Skocz do zawartości

Wyroby by Miro


Rekomendowane odpowiedzi

Przy nadziewaniu nie robisz pętek tylko najpierw ślimaka.

Dopiero potem pętka.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322303
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jestem typowym samoukiem wędzarniczym, robię dobre (podobno, rodzina i znajomi tak twierdzą) wyroby, ale widzę, że jeszcze sporo mogę się dowiedzieć. Dzięki miro.

www.wedzarnie.com.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322310
Udostępnij na innych stronach

To jakbyś pisał o mnie..... ciągle się uczę.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322313
Udostępnij na innych stronach

Mireczku,

nieźle poszalałeś :):clap::thumbsup:

Dzięki filmikom do którego dajesz linka, w końcu nauczyłem się kręcić kiełbaski - robić pętka  :)

wędkarstwo, grzyby i wędzenie
http://www.grzegorzswiadek.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322322
Udostępnij na innych stronach

 

 

Przy nadziewaniu nie robisz pętek tylko najpierw ślimaka.

 

 

  A po co ślimaka . ? Jak zawiniesz to musisz rozwinąć . :D  To dodatkowa praca .   :D

 

 

  Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322350
Udostępnij na innych stronach

 

 

  A po co ślimaka . ?

Andrzejku, ja gdybym nie robila slimaka, to kielbaski po podlodze by mi sie tarzaly :laugh: . Sama robie i krece i pilnuje jak kielbaski schodza i od razu slimak sie nakreca. 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322356
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiejszy dzień był idealny na wędzenie. Nie tylko pogoda dopisała

No to miałeś szczęście. W Zdolnym Śląsku wiało jak diabli.

Za twoja poradą wędzę teraz z uchylonymi drzwiami  i maiłem spore problemy z temperaturą. 

Twoje wyroby bezkonkurencyjne :clap:

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-322419
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Coś przypełzło z ogrodu:

 

post-39755-0-92511500-1392579414_thumb.jpg

 

I się wysypało:

 

post-39755-0-75856600-1392579431_thumb.jpg

 

Zapasik jest.  :)

Trochę nudno się robi, wiec czas pomyśleć o zmianie drewna z buk/olcha na czereśnię albo wiśnię.

 

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-333991
Udostępnij na innych stronach

I dziś bez parzenia. 

Podkręciłem grzałkę na 80 C i w środku 67 C.

Chyba już tak sobie będę wędził, bez parzenia.  :)

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-333996
Udostępnij na innych stronach

Podkręciłem grzałkę na 80

To tą grubą jak długo trzymałeś?.Kolorek coś jasny,zrębki masz zwietrzałe czy co :tongue:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-333998
Udostępnij na innych stronach

Kolorek jest ok.

Wędziłem prawie cztery godziny.

Kanapkowa poszła do parzenia, a cienka po ostudzeniu do zamrażalki.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-333999
Udostępnij na innych stronach

Nie omieszkałem zrobić próby na parzonej i po wędzeniu.

Smaczek jest OK, ale wieje nudą i następnym razem trzeba będzie co nieco pozmieniać i podkręcić.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-334003
Udostępnij na innych stronach

czas pomyśleć o zmianie drewna z buk/olcha na czereśnię albo wiśnię.

Zmień zmień, ja od pierwszego dymienia używam bo tylko takie posiadam. Fajny czerwonawy kolorek plus aromat. Może zamień tylko jedno z tych co używasz na wiśnię.

Ps. wyroby :clap: :clap:

Edytowane przez tomas_gosport
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-334004
Udostępnij na innych stronach

Tak sobie myślę że właśnie w wiśnię pójdę.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-334006
Udostępnij na innych stronach

Niestety nie miałem przyjemności z jabłonią, to się nie wypowiem. 

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-334234
Udostępnij na innych stronach

Jak pisałem, tak zrobiłem.

Dziś wędziłem śliwką z odrobiną zrębków buk/olcha.

I mam mały zonk......

Szynka i baleron załapały kolorek i wyglądają wyśmienicie, natomiast nóżki z kurczaka nie załapały dymu prawie wcale ?

Tam gdzie było mięsko są OK, a tam gdzie skóra kolor blady.

 

Wszystko robiłem tak  jak zawsze. Peklowanie na mokro, ociekanie, osuszanie, a tu koloru zero ..... ?

I nie wiem w czym problem jest.  :cool:

 

post-39755-0-23503200-1393097498_thumb.jpg

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-335672
Udostępnij na innych stronach

Miro trafiłeś na kurczaki albinosy , one trudno sie opalają, a tak na poważnie mysle ze moze sa dosc tłuste , a tluszcz  pozostał blady .Pozdrawiam

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-335678
Udostępnij na innych stronach

No właśnie, że mięsko ma kolorek super, a kuraki blade.

Po parzeniu tylko trochę ściemniały, ale nie tak jak zawsze.

Tak sobie myślę czy to nie zasługa jakiejś chemii ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-335689
Udostępnij na innych stronach

Tak sobie myślę czy to nie zasługa jakiejś chemii ?

No właśnie, przyznaj się, że coś przy sobocie łyknąłeś i czas się teges  :laugh:  :D  Oczywiście zakładam, że chemii nie spożywasz tylko samo naturalne. ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8490-wyroby-by-miro/page/4/#findComment-335701
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.