu naturalnego typu greckiego: nie zauważyłem zmiany w smaku ale jakby w konsystencji, po 10 dniach kiełbasa jest bardziej ( i tu brakuje mi odpowiedniego słowa ) jakby bardziej miększa, kremowa? Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-401997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 4 Lutego 2015 Sebastian a podrzuć fotki tej kiełbaski. Co dałeś jako wp II? Tak pytam bo jak dla mnie to troszkę chudziutka. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/13/#findComment-402422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.