Baca Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 3 Czerwca 2013 jak wcześniej pisałem na pierwszy ogień idzie teściowaOj grabisz sobie chłopie u mamusi żony słowem, jęzorem a raczej laptopem grób sobie kopiesz :lol: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-286910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Czerwca 2013 rychol, napisz jaki jest efekt po nabiciu jelit, czy żle pachnie , wyglada , efektów po spożyciu przez Teściową nie opisuj , to będziemy wiedzieć jesli nic nie napiszesz- napiszemy -koniec . :wink: Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-286921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychol Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 3 Czerwca 2013 No, uważaj, bo teściowa może się zrewanżować grzybkami.Starym grzybom grzybki nie szkodzą :grin: Jak na razie jest dobrze wyjąłem mięsko z lodówki ma piękny kolor i pachnie na całą kuchnię. Cytuj Mój laptop mocno grzeje ale coś nie chce wędzić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-286927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek B-B Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Witam podpowiedzcie mi czy kiełbasę parzymy zaraz po wyjęciu z wędzaka czy po wystygnięciu, bo do tej pory nie parzyłem kiełbasy. ( czy Żywiecką jak podpiekamy to trzeba parzyc.) Cytuj krzysiek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Kiełbasy parzy się zaraz po wędzeniu o ile to jest możliwe. Pieczone nie parzymy, ale gdy mamy wątpliwości czy to dobrze zrobiliśmy to możemy dla pewności sparzyć . I nie wpływa to na to czy możemy je dalej podsuszać Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek B-B Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Kiełbasy parzy się zaraz po wędzeniu o ile to jest możliwe. Pieczone nie parzymy, ale gdy mamy wątpliwości czy to dobrze zrobiliśmy to możemy dla pewności sparzyć . I nie wpływa to na to czy możemy je dalej podsuszać Bardzo dziękuje. Pozdrawiam. Cytuj krzysiek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychol Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 3 Czerwca 2013 No i nakręciłem parę metrów kiełbachy, kolor i smak bez zarzutu :grin: teściową nie zdążyłem poczęstować :wink: Nadziewarka załadowana Pierwsze metry I następne No i wiszą Na próbę część sparzyłem, zjedli w kilka minut - wszyscy żyją :tongue: Na próbę 3 słoiczki WARSZTAT POSPRZĄTANY - JUTRO KOPCENIE + 2 schaby i dwie szynki :grin: Cytuj Mój laptop mocno grzeje ale coś nie chce wędzić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 4 Czerwca 2013 rychol, A co tam na jednym ze zdjęć zauważyłem smukły kształt czyżby szyjka czytaj wspomagacz :shock: :lol:lub inaczej motywator gratuluję zacnie te Twoje wyroby wyglądają zapodaj zdjęcia po wędzeniu :clap: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychol Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 4 Czerwca 2013 baca 48 - to środek nasenny spożywany do kolacji :thumbsup: słoikowa smakowo też wyszła super tylko przesadzłem z bulionem bo chciałem więcej galaretki i wyszła słoikowa w galarecie :grin: Cytuj Mój laptop mocno grzeje ale coś nie chce wędzić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 4 Czerwca 2013 rychol, te słoiczki to dla teściowej, bo napis mówi sam za siebie. :lol: Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychol Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 4 Czerwca 2013 rychol, te słoiczki to dla teściowej, bo napis mówi sam za siebie. :lol:Pewnie że słoiczki dla teściowej a zawartość dla mnie :wink: Cytuj Mój laptop mocno grzeje ale coś nie chce wędzić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasmen Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 4 Czerwca 2013 bardzo ładne zwoje. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 4 Czerwca 2013 baca 48 - to środek nasenny spożywany do kolacji :thumbsup:Jasne,że jasne :lol: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychol Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 5 Czerwca 2013 No i udało się, batony okopcone i sparzone :thumbsup: Kiełbasa parzona przez 20 min w 72 stopniach Schaby do jedzenia bez wędzenia :tongue: Szyneczki parzone w 80 - 82 stopniach przez 50 min. w rzeczywistości mają ładniejszy kolor niż na foto. Szynki po 50 minutach osiągnęły wewnątrz 70 stopni[/b] Termometry sprawdzone na prawdomówność - wszystkie pokazują jednakową temperaturę :lol: No i w tym przypadku teściowa i pies przeżyli :shock: Cytuj Mój laptop mocno grzeje ale coś nie chce wędzić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 5 Czerwca 2013 miro napisał/a: Może jakiś fakt został pominięty ale ... tu już musi pomyśleć autor postu. Qrna coś mi zaświtało ,ale to mogę sprawdzić o normalnej porze!! Dzięki odezwę się I coś wiadomo w tej sprawie ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 5 Czerwca 2013 baca 48, a te słoiczki to nie za bardzo "buzują" ?Ja bym się bał, a tym bardziej podnosić pokrywkę... brrr.... wyroby super Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 5 Czerwca 2013 baca 48, a te słoiczki to nie za bardzo "buzują" ? Nie wiem, czy coś na dno pod słoiki położyłeś. Ja zawsze przy gotowaniu kładę po słoiki ścierkę. Słoiki postawione bezpośrednio na dnie garnka mogą pęknąć. Zdarzyło się to kilka razy, jak żonka dziecku zupki gotowała i zapomniała czegoś położyć na dno. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Pools, BAWEŁNIANA ŚCIERECZKA TO JEDNO, A TEMPERATURY TO DRUGIE... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 5 Czerwca 2013 BAWEŁNIANA ŚCIERECZKA TO JEDNO, A TEMPERATURY TO DRUGIE Sugerujesz, że mogłyby wystrzelić ? Nie wiem jak takie zakręcane się sprawują. Ja używam "takich" i nie raz się zdarzyło, że zajmując się czymś innym, gotowane konserwy zapacikały mi całą kuchnię. Nigdy żaden nie wystrzelił. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 6 Czerwca 2013 miro, Cytat: I coś wiadomo w tej sprawie ? Ano Qrna wiadomo oj wiadomo Witam Cię i miłego dnia Ci życzę,sprawa jest banalnie prosta dwie rzeczy zaważyły pierwsze to temperatura przy osadzaniu zbyt wysoka a drugie moim zdanie mające wpływ na końcowy efekt to samo wędzenie,otóż wędziłem u kolegi nie znałem tej wędzarni wiec siłą rzeczy zdałem się na kolegi podpowiedzi no nie ważne zbyt dużo dymu przy małym ruchu powietrza a najbardziej istotne to zbyt słabe osuszenie.Więc już wszystko Ci wiadomo moim zdaniem proces łapania zakwasu zaczoł się już przy osadzaniu a bardziej podczas wędzenia .Przypominam,że zakwas był nieznaczny dla innych nie bardzo wyczuwalny dla mnie tak niestety a może stety- :rolleyes: nauczka.Za moim rozumowaniem przemawia fakt ,ze zakwas pojawił się podczas rozmrażania i jakby nasilał się z biegiem czasu.No i eto wsio .Napisz proszę jakie jest Twoje zdanie co sadzisz czy dobrze rozumuję ??Wiesz jak sam piszę Baca kombinuje no i przekombinował :blush: :rolleyes: :lol: Zapraszam też kolegów do wypowiedzi ,każde zdanie się liczy.Pozdrawiam :lol: ps strasznie stronka muli Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 6 Czerwca 2013 zbyt dużo dymu przy małym ruchu powietrza a najbardziej istotne to zbyt słabe osuszenie.Idealne warunki do osiągnięcia kwasu octowego. :sad: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychol Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 6 Czerwca 2013 baca 48, a te słoiczki to nie za bardzo "buzują" ?Ja bym się bał, a tym bardziej podnosić pokrywkę... brrr.... wyroby super Spokojnie jakoś nigdy u mnie temperatura wrzenia wody nie przekracza 100 stopni :grin: a tak poza tym to nie jest post bacy 48 tylko mój :wink: Nie wiem, czy coś na dno pod słoiki położyłeś. Ja zawsze przy gotowaniu kładę po słoiki ścierkę. Słoiki postawione bezpośrednio na dnie garnka mogą pęknąć. Zdarzyło się to kilka razy, jak żonka dziecku zupki gotowała i zapomniała czegoś położyć na dno.Pod spodem zawsze jakaś szmatka się poniewiera, a przetwory robię od kilkudziesięciu lat i jeszcze mi żaden słoiczek nie strzelił, może na fotce wygląda jakby w garnku sztorm był ale w rzeczywistości spokojnie było Cytuj Mój laptop mocno grzeje ale coś nie chce wędzić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 6 Czerwca 2013 To ja zadam pytanie.Hipotetycznie co można z taką kiełbasą zrobić :question:Jakiś magiczny sposób :question: Przerobić w jakiś bigos czy tym podobne :question: Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Kiełbasa ,którą zrobiłem około dwa tygodnie temu zlapała zakwas,co jest ciekawe nie była kwaskowa po zrobieniu a przynajmniej nikt nie czuł a jedzących było kilka osób . Potem parzenie standard dalej wszystko ok,poszła do zamrażarki ,gdzieś tydzień temu jedliśmy i dalej ok .Wczoraj wyjołem rozmroziłem no i rano do jedzenia a tu czuć kwasek ,no nie żeby strasznie,ale czuć Tak było na początku . Dzisiaj twierdzisz że już prawdopodobnie kwaśną do zamrażalki wkładałeś . Przy takim opisie-to jak można udzielić prawdopodobnie trafnej odpowiedzi . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 6 Czerwca 2013 To ja zadam pytanie. Hipotetycznie co można z taką kiełbasą zrobić :question: Jakiś magiczny sposób :question: Przerobić w jakiś bigos czy tym podobne :question: Dwa wątki w jednym temacie i nie wiadomo czego pytanie dotyczy. Proszę moderatora o rozdzielenie wątków. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8211-baca-ma-problem/page/2/#findComment-287395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.