morfeusz300 Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 18 Lutego 2014 @halusia@ bardzo dziękuję i pozdrawiam;)) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-334654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 19 Lutego 2014 Dzisiaj mordowałem się z moim pierwszym domowym piwkiem,to znaczy z tak zwanego (GOTOWCA) i nawet nie wiem za bardzo czy to był dobry wybór zobaczymy za 7 dni :facepalm: czy coś z tego będzie :hmm:Ale od czegoś trzeba zacząc.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-334868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 21 Lutego 2014 Krakowska po tygodniowym obsuszaniu,dopiero teraz nabiera smaczku przedniego ;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-335381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Pikle ze selera naciowego :Dod tak coś na kwaśno... Szklanka octu,5 szklanek wody,7 łyżek cukru 2 łyżki soli,liśc laurowy, parę kulek ziela angielskiego,pieprz czerwony,zielony i czarny,wszystko zagotowac.Do słoika wpakowac seler pocięty i zalac gorącom zalewo po zakręceniu obrucic słoik do góry nogami poczekac do ostygnięcia i poczęstowac się można ;) Edytowane 22 Lutego 2014 przez morfeusz300 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-335618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 22 Lutego 2014 A przepis na te smakowicie wyglądające przekąski to gdzie ? . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-335623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 22 Lutego 2014 Pikle ze selera naciowego :Dod tak coś na kwaśno Teraz sie nie wymigasz Arkadiuszu... ja rowniez prosze o przepis Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-335625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 22 Lutego 2014 A przepis na te smakowicie wyglądające przekąski to gdzie ? .sverige2 poprawiłem się Pikle ze selera naciowego :Dod tak coś na kwaśno Teraz sie nie wymigasz Arkadiuszu... ja rowniez prosze o przepis już wstawiłem proszę cię bardzo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-335632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 23 Lutego 2014 a przepisik na tą krakowską da????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-336078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 23 Lutego 2014 a przepisik na tą krakowską da????????????????? Krakowska zrobiona została według przepisu kostka61 zobacz u niego,polecam;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-336084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 24 Lutego 2014 Widzę, że Twoim wyrobom tez nic nie brakuje, Krakowska jak się patrz :clap: Te pikle wygladają nęcąco, zacznę sie zastanawiać nad nimi.Udanych wyrobów życzę Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-336106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Pikle ze selera naciowego Właśnie skonsumowałem pikle wg/Morfeusza. Minimalnie zmieniłem recepturę, bo zamiast octu spirytusowego, dałem do zalewy ocet jabłkowy własnej roboty. Poza tym zamiast pieprzu, dodałem po łyżeczce ziaren gorczycy na słoik. Ponieważ uwielbiam seler więc moja opinia jest jednoznaczna.To jest pycha, pełen słoik tej pychoty pożarłem w mgnieniu oka Dzięki Morfeusz za pomysł i recepturę . Jutro idę po następną porcję selera aby sprawę ponowić, bo pozostałe dwa słoiczki dłużej jak ze dwa dni nie postoją. Edytowane 28 Lutego 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 28 Lutego 2014 zachwalacie ten seler to i ja zrobie bo tez jestem fanka tego warzywa,dzis wyladowal w salatce z couscous Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 28 Lutego 2014 Electro, jest naprawdę super jeżeli ktoś lubi seler naciowy. Ja uwielbiam i właśnie małymi łyczkami popijam, choć wiem że niezdrowo, zalewę ze słoiczka po piklach, bo też jest pychota . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 28 Lutego 2014 Miło mi że smakuje;))sveige2 a może do zalewy dodać po ząbku czosnku albo dwa nie powinno zmienić jakoś mocno smaku selera a na pewno wpłyneło by to pozytywnie:) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 28 Lutego 2014 Tak Morfeuszu, właśnie to zrobiłem, dałem po jednym ząbku czosnku, łyżeczka gorczycy, mały listek laurowy, dwa ziarnka ziela angielskiego na każdy słoik. PYCHOTA . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 28 Lutego 2014 zachwalacie ten seler to i ja zrobie bo tez jestem fanka tego warzywa,dzis wyladowal w salatce z couscous Ja też uwielbiam seler naciową ... ostatnio byłam bardzo zajęta i zapomniałam że miałam przetestować przepis... ale nadrobię Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 28 Lutego 2014 Kurde mol aż se jutro kupię i zrobie takiego smaka mi narobiłeś)Dzisiaj nie ma czasu lekka zadyma:) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 28 Lutego 2014 ja seler naciowy to bardzo lubie zmiksowany z pomidorem ,nawet bez % Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 28 Lutego 2014 Tzn,Koktail??? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 28 Lutego 2014 pomidorki bez skorki seler i do blenderka troche soli i baba witaminek ...wersja koktajlowa z % Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 28 Lutego 2014 Noooo dobreee nooo na tak zwane boleści głowy;))ale biorę,dzięki za przepis!!! Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 1 Marca 2014 Witaj morfeusz 300! Chciałam zapytać czy w/w pikli nie pasteryzujesz chciała bym zrobić na zimę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 1 Marca 2014 Tego pasteryzować nie potrzeba, zalewamy wrzątkiem prosto z płytki kuchennej, ale jeżeli już ktoś sobie życzy, to najwyżej 5 minutowa pasteryzacja. W przeciwnym wypadku będą ugotowane i stracą swoją jędrność i chrupkość, a takie mają być właśnie. Jędrne i chrupiące. Przyrządza się je dokładnie tak jak np. ogórki konserwowe. Dopuszczalna ew. bardzo krótka pasteryzacja. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 1 Marca 2014 Dokładnie,ale seler nie wytrzyma w stanie spoczynku więcej jak dwa dni:)))normalnie zostanie zjedzony;)) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 1 Marca 2014 Dziękuję Jak schowam głęboko w piwnicy kilka słoików na specjale okazje to może się uda przechować Kupiłam seler dziś zrobię będzie degustacja Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/6/#findComment-337645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.