electra Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #526 Opublikowano 22 Listopada 2015 Gen ,,,oj tak tak zamotalam sie Ja serki to kazdy i zawsze ... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-457958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #527 Opublikowano 1 Grudnia 2015 A takie tam- 3 Goudy do skrojenia i 2 Grouyery się polioctanują. Machnąłem jeszcze kilka korycinów - to zdjęcia z wczoraj.Goudy popakowane i opisane, Grouyery poszły dojrzewać, a koryciny w solance Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-459913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #528 Opublikowano 1 Grudnia 2015 3 Goudy do skrojenia i 2 Grouyery Po pół do Gąsiorowa szykuj, komisja oceniająca sprawdzi kulinarną przydatność owych, w razie czego przyzna nagrodę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-459915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #529 Opublikowano 1 Grudnia 2015 3 Goudy do skrojenia i 2 GrouyeryPo pół do Gąsiorowa szykuj, komisja oceniająca sprawdzi kulinarną przydatność owych, w razie czego przyzna nagrodę.... Komisja w Rytych sprawdzała przydatność - ale jak trzeba to i na Gąsiorowo się coś zachomikuje Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-459921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #530 Opublikowano 1 Grudnia 2015 a spółdzielnia tuż, tuż Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-459922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #531 Opublikowano 1 Grudnia 2015 a spółdzielnia tuż, tuż Na Spółdzielnię jest zachomikowany Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-459925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #532 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jako że pogoda dziś dopisała (zamawiałem taką) to dziś odbyło się pierwsze wędzenie w 2016 roku - na tapetę poszły oscypki i korbaczeSłoneczko przebijało się przez chmury, a przez moment porządnie poświeciło.Tak wyglądają alejki na działkach - tu widać że śnieg i że biało Wędzaryna odgarnięta i przygotowana do wędzenia...... no i rozpalona Serki przed wędzeniemKorbacze przed rozwieszeniem.Korbacze po rozwieszeniu - najbardziej czasochłonna robota wieszanie tych sznurówek (do suszenia i do wędzenia czyli 2 razy trzeba taką robotę wykonać).serki już po wędzeniu - 2 godziny wystarczą Korbacze po wędzeniu - godzina wystarczy.Można jeść Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #533 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Wygladaja przepieknie ,jak bym byla Twoja sasiadka to moglabym pomagac, nawet i 3 razy je przewieszac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #534 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Wygladaja przepieknie ,jak bym byla Twoja sasiadka to moglabym pomagac, nawet i 3 razy je przewieszac Electra to ja razem z Tobia do tych sznurowadel sie pisze. Ja to bym nawet rowniutko, jednakowe odleglosci pomiedzy nimi zrobila Tylko co zostaloby z tych korbaczy dla Kurp'a Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #535 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jako że pogoda dziś dopisała (zamawiałem taką) to dziś odbyło się pierwsze wędzenie w 2016 roku - na tapetę poszły oscypki i korbacze Sylwek to tak po góralsku rok rozpocząłeś Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #536 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Sylwek, Znowu te same zdjęcia korbaczy wrzuciłeś? :laugh: ... żartuje fajne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #537 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Sylwek to tak po góralsku rok rozpocząłeś Bo Sylwek to czystej krwi góral, tylko nizinny. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #538 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Pysznie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #539 Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) A żeby nie było tak nudno że tylko korbacze-oscypki, oscypki-korbacze to poszedłem trochę po linii Bazyla i sobie w Sylwestra zrobiłem sery z niebieską pleśnią typu Roquefort Wczoraj nastąpiło nakucie serów i poszły do lodówki do dalszego dojrzewania Bardzo pomocna przy nakuwaniu okazała się forma w której sery się formowały - w sumie z 20litrów mleka mam 4 krążki, każdy około 80dkg Ser już w smaku jest dobry (bo przy nakuwaniu trochę serka wychodziło na kijku którym nakuwałem) aż nie mogę się doczekać jaki będzie pod koniec lutego. Jak eksperyment wyjdzie będę je robił częściej Edytowane 14 Stycznia 2016 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #540 Opublikowano 14 Stycznia 2016 w sumie z 20litrów mleka mam 4 krążki, każdy około 80dkg za wyroby . Wydajność mleka super Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #541 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Sylwek to tak po góralsku rok rozpocząłeś I bardzo dobrze !!! Dutki na Zawiszkę będą Mam nadzieję że na rejs zabierzesz troszkę tych sznurowadeł bo przyznam szczerze że nie dane mi było spróbować... Właściwe dane to było tylko się u Wiesia było i zapomniło Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #542 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Sławek, nie masz czego żałować, Sylwek normalnie to pyszne korbacze robi, zawsze Mu się udawały ale tamte to niestety nie udały się, wcale nie były smaczne, wcale ... ja naprawdę nie kłamię http://emots.yetihehe.com/1/lol.gif Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #543 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jak eksperyment wyjdzie będę je robił częściej Rób, jak wyjdzie to i ja zrobię, tylko notuj skrzętnie.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #544 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Brawo Sylwek Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #545 Opublikowano 15 Stycznia 2016 electra, dnia 14 Sty 2016 - 16:50, napisał: Wygladaja przepieknie ,jak bym byla Twoja sasiadka to moglabym pomagac, nawet i 3 razy je przewieszac Electra to ja razem z Tobia do tych sznurowadel sie pisze. Ja to bym nawet rowniutko, jednakowe odleglosci pomiedzy nimi zrobila Tylko co zostaloby z tych korbaczy dla Kurp'a \ To ja z Wami popracuję . Wieszać takie "pranie" to sama przyjemność . Sylwuś zdolniacha z Ciebie Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #546 Opublikowano 15 Stycznia 2016 To ja z Wami popracuję Ela widze, ze tutaj niedlugo kolejka do wieszania bedzie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #547 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Widzę że muszę wpaść i trochę Ci podjeść tych smakołyków bo pewnie do lodówki Ci się wszystko nie zmieści Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #548 Opublikowano 15 Stycznia 2016 poszedłem trochę po linii Bazyla i sobie w Sylwestra zrobiłem sery z niebieską pleśnią typu Roquefort Nie będziesz żałował Wczoraj nastąpiło nakucie serów i poszły do lodówki do dalszego dojrzewania Dwa tygodnie trochę długo po tygodniu się dziurki robi Jak eksperyment wyjdzie będę je robił częściej Teraz to pojechałeś po bandzie, u Ciebie coś nie wyjdzie Ile dawałeś soli ? Bo ja ostatnio sprawdzam jak wyjdą, tego co robiłem w sylwestra dałem 2% a wcześniej 2,5%. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #549 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ela widze, ze tutaj niedlugo kolejka do wieszania bedzie Hahahaha Aniu tylko przyjedź a miejsce dla Ciebie na pewno będzie Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #550 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Prędzej my do niej , tylko te wysokie buty. Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/22/#findComment-468806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.