miro Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Przy nadziewaniu nie robisz pętek tylko najpierw ślimaka.Dopiero potem pętka. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Jestem typowym samoukiem wędzarniczym, robię dobre (podobno, rodzina i znajomi tak twierdzą) wyroby, ale widzę, że jeszcze sporo mogę się dowiedzieć. Dzięki miro. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 22 Grudnia 2013 To jakbyś pisał o mnie..... ciągle się uczę. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Mireczku,nieźle poszalałeś Dzięki filmikom do którego dajesz linka, w końcu nauczyłem się kręcić kiełbaski - robić pętka Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Przy nadziewaniu nie robisz pętek tylko najpierw ślimaka. A po co ślimaka . ? Jak zawiniesz to musisz rozwinąć . To dodatkowa praca . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 22 Grudnia 2013 A po co ślimaka . ? Andrzejku, ja gdybym nie robila slimaka, to kielbaski po podlodze by mi sie tarzaly . Sama robie i krece i pilnuje jak kielbaski schodza i od razu slimak sie nakreca. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Dzisiejszy dzień był idealny na wędzenie. Nie tylko pogoda dopisała No to miałeś szczęście. W Zdolnym Śląsku wiało jak diabli.Za twoja poradą wędzę teraz z uchylonymi drzwiami i maiłem spore problemy z temperaturą. Twoje wyroby bezkonkurencyjne Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 16 Lutego 2014 Coś przypełzło z ogrodu: I się wysypało: Zapasik jest. Trochę nudno się robi, wiec czas pomyśleć o zmianie drewna z buk/olcha na czereśnię albo wiśnię. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-333991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 16 Lutego 2014 Miro, ladna zagrycha! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-333995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 16 Lutego 2014 I dziś bez parzenia. Podkręciłem grzałkę na 80 C i w środku 67 C.Chyba już tak sobie będę wędził, bez parzenia. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-333996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg04 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 16 Lutego 2014 Miro.. piękne te kiełbaski Cytuj Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-333997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 16 Lutego 2014 Podkręciłem grzałkę na 80To tą grubą jak długo trzymałeś?.Kolorek coś jasny,zrębki masz zwietrzałe czy co Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-333998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 16 Lutego 2014 Kolorek jest ok.Wędziłem prawie cztery godziny.Kanapkowa poszła do parzenia, a cienka po ostudzeniu do zamrażalki. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-333999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 16 Lutego 2014 Ładne;))smaczek też będzie pierwszorzędny.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-334000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 16 Lutego 2014 Nie omieszkałem zrobić próby na parzonej i po wędzeniu.Smaczek jest OK, ale wieje nudą i następnym razem trzeba będzie co nieco pozmieniać i podkręcić. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-334003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas_gosport Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) czas pomyśleć o zmianie drewna z buk/olcha na czereśnię albo wiśnię.Zmień zmień, ja od pierwszego dymienia używam bo tylko takie posiadam. Fajny czerwonawy kolorek plus aromat. Może zamień tylko jedno z tych co używasz na wiśnię.Ps. wyroby :clap: Edytowane 16 Lutego 2014 przez tomas_gosport Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8546-moja-pierwsza-wedzarnia-by-tomas-gosport/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-334004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 16 Lutego 2014 Tak sobie myślę że właśnie w wiśnię pójdę. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-334006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 17 Lutego 2014 Wyroby wizualnie, prima sort. Koledzy a co powiecie na temat drewna jabłoni? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-334195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 17 Lutego 2014 Niestety nie miałem przyjemności z jabłonią, to się nie wypowiem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-334234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 22 Lutego 2014 Jak pisałem, tak zrobiłem.Dziś wędziłem śliwką z odrobiną zrębków buk/olcha.I mam mały zonk......Szynka i baleron załapały kolorek i wyglądają wyśmienicie, natomiast nóżki z kurczaka nie załapały dymu prawie wcale ?Tam gdzie było mięsko są OK, a tam gdzie skóra kolor blady. Wszystko robiłem tak jak zawsze. Peklowanie na mokro, ociekanie, osuszanie, a tu koloru zero ..... ?I nie wiem w czym problem jest. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-335672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 22 Lutego 2014 Może po parzeniu ściemnieją!!?? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-335674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 22 Lutego 2014 Miro trafiłeś na kurczaki albinosy , one trudno sie opalają, a tak na poważnie mysle ze moze sa dosc tłuste , a tluszcz pozostał blady .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-335678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 22 Lutego 2014 Oj tam, oj tam, bardzo ładnie to wygląda. Pacan Wojciech ma rację z tą skórą. Na zdjęciu jest złota. Ważne że będzie smakować. Pozdrawiam i smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-335681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 22 Lutego 2014 No właśnie, że mięsko ma kolorek super, a kuraki blade.Po parzeniu tylko trochę ściemniały, ale nie tak jak zawsze.Tak sobie myślę czy to nie zasługa jakiejś chemii ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-335689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 22 Lutego 2014 Tak sobie myślę czy to nie zasługa jakiejś chemii ?No właśnie, przyznaj się, że coś przy sobocie łyknąłeś i czas się teges Oczywiście zakładam, że chemii nie spożywasz tylko samo naturalne. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-335701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.