arkadiusz Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Arek zamawiam więcej. Mówisz i masz. .Ten cały dla Ciebie. P.SPrzy okazji chciałbym obalić pewien mit, że mrożone żołądki będą pękać w czasie parzenia.Jak widać na załączonym obrazku to nie jest prawdą.Pękanie żołądków to raczej ich wada związana z obecną metodą hodowli przemysłowej.Prezentowane salcesony (był jeszcze trzeci, ale już sobie poszedł ) zostały wykonane z zastosowaniem żołądków mrożonych, ale świnki w tym przypadku były z chowu gospodarczego (8-9 m-c) karmione paszą naturalną. Edytowane 23 Października 2016 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 23 Października 2016 Cudo Panie, cudo Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 23 Października 2016 No... CACY !!! Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 23 Października 2016 Mnie też sie podoba. Szkoda, że mieszkam tak daleko. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Cudo Panie, cudo No... CACY !!! Mnie też sie podoba. Tylu pochwał to ja dawno nie dostałem .Dziękuję. Szkoda, że mieszkam tak daleko. Nigdzie nie jest daleko gdzie można dojechać. Edytowane 23 Października 2016 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 23 Października 2016 Pytanko do "Miszcza" - ten cały to w "maćku" ? bo dla mnie "maciek" to najsmaczniejsza część salcesonu , tylko czy idzie kupić wysyłkowo ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 23 Października 2016 Heniu ten w maćku nie do sprzedania. To mój osobisty. !!! Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 23 Października 2016 Pytanko do "Miszcza" - ten cały to w "maćku" ? Oczywiście, ale już zarezerwowany.Może następnym razem. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 26 Października 2016 No i stało się . Popróbowaliśmy salcesoniku i śmiało można powiedzieć PYSZNIUTKI . Już połowy nie ma. Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 26 Października 2016 Już połowy nie ma. No pięknie - ale jeszcze połowa jest Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 26 Października 2016 ale jeszcze połowa jest Czyli za pyszniutki nie był . Jak by był pyszniutki zjadłbym całego . Gorąco p[ozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotek Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 26 Października 2016 Wybornie oglądać ! a i smakować też , a przy temaciemam pytanie czy używaliście do salcesonu jako dodatek ogonów wołowych ? Mój profil: https://www.facebook.com/kuklafoto/Oprócz zdrowych szyneczek zajmuję się kosiarkami:Robotek Sprzęt Ogrodniczy Leśny i Elektronarzędzia : https://www.facebook.com/robotek2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 26 Października 2016 czy używaliście do salcesonu jako dodatek ogonów wołowych ? Ja nie używałem . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 26 Października 2016 mam pytanie czy używaliście do salcesonu jako dodatek ogonów wołowych ? Nie, ale następny będzie z dodatkiem czegoś innego. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 26 Października 2016 Salceson klasa primo. http://www.sherv.net/cm/emoticons/yes/winking-thumbs-up-smiley-emoticon.gif Dzięki za uwagi dotaczając mrożonych żołądków. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-523891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Arkadiuszu w tym poscie https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-wędliny-podrobowe/?p=512761mozesz mi napisac jakie dodajesz przyprawy i ile do tego salcesonu z ozorkami? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-531864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Jak do włoskiego1.Pieprz - 1,1g/kg2.Czosnek - 2 g/kg3.Kminek - 2,5g/kg Surowce peklowane.Skórki nie Sól pomijam bo to zależy od tego w czym robisz i jaki masz próg słoności Edytowane 18 Grudnia 2016 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-531866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Dziekuje pieknie za szybka odpowiedz zrobie w tym co mam to chyba pecherz wieprzowy badz wolowy ,duzy jest ,co do soli to do kielbasy parzonej daje 20g /kg Edytowane 18 Grudnia 2016 przez electra https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-531871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Weź pęcherz wp.Co do solenia w osłonkach naturalnych to ja mam taką metodę.Pekluję w solance 190 g/l przez 6 dni w temp.4-6 w tym jeden dzień na ociekanie.Skórek nie sole ani nie pekluję, ale jak się parzą razem z peklowanym mięsem to i tak są słone.Ozorki nastrzykuję przed peklowaniem.Parzę obieram z kości , kroję i mielę, dodaje przyprawy, dolewam rosół w proporcji 10% wagi mięsa z kością.Ważę cały surowiec przed włożeniem do osłonki i przed dolaniem rosołu i dosalam 3g/kg. Edytowane 2 Maja 2017 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-531875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Jeszcze raz serdecznie dziekuje ,ozorki juz zapeklowalam i sa gotowe ,te mam juz wyprobowane bo robilam juz wczesniej i byly OK na slonosc, te dosalanie to wlasnie to o co mi chodzi ,nigdy nie wiem ile ..a smak po kolejnym smakowaniu zatracam https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-531876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Jeszcze raz serdecznie dziekuje ,ozorki juz zapeklowalam i sa gotowe ,te mam juz wyprobowane bo robilam juz wczesniej i byly OK na slonosc, To próbuj, ale, żeby mój sposób się sprawdził to musisz trzymać się instrukcji.Nie możesz jedno peklować w solance o innym stężeniu a drugie w innym bo farsz na końcu przed włożeniem do pęcherza musi być przesolony a na smak tego nie sprawdzisz bo nie masz doświadczenia jak przesolony. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-531878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Arkadiuszu juz zanotowalam wszystko jak ty robisz i kolejny zrobie zgadnie z Twoja sugestia , mialam troche problem z kupnem lba i bylam zmuszona zapeklowac ozory inaczej by byl blok ozorkowy https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-531911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Niewiele mi zostało z ostatniej roboty. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-534909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Moze niewiele ale apetycznie! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-534912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Niewiele mi zostało z ostatniej roboty. Tak się chwalisz a jak mało zostało to nie poczęstujesz Pozdrawiam serdecznie Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/12/#findComment-534939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi