BazylWidzew Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 1 Listopada 2014 Kiszka łódzka.Przepis z 16 -stki z małymi modyfikacjami. Arkadiusz piękne czarne jakie modyfikacje ? TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-380689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 1 Listopada 2014 jakie modyfikacje ? Ok.30% podgardla więcej i dużo mniej soli (18g/kg).Cynamon 0,3g/kg, gałka 0,6g/kg, pieprz jak w przepisie. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-380717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 2 Listopada 2014 Znowu mnie naszło na salceson Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-380965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 2 Listopada 2014 Gdzie kupiłeś Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-380967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 2 Listopada 2014 Gdzie kupiłeś U mnie w podziemiu. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-380971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 3 Listopada 2014 Prima sorcik salcefiks Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-381294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 3 Listopada 2014 Czarne z wyglądu super i pewnie tak smakuje ale przydałby się przepis,bo nie każdy dysponuje 16-ką. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-381395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 3 Listopada 2014 ale przydałby się przepis,bo nie każdy dysponuje 16-ką. Bardzo proszę. 1 Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-381404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 3 Listopada 2014 Dziękuje bardzo za przepis,osobiście jak robiłem to dawałem trochę cukru i okrawki mięsne{te przekrwione i" podkradzione" z głowy wieprzka] co wpływa na końcowy smak.Chociaż nigdy nie robiłem z tego przepisu to moje kubki smakowe krążą w okolicach lat 80-tych ze wskazaniem na lekkie przesolenie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-381417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witaj Arkadiusz ,. Zapewne się zdziwisz ale dzisiaj na śniadanko jadłem Twojej produkcji wątrobiankę z dodatkiem dziczyzny . Nie powiem , smakowała mi . . Gorąco pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-388543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 7 Grudnia 2014 A zdziwiłem się i to mocno, ale cieszę się, że smakowało. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-388581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zapewne się zdziwisz ale dzisiaj na śniadanko jadłem Twojej produkcji wątrobiankę z dodatkiem dziczyzny . Nie powiem , smakowała mi . Niektórzy to mają po prostu fart. pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-389768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homian Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Dzięki kolego Arkadiusz za przepisy, lepsze od szynki Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-391173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zostało mi trochę mięsa z obróbki ozorów wołowych, dołożyłem pół głowy wp. i trochę skórek i powstał salceson. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-394079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Pysznie wyglada :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-394081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zostało mi trochę mięsa z obróbki ozorów wołowych Z tych resztek zawsze wychodzą najlepsze smakołyki Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-394082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Ozory wołowe z 19- stki.Zabrakło mi jednego ozora, żeby uzupełnić wolne miejsca i przekrój niestety mi się nie podoba.Za dużo galarety między ozorami.Smak i owszem.Po drugie ja robiłem w mandolinie, ale chyba będzie lepiej robić ten wyrób w osłonce termokurczliwej.Ogólnie do poprawki. Edytowane 1 Stycznia 2015 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-394107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Czy układasz ozory zimne, czy gorące Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-394122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Wrzuciłem po gotowaniu do wody o temp.ok. 25 oC obrałem ze skóry i takie wkładałem do mandoliny .Gorące może nie były ,ale dobrze ciepłe.Zalałem roztworem żelatyny o temp. ok.75 o C.Sklejenie jest dobre.Można kroić cienkie plasterki.Układać też układały się dobrze tylko było dużo wolnego miejsca i już wiedziałem ,że to będzie nie to czego oczekuję .Jak robię wieprzowe to też tak postępuję z tym, że używam innej masy klejącej i mam już orientację ile potrzebuję ozorków, żeby wypełnić mandolinę. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-394126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Przeczytaj przepisy nr 19- zalecane ukladać gorące . Edytowane 1 Stycznia 2015 przez DZIADEK Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-394136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Przeczytaj przepisy nr 19- zalecane ukladać gorące . Tak czytałem.Układałem można powiedzieć na gorąco bo jak obierałem ze skóry to parzyły w ręce. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-394140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Tylko że zanim je obrałeś to ostygły . Wkładamy gorące, łatwiej je układać i póżniej docisnąć , Masa wiążąca również gorąca. Mogłeś z tego jednego zrezygnować. Układamy jak najściślej -wręcz prasujemy- masy wiażącej jak najmniej Edytowane 1 Stycznia 2015 przez DZIADEK Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-394145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Tylko że zanim je obrałeś to ostygły Miałem cztery ozory.Jak wiesz straty są duże.Obierają się szybko a nie jak wieprzowe.Nie zdążyły ostygnąć.Było ich po prostu za mało.Mam dużą mandolinę 4 - 4.5 kg wkładu. Jeszcze dwa i byłby luksus. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-394159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-394205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 2 Stycznia 2015 DZIADEK piekny smakolyk zrobiles :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/4/#findComment-394210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi