Anuś Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 19 Września 2013 Nie ma sensu ustalania "przyczyny" braku pracy, bowiem to doprowadzi do "krawatów"!!! :wink: . Uważam, że nie naruszam tutaj niczyjej godności ani nikogo nie poniżam. Wypowiadam swoje osobiste opinie na ten temat. Pisałam wcześniej ze temat dla mnie bardzo ciekawy... chętnie wyrażę tu swoje zdanie... ale jak nie będzie kłótni i złośliwych komentarzy o co bardzo proszę Ciebie grizzly Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 19 Września 2013 Lekarze nie wiedzą o co chodzi, bo zarabiają 10 000 Pln wzwyż Oni żyją w innym świecie , można to zauważyć na korytarzach przychodni czy w szpitalach. Wiecznie zaganiani , zabiegani , zestresowani . Pacjent to zło niechciane . Może to jest przyczyną .Są od tego by pomagać A te jakże głębokie przemyślenia to Ty tak sam sam z siebie? Pytam bo mieszkam z jednym z tych pogardzanych przez Ciebie lekarzy i odczucia mam diametralnie odmienne. Wręcz uważam że obrażasz moją żonę oraz bardzo wiele znanych mi osób które nie zarabiają po 10 tysięcy, nie traktują pacjentów jak zło konieczne. :devil: Mało tego, niejednokrotnie sami kupowali lza własne pieniądze eki dla pacjentów bo nie było na oddziale :devil: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 19 Września 2013 ...Tam praca jest ale ta praca nie interesuje proszących...Często tak bywa niestety. Moim zdaniem to jednak takie osoby średnio albo wcale nie nadają się do pracy!!! Może to być stan przejściowy ale zazwyczaj tak jest. Jeszcze raz chce podkreślić, że interesujące jest jedynie rozwiązanie problemu "braku pracy", kogoś z nas SiB. Jest duże prawdopodobieństwo, że ktoś z SiB tej pracy niema i kostucha nad nim stoi. :shock: Zwolennicy "szczypanek i podgryzanek" lepiej niech sobie zrobią "barana w ścianę", tak profilaktycznie . :wink: Temat jest poważny i KONIECZNE są SKUTECZNE lekarstwa "objawowe". BTW Napisałem szybko i nie czytałem Tusiaczka. To nie do Tusiaczka z tym "baranem w ścianę". . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 19 Września 2013 tusiaczek piszesz że mieszkasz z lekarzem który nie zarabia 10tys.Może czegos nie wiesz o tym lekarzu bo ja mieszkam z pielegniarką która zarabia blisko tych 10 tys :wink: Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 19 Września 2013 W każdej grupie społecznej znajdą się "czarne owce". Nie powinno się całego grona lekarzy sprowadzać do jednego mianownika, to nieuczciwe. Znam wielu normalnych, uczciwych lekarzy, ale spotkałem się też z nazwałbym to "mędami" które psują obraz całości. Lekarz powinien, ze względu na swoje doświadczenie i odpowiedzialność zarabiać bardzo uczciwe pieniądze. A że tak nie jest, to kolejna wina systemu. Jeśli zaś chodzi o depresję, to niech dyskutują o niej specjaliści, a nie osoby które nigdy jej nie doświadczyły. Głodny najedzonego nigdy nie zrozumie ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 19 Września 2013 Głodny najedzonego nigdy nie zrozumie !No, raczej odwrotnie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 19 Września 2013 Jeśli zaś chodzi o depresję, to niech dyskutują o niej specjaliści, a nie osoby które nigdy jej nie doświadczyły.Błąd logiczny Miro Bo co ze specjalistami, którzy nigdy nie doświadczyli depresji? Czy mogą o niej dyskutować? A nie-specjaliści, których ona dotknęła? Co wiemy o ludziach, którzy zabierają głos w dyskusji? Przecież oni są dla nas tabula rasa w materii ich doswiadczeń. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 19 Września 2013 ...i jak tu żyć... :shock:Właśnie o to chodzi, jak dalej ŻYĆ, mimo przeciwności losu. Pomińmy w dyskusji przyczyny, bo "leczenie" stanu bezrobocia "przyczynowe" jest NIEMOŻLIWE dziś. :rolleyes: Pozostają tylko "szybkie metody" tzn. takie, które jeszcze za życia dotkniętej tym problemem osoby pozwolą na zażegnanie tej upadlającej sytuacji. Ja bym miał niezłe rozwiązanie, ale nie jest ono dostępne dla każdego chętnego, ze względu na "ograniczenia" praktycznie nieusuwalne, tkwiące w konkretnej osobie. . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 19 Września 2013 Błąd logiczny Miro Bo co ze specjalistami, którzy nigdy nie doświadczyli depresji? Czy mogą o niej dyskutować? A nie-specjaliści, których ona dotknęła? Co wiemy o ludziach, którzy zabierają głos w dyskusji? Przecież oni są dla nas tabula rasa w materii ich doswiadczeń. Nie, to nie błąd logiczny, ponieważ specjaliści siedzą w temacie i wysłuchując potrafią wczuć się choć trochę w odczucia chorego. Nie-specjaliści dyskutują o czymś, o czym nie mają zielonego pojęcia, tylko im się zdaje. Głodny najedzonego nigdy nie zrozumie !No, raczej odwrotnie A czemu nie odwrócić przysłowia ? Głodny jest temu, że nie wie, nie widzi drogi, że może nie być głodny ! Nie zna tego uczucia i ciągle pozostaje głodnym, nie wierzy że się da! Ale gdy podasz mu rękę, zrozumiesz ...... uwierzy i przestanie być głodnym. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 19 Września 2013 A czemu nie odwrócić przysłowia ? Głodny jest temu, że nie wie, nie widzi drogi, że może nie być głodny ! Nie zna tego uczucia i ciągle pozostaje głodnym, nie wierzy że się da! Ale gdy podasz mu rękę, zrozumiesz ...... uwierzy i przestanie być głodnym.Ładnie to ująłeś :clap: [ Dodano: Czw 19 Wrz, 2013 22:02 ]Nie-specjaliści dyskutują o czymś, o czym nie mają zielonego pojęcia, tylko im się zdaje.Miro, jeżeli nie przeżyli epizodu depresji to zgoda. Jeżeli jednak ich osobiście dotknęła, to żadne doświadczenia specjalistów temu nie dorównają. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 19 Września 2013 Lata temu - historia z życia . Moja LP leżała w ostrowskim szpitalu . Po wypis wyrwałem się na przepustkę z pracy nieświadomie zabierając aktówkę . Lekarz jak mnie zobaczył zaprosił do gabinetu stwierdzając ,że nie ma przy sobie pieczątki . W gabinecie przy braku mojego " działania z aktówką " gdy zorientował się ,że w niej nic dla niego nie mam wyjął pieczątkę z kieszeni fartucha . Za kilka tygodni pojechaliśmy do Poznania na Przybyszewskiego , gdzie LP miała tomograf na który z wielką łaską wystawił skierowanie lekarz z Ostrowa z komentarzem " wie Pani ile takie badanie kosztuje ? " Był to okres lat 80/90tych - pustki w sklepach , nasza sytuacja materialna : bida z nędzą , ale już nauczony kopertę miałem ze sobą .po badaniach do lekarza i kopertę w kieszeń . I jego reakcja : z jakiej racji przecież to jest sprzęt dla Was . I nie wziął nie wiedząc nawet ile jest w środku .Lekarz i lekarz . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 19 Września 2013 ...Lekarz i lekarz...No dobra, ale my mamy dyskutować jak zdobyć prace i odmienić zły "los". :rolleyes: Moim zdaniem warto szkolić rzemiosło związane właśnie z wyrabianiem Wędlin Domowych. :clap: Są organizowane świetne kursy, właściwie działa perfekcyjnie system szkolenia, którego nie powstydziłyby się tradycyjne szkoły. Teraz tylko znajdujemy chętnych na Domowe Wędliny, którzy nie potrafią, lub im się nie chce itp i mamy dochodowe zajęcie. . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 19 Września 2013 Teraz tylko znajdujemy chętnych na Domowe Wędliny, którzy nie potrafią, lub im się nie chce itp i mamy dochodowe zajęcie. Oczywiście ( jako człowiek światły i wykształcony) zdajesz sobie sprawę ,że w takim wymiarze jak my to robimy to sprzedaż jest nielegalna a zalegalizowanie sprzedaży wędlin robionych w warunkach domowych jest praktycznie niemożliwe :???: więc nie wiem co Ty chcesz zaproponować . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 19 Września 2013 Wujaszek Tom napisał/a: zastanawia jednak Po Co , na forum wędlin ? bo jak się nie ma nic do powiedzenia o wędlinach , to zakłada się takie tematy zastępcze :wink:Koledzy, uważam że to nie jest temat zastępczy. Jest to temat dobry jak każdy inny, poruszany w gronie osób, które nie są dla siebie obojętne. Miejsca jest tu dosyć, a obowiązku czytania nie ma Wielce szanowni i naprawdę bliscy mi forumowicze, dołączając się do tej dyskusji wyznam Wam, że z każdym z przedmówców tak samo się zgadzam jak i nie zgadzam. "Wałęsizm" ten spróbuję wyjaśnić w dalszej części wypowiedzi. Poruszacie ważny społeczny problem, podajecie trafne diagnozy, ale poruszacie się w bardzo zawężonym zakresie. Spróbujmy wznieść się wyżej. Tak wysoko, jak te dwa orły z zakazanego na naszym forum dowcipu. Perspektywa nam się na pewno poszerzy. Samobójstwa, lenistwo, tumiwisizm, brak kompetencji i inne przypadłości, tłumaczone przez większość jako "choroby cywilizacyjne" mają swoje podłoże. A może ktoś to kreuje?! Zapewne będę posądzony o spiskową teorię dziejów, ale... ...nie da się jednym postem ogarnąć lat zainteresowań i przemyśleń. Spróbuję to zrobić takim małym wycinkiem: Przeczytałem w sieci, nie pomnę gdzie, artykuł medyczny, którego wiedzą swoją nie potrafiłem zweryfikować. Miałem wielkie szczęście spotkać na swej drodze wielce życzliwego lekarza, uznanego (przez środowisko medyczne szczególnie) za wielki Autorytet. Wykorzystałem to spotkanie do rozmowy, którą CYTUJĘ poniżej: -(ja) czy związki aluminium wpływają na układ nerwowy człowieka? -(ON) Tak. -(ja) czy związki aluminium mają na tyle duże cząsteczki, że organizm ludzki nie jest w stanie ich wydalić? -(ON) Tak. -(ja) czy obecnie stosowane leki, w swoim składzie, mają jako konserwanty związki aluminium? -(ON) Tak. Zapytam po raz wtóry: może ktoś to kreuje? Może komuś zależy? Dlaczego? To jest tylko mały wycinek. Promil promila problemu! Ale bardzo proszę o odniesienie się do niego osób, którym tematyka ta nie jest obca. Kolego grizzli, Koleżanko Marto Tusiaczkowa, Kolego JackuC,Koleżanko chudziak i inni wyjaśnijcie mi, czy dobrze robię opierając się na opinii cytowanego wcześniej Autorytetu? Wskażcie mi, gdzie w necie mogę się zapoznać z obowiązkowym (nie pamiętam jak brzmi fachowa nazwa) bilansem zysków i strat szczepionek (np. przeciw aktualnej grypie). Uogólniając: problemy naszej egzystencji znajdują się w zrozumieniu kto ma zysk z naszych "chorób cywilizacyjnych" -otyłości -cukrzycy -nałogów -zachowań Problemy tkwią (według mnie) w: -globalizacji -GMO -monsanto -sposobie wprowadzenia do spożycia aspartamu (jest w lekach!) - wielu innych -systemach finansowych -religiach Gorąco zapraszam do dyskusji. Życzliwej, wyrozumiałej i pouczającej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 19 Września 2013 ... to sprzedaż jest nielegalna a zalegalizowanie sprzedaży wędlin robionych w warunkach domowych jest praktycznie niemożliwe :???: więc nie wiem co Ty chcesz zaproponować ...Na pewno masz częściowo racje. Ale bardzo się mylisz, jeśli skreślasz taką praktyczną możliwość . :idea: Istnieją sposoby na legalne Domowe Wyroby, oczywiście wymaga to trochę zachodu. :idea: Podam analogiczny przykład pozornie niemożliwego z innej dziedziny. Mam na myśli legalne sprzedawanie papierosów bez akcyzy, możesz poszukać w necie. Oczywiście robienie Wędlin Domowych to tylko jeden mały przykład związany z samozatrudnieniem i to na rynku krajowym. Pozostaje jeszcze cała Unia Europejska, i kraje położone poza Unią również. Jeśli chodzi o możliwości pracy poza granicami Polski to praktycznie są one nieograniczone. . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 19 Września 2013 grizzly, to co piszesz to zwykłe wodolejstwo dużo wyrazów, zdań a prawie zero treści - zresztą jak zwykle w Twoim wykonaniu :rolleyes: Istnieją sposoby na legalne Domowe Wyroby, oczywiście wymaga to trochę zachodu. :idea:Napisz ,w końcu jakieś konkrety !!! a nie jak zwykle bla,bla bo o ile się orientuje to wale nie jest to takie proste. I nie każ szukać w internecie skoro posiadasz wiedzę na ten temat :rolleyes: Jeśli chodzi o możliwości pracy poza granicami Polski to praktycznie są one nieograniczone. :shock: :shock: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 19 Września 2013 Uogólniając: problemy naszej egzystencji znajdują się w zrozumieniu kto ma zysk z naszych "chorób cywilizacyjnych" -otyłości -cukrzycy -nałogów -zachowań Problemy tkwią (według mnie) w: -globalizacji -GMO -monsanto -sposobie wprowadzenia do spożycia aspartamu (jest w lekach!) - wielu innych -systemach finansowych -religiach Gorąco zapraszam do dyskusji. Życzliwej, wyrozumiałej i pouczającej. Za wszystkim tym kryje się zwykła ludzka chciwość-pazerność. Ona też przekłada się na samobójstwa wśród bezrobotnych, wśród ludzi z problemami. Ktoś przytoczył przykład Szwecji że tam takich problemów nie ma, a jak są to jest ich promil. Nie byłem w Szwecji, ale uważam że kultura generalnie Zachodu jest znacznie bardziej "uporządkowana" niż chaos który od 23 lat w postaci przemian ustrojowych jest w Naszym kraju. Podobało mi się ujęcie Bruce Liptona które przedstawił w książce "Przeskok ewolucyjny-od kryzysu do życia w harmonii" - Najpierw tłumaczy On zależności w naszym organizmie - czy np. wątroba, trzustka i nerki zmawiają się że One będą współpracować, a reszta organów w organizmie ludzkim ich nie interesuje? Otóż nie - występuje pełna współpraca, bo gdyby tak nie było organizm umiera. Podobnie powinno się spojrzeć na społeczeństwo - ja na organizm w którym nie ma lepszych, gorszych, potrzebnych czy też nie - wszyscy są potrzebni. Każdy z nas ma jakiś dar, energię która (nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy) ale ma wpływ (wypadkową) na nasze dalsze życie. Chciwość, pazerność do niczego nas nie zaprowadzi - miłość, szacunek, życzliwość, niesienie pomocy drugiemu człowiekowi może doprowadzić nas Ludzi do harmonii i zdrowia, na każdej jego płaszczyźnie. Podziwiam Bruce Liptona za jego śmiałe i moim zdaniem trafne spojrzenie - polecam lekturę książki jak i obejrzenie szeregu wykładów na youtube. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 19 Września 2013 ...Napisz ,w końcu jakieś konkrety !!!...Chętnie napisze i byłbym wdzięczny, gdyby do dyskusji włączyła się osoba znająca ustawowe przepisy, które "zahaczają" o ten temat. Chce jedną sprawę podkreślić, dyskutujemy o braku pracy i metodach zaradzenia w tej niewesołej sytuacji. Jest oczywiste, że wykonywanie Domowych Wędlin w celach zarobkowych jest tylko jednym z przykładów, jednym z wszystkich możliwych i dostępnych metod zarobkowania. Wracając do Twojego pytania. Moim zdaniem zupełnie legalne jest wykonywanie wędlin u kogoś w jego domu z jego mięsa i całej reszty, na zasadzie np. nauczania, pomocy domowej(właściciela tego mięsa), jak wyrabiać Wędliny Domowe. Kwestia rozliczeń finansowych odbywać się powinna na zasadach ogólnych tak jak stanowi to prawo. Proszę wskaż mi tutaj co jest nielegalne, proszę niech również wypowie się Prawnik ze znajomością Prawa. . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 19 Września 2013 Kolejne bla ,bla , bla z Twojej strony :devil: Ty chyba naprawdę nie masz żadnej wiedzy tylko piszesz ogólnikami tak o wszystkim i o niczym i już w ogóle mnie dziwi, że społeczności WD ,nie chce Cię czytać :rolleyes: Proszę wskaż mi tutaj co jest nielegalne,Chociażby sanepid nie pozwala na robienie wędlin w warunkach domowych bez agroturystyki a i takjeśli masz agroturystykę to nie możesz handlować wyrobami . Grizzli jesteś na forum 4 lata !!!! i jeszcze nie widziałam ani jednego Twojego wyrobu , nie przeczytałam ani jednego Twego przepisu,nie widziałam ani jednego zdjęcia Twoich wyrobów i uważam, że nigdy sam nic nie zrobiłeś - może nie umiesz :rolleyes: natomiast porad i mądrości masz pełen worek :devil: . Tak dużo,takich mądrych i we wszelakich dziedzinach ,że dla większości społeczności forum jesteś tak wkurzający ,że nie mogą Cię już tolerować - chyba nie zdajesz sobie z tego sprawy :???: Załóż własny wątek ,podziel się z nami swymi recepturami a jeśli nie to.... nie pisz i nie wzniecaj niepotrzebnych emocji bo po prostu jest to już co najmniej nudne ( na innych forach byłbyś już dawno zbanowany ). Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 19 Września 2013 tusiaczek piszesz że mieszkasz z lekarzem który nie zarabia 10tys.Może czegos nie wiesz o tym lekarzu bo ja mieszkam z pielegniarką która zarabia blisko tych 10 tys :wink: To ja Ci gratuluje. Aczkolwiek mając wiele pielęgniarek wśród znajomych uważam że ściemniasz Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 19 Września 2013 Temat ciekawy i potrzebny,bo nie każdy potrafi poradzić sobie w skrajnych,trudnych chwilach.Zgadzam się,że często sami jesteśmy temu winni ale nie wszystko da się w życiu przewidzieć,a wtedy do tragedii tylko krok.Niby pracy jest dużo,ale wystarczy wysłać kilka CV żeby się przekonać że ta praca nie dla nas,bo odzewu z drugiej strony nie ma.Co w takiej sytuacji ma zrobić zdesperowany człowiek?Niejeden już wybrał,liczę że dyskusja na tym forum pozwoli ocalić niejedno ludzkie życie,którego nikt nam nie zwróci za żadne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 20 Września 2013 Chętnie napiszeNapisz proszę napisz czytam Twoje wypowiedzi i muszę przyznać ,że w Twoim słowotoku ja maluczki nie bardzo mogę się rozeznać ,tak normalnie nie mam trudności ze zrozumieniem tego co piszą inni , wiesz mam coraz większą ochotę do podzielenia zdania Kolejne bla ,bla , bla z Twojej strony więc pisz proszę bo cały czas mam nadzieję, że się mylę pozdrawiam :lol: :shock: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 20 Września 2013 Kolejne bla ,bla , bla z Twojej strony :devil: Ty chyba naprawdę nie masz żadnej wiedzy tylko ...Chudziaczku, już od jakiegoś czasu nie czytam wypocin tego gościa, (może za głupi jestem aby zrozumieć te światłe tezy :???: ) ale dziękuję Ci bo chyba lepiej bym tego nie ujął. pozdr. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 20 Września 2013 Chciwość, pazerność do niczego nas nie zaprowadzi - miłość, szacunek, życzliwość, niesienie pomocy drugiemu człowiekowi może doprowadzić nas Ludzi do harmonii i zdrowia, na każdej jego płaszczyźnie. :clap: :clap: :clap: Niby takie proste, a dla społeczeństwa tak ciężko do zrozumienia. Ja do tego dodam. "Ostatnia koszula nie ma kieszeń!"- więc chciwość, pazerność napewno nikąd nas nie zaprowadzi. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 20 Września 2013 Uważam ,że temat należy przenieść na forum np.PomocyJaki był cel poddania go pod dyskusje na tym forum.,Nasz ulubiony forumowicz nie tylko zmienił avatar , ale i Nick.Wiele osób dodało go do ignorowanych , a ten sposób osiągnął swój cel.Otworzyłem ignorowanego i co widzę ,ten sam styl wypowiedzi. MisiuJeżeli kogoś obraziłem na forum , to bardzo przepraszam w szczególności Tusiaczkową. Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8519-brak-pracy/page/2/#findComment-302375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi