Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Tak na kolacyjkę zrobiłem;
 

 Nie za malo na ta kolacje  ;) , :thumbsup:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-401625
Udostępnij na innych stronach

 Morfi  :) ale masz spust ,na kolacyjkę  :D no chyba że masz 120+ to rozumiem   :) Pozdrawiam  

Edytowane przez Wiesław_65

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-401635
Udostępnij na innych stronach

Na teraz nima już nic!! Ale to świadczy że znajomym smakuje i tak ma być!!!!Na kolacyjkę za mało oddałem zmojego ;)))
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-401690
Udostępnij na innych stronach

Słoninka wędzona pyszności;)3 miesiące zapakowana próżniowo w soli,przed wędzeniem obsypana papryką,jerona jakie to dobre;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/02/81531a054fd3a5e0068c3d396e710ae3.jpg
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-401798
Udostępnij na innych stronach

 

 

,jerona jakie to dobre;))

Arku ... :devil: bez opisów doznań smakowych proszę :laugh:
wszystko jest w tym zestawie ... słonina, chleb i ..... :tongue: a brakuje ogórków :laugh:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-401800
Udostępnij na innych stronach

Ziezielony wiesz tak kulturalnie trocha???? Edytowane przez morfeusz300
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-401809
Udostępnij na innych stronach

 

 

.tylko te miarki jakieś nieproporcjonalne do przedsięwzięcia
 

 Nie martw sie, to tylko do zdjecia takie malutkie, na boku w szklanach czeka  ;)  :laugh:

 Morfeusz jak zawsze ,to juz nawet nie dziwi, :clap:  :clap:  ja jednak jak Anus o ogorkiw tym zestawie poprosze , no ewentualnie grzybek z octu moze byc  :D  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-401862
Udostępnij na innych stronach

 

 

ja jednak jak Anus o ogorkiw tym zestawie poprosze , no ewentualnie grzybek z octu moze byc :D

Aniu .. ja to poproszę też o te grzybki :tongue: coś na zaostrzenie smaku musi być :laugh:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-401864
Udostępnij na innych stronach

Szynkowa w przekroju;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/03/e9fa96b9e221e6aa426d9899d6544ae8.jpg
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402122
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładna, czyżbyś ją dopiekał w wędzarni? Bo tak ją zasznurowałeś jakbyś się obawiał że osłonka białkowa puści, producent osłonek przestrzega aby nie podnosić temp. powyżej 90 st, a w wędzarni to różnie bywa.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402134
Udostępnij na innych stronach

Była dwa razy wędzona i parzona;)sznurek chyba bardziej tak do oka;))
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402161
Udostępnij na innych stronach

 

 

Była dwa razy wędzona i parzona;)sznurek chyba bardziej tak do oka;))

Chciałbym sie upewnić że dobrze rozumiem. Wędzona, parzona i ponownie wędzona - podwędzana?

Morfi ja jestem fanem białej kiełbasy. Eksperymentuję, próbuje różne kombinacje. Mógłbyś podać swój przepis?

Fotki i wyroby zwalają z nóg.  

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402414
Udostępnij na innych stronach

 

 

Chciałbym sie upewnić że dobrze rozumiem. Wędzona, parzona i ponownie wędzona - podwędzana? Morfi ja jestem fanem białej kiełbasy. Eksperymentuję, próbuje różne kombinacje. Mógłbyś podać swój przepis?

 

Michał, to się chyba szynkowej odnosiło

 

 

 

morfeusz300, dnia 03 Lut 2015 - 21:03, napisał: Była dwa razy wędzona i parzona;)sznurek chyba bardziej tak do oka;))

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402419
Udostępnij na innych stronach

Najfajniejsze jest to że patrząc na zdjęcie kiełbasy morfiego myślałem że to krakowska, mimo że jak byk napisano szynkowa. Stąd moje pytanie o podpiekanie :)

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402427
Udostępnij na innych stronach

 

 

Michał, to się chyba szynkowej odnosiło

Tak tak chodzi mi o szynkową :) a dalej pisze już o białej. Trochę to nie jasno napisałem.  

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402430
Udostępnij na innych stronach

Arku, jednym słowem - jedwabiście :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402520
Udostępnij na innych stronach

 

 

 

Była dwa razy wędzona i parzona;)sznurek chyba bardziej tak do oka;))

Chciałbym sie upewnić że dobrze rozumiem. Wędzona, parzona i ponownie wędzona - podwędzana?

Morfi ja jestem fanem białej kiełbasy. Eksperymentuję, próbuje różne kombinacje. Mógłbyś podać swój przepis?

Fotki i wyroby zwalają z nóg.

Dokładnie Michale wędzona,puźniej parzona i na koniec jeszcze raz podwędzana ????????????

Najfajniejsze jest to że patrząc na zdjęcie kiełbasy morfiego myślałem że to krakowska, mimo że jak byk napisano szynkowa. Stąd moje pytanie o podpiekanie :)

Nie była podpiekana:)) w smaku super jeszcze trochę się ostało;)pozdrawiam

Arku, jednym słowem - jedwabiście :)

Thnx;)))pozdrowionka

 

 

 

Morfi ja jestem fanem białej kiełbasy. Eksperymentuję, próbuje różne kombinacje. Mógłbyś podać swój przepis?

 

A proszę cię bardzo michaś;)

 

Przepis na białą

Surowiec to cała łopatka i podgardle

10 kg kl 3

7 kg kl 2

10 kg kl 1

Kl 3 mielimy na drobnym sitku

Kl 2 na średnim

Kl 1 50%mięsa na średnim a 50%szarpakiem

Przyprawy

Sól 50%/50%

Majeranek

Czosnek

Pieprz

Ziele angielskie mielone

Wszystko ładnie wyrobić dodając szklankę wody,pakujemy w osłonki naturalne można sparzyć,pysznie smakuje????????pozdrawiam morfi...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403120
Udostępnij na innych stronach

Kl 1 50%mięsa na średnim a 50%szarpakiem

 

Kl 2 na średnim

 

Kl 3 mielimy na drobnym sitku

Michał, nie doczytałeś się !!!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403127
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa Gospodarza suszona,trzy razy podwędzana,parę dni się podsuszy i może coś z tego będzie;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/06/cc7bf3d81d7cd51533a2a40f5e9347d2.jpg
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403132
Udostępnij na innych stronach

JAk sie Tobie nie podoba Morfeursz, to oddaj ja  :D  A ja mam echo w lodowce :cry:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403167
Udostępnij na innych stronach

JAk sie Tobie nie podoba Morfeursz, to oddaj ja :D A ja mam echo w lodowce :cry:

Kurde mol podoba i smakuje masakraa jakie to dobre powaga;))po 5 dniach jest super

Jeszcze nad środeczkiem popracuję,nie jest źle ale zawsze może być lepiej;)smak super jednak 3 krotne podwędzanie to jest to;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/06/b259bef61524e7d09d0140a36d8c3d3f.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403176
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.