eli55 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 13 Lipca 2014 KURP miales wstawic zdjecia krokodylkow ,a nigdzie ich nie ma , wlasnie skonczylam krojenie ogorkowna te slynne krokodylki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-361400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 13 Lipca 2014 Eli zdjęcie będzie może w środę - u Nas ryneczek z produktami od rolnika we wtorek i wtedy pewność że ogórki jak najbardziej naturalne.Specjalnie przygotuję fotorelację z robienia krokodyli Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-361420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 13 Lipca 2014 Specjalnie przygotuję fotorelację z robienia krokodyli Sylwek...To ja poczekam na tą fotorelację muszę je zrobić i mieć w swojej piwniczce ... mam nadzieję tylko, że będą takie dobre jak te Twoje co pochłaniałam na zlocie w Napoleonowie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-361422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 14 Lipca 2014 KURP, moje polowki kokodrylkow juz plywaja w sloikach ,mialam roznej wielkosci ogorki to pokroilam je na 4 kawalki,dodalam troche mniej chili i 1,5 glowki czosnku, reszta bez zmian , wyszly bardzo dobre, ale tylko 7 malych sloikow ,a zostalo mi duzo zalewy (czy mozna jej do czegos wykorzystac?)Nastepne 3 kg pojda na kokodrylki, dzieki za przepis moje kokodrylkiprzepraszam , pomylilam zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-361508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 17 Lipca 2014 Obiecana fotorelacja z produkcji krokodylków Umyte ogórkikroimy wzdłuż na połówkiprzesalamy i pozostawiamy na minimum 6 godzin. ja zostawiam na 24h.Po 24hodlewamy wodę z ogórków (na zdjęciu zlana do metalowej miseczki).i dodajemy przyprawy oraz zalewęPo 6-8 godzinach pływania w przyprawach ogórki wyglądają tak.a po 24 godzinach wyglądają takwidać jak bardzo się obkurczyły pływając w przyprawach.Teraz to by się zmieściły w misce o 1/4 wielkości tej dużej Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-361936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 19 Lipca 2014 dodajemy przyprawy oraz zalewę Jakie przyprawy i zalewa ? Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 19 Lipca 2014 Bazyl 1 strona pierwszy wpis. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 19 Lipca 2014 1 strona pierwszy wpis. To ja robiłem coś takiego tylko kroiłem w plasterki i nazywało się to meksykańskie ogórki. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 19 Lipca 2014 spróbuj kroić wzdłuż zobaczysz jak fajnie się skręcają i ile miejsca mniej w słoiku zajmują. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 19 Lipca 2014 nazywało się to meksykańskie ogórki. Nazwy różniste występują. Ja znam je i robię od kilkunastu lat jako "ogórki po chińsku",ale teraz to krokodylki i niech tak już pozostanie . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 19 Lipca 2014 Skusiłem moją i ona też "siem" na te krokodyle i pytanko - czy to jest produkt do bezpośredniego spożycia , czy mogę go zachować w piwnicy na zimę ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 19 Lipca 2014 czy to jest produkt do bezpośredniego spożycia , czy mogę go zachować w piwnicy na zimę ? U mnie meksykańskie ogórki stały ponad pół roku w piwnicy Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 19 Lipca 2014 Henio - nakładasz w słoiki i na rok masz spokój - tylko na wierzch w słoiku wybierz wyłowionym z sosu czosnek - ten działa konserwująco Możesz zapasteryzować ale tylko 5 minut od zagotownia - po 5 minutach wyciągasz z gara dokręcasz wieko i stawiasz do góry dnem do wystygnięcia. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Znów zadymiłem trochę Korbaczy Edytowane 20 Lipca 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 20 Lipca 2014 Ładnie wyglądają. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Ale nie poddaję się - w przyszłym tygodniu znowu próbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 20 Lipca 2014 Znów zadymiłem trochę Korbaczy Sylwek super sprawa Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Ładnie wyglądają. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Ale nie poddaję się - w przyszłym tygodniu znowu próbuję.Jojo dasz radę - ja też zanim się nauczyłem napsułem trochę mleka - w moim wypadku było to łącznie 20litrów Edytowane 20 Lipca 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 20 Lipca 2014 Kurpiu. Musisz koniecznie zamieścić "recepturę fotorelację" krok po kroku na Twoje korbacze, są super . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 20 Lipca 2014 Krokodylki podbieram;)bardzo lubię takie smakołyki;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 20 Lipca 2014 Kurpiu. Musisz koniecznie zamieścić "recepturę fotorelację" krok po kroku na Twoje korbacze, są super .Tu masz fotorelację - wystarczy się cofnąć parę postów wcześniej https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/?p=359625 Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 20 Lipca 2014 Dzięki, Kurpiu przegapiłem jakimś cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-362454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 24 Lipca 2014 Sylwek, czy zalewę z krokodylków można użyć ponownie?Zrobiłem z 2kg na próbę ale wyszły raptem dwa słoiki i chcę dokupić jeszcze 3kg. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-363194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 24 Lipca 2014 można ale wyjdą słabsze - czyli słabsza ich wersja (łagodniejsza) - nie gwarantuję że w słabszym sosie przetrwają dłużej niż te w pierwszej zalewie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-363195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 24 Lipca 2014 Fakt, o trwałości nie pomyślałem.Dorobię 1/2 nowej zalewy i te nowo zrobione słoiki zużyję w pierwszej kolejności ... co chyba nie będzie trwało zbyt długo Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-363209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 24 Lipca 2014 Podejrzewam że o trwałości wyrobu decyduje ilość odciągniętej z ogórków wody + czosnek bo 2 główki czosnku na 3kg ogórków to dużo. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/11/#findComment-363253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.