morfeusz300 Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 1 Marca 2014 Smacznego życzę???????????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 1 Marca 2014 (edytowane) Morfeuszu, zrobiłem przed chwilą właśnie eksperyment. Nabyłem dzisiaj "drogą kupna" świeżą porcję selera naciowego, ale też nabyłem przy okazji czerwona paprykę i marchew "eco" . Marchew po obraniu podzieliłem wzdłuż na ćwiartki, z papryki też przygotowałem zgrabne pikle, i upchnąłem to w słoiku razem z selerem w odpowiednich proporcjach. Wygląda pięknie i kolorowo. Poza tym zalewa i przyprawy identycznie jak poprzednio, zobaczymy za dwa dni jaki efekt. Ponieważ lubię wszelkiego rodzaju warzywne kiszonki, sałatki i surówki, więc myślę że efekt powinien być ciekawy, czekamy do pojutrza . Edytowane 1 Marca 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 1 Marca 2014 Napewno będzie bardzo dobre????Tylko jestem ciekaw czy dasz radę z tym czekaniem???????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 1 Marca 2014 No właśnie, ale spróbuję potrenować "silną wolę" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 1 Marca 2014 Wczorajsze wypociny,narobiłem troszkę kiełbaski wędzonej i białej parzonej biała parzona w cienkich osłonkach tak spróbowałem pierwszy raz Troszkę też zadymiłem bukowym drzewem kiełbaskę Oczywiście standardowo francki Małe polędwiczki wieprzowe peklowane na sucho sól,pieprz,kolendra i zawinięte we folie spożywczą na 3 dni w lodówce a tak wygląda po wędzeniu i lekkim podpiekaniu nie parzona, Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 1 Marca 2014 Czy zawsze podpiekasz frankfurterki ? A tak poza tematem, moja żona by mnie chyba zabiła gdybym tak potraktował krzesła . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 1 Marca 2014 krzesla krzeslami ale podloga! ..ja bym oskubala do ostatniego wloska Ale takie wyroby ..hmmm moze nie bylabym az taka jedza Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 1 Marca 2014 Krzesła żecz nabyta!!!a podłoga dla czego ani kropli nie spadło;)) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Francki pierwszy raz podpiekałem ale na prawdę z lekka;) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 1 Marca 2014 no to masz szczescie ..moj slubny po kolacji ze swiecami (mowilam ze na tej podstawce za duzo nastawial)..mamy do wymiany dywan Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 1 Marca 2014 Heheheee ale chop chciał dobrze???????????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 2 Marca 2014 Boczek ala Pancetta 5 tygodni wisiało,dzisiaj nie strzymołem napięcio hehehe Jak dla mnie super sprawa wyczuwalny smak mięska przyprawy wcale nie zagłuszyły tego smaku,następnym razem będzie rolowana Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 2 Marca 2014 Jak dla mnie super :clap: Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 2 Marca 2014 No i degustacja pikli Morfeusza z selerem, dodatkowo papryką i marchewką zrobiona. Otóż całość bardzo pyszna, lecz jeżeli taki mieszany wariant chcemy wykonać, to marchewkę po podzieleniu jej wzdłuż na ćwiartki, należy w tej zalewie octowej do pikli, kilka minut obgotować, aby nieco zmiękła. Na tyle krótko jednak ,aby ni zrobiła się przypadkiem zupełnie miękka. Ma być taka all,dente. Całość pięknie i kolorowo prezentuje się w słoikach, o smaku nie wspominam, bo już zostało "pożarte" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 2 Marca 2014 Hahahaaaa wiedziałem kolego że nie wytrzymasz napięcia :D ale ja też bym nie dał radę,masz fotkę to wklej mixa ;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) A moze marchewke pokroic drobniej w julienne ( w zapalke )? Edytowane 2 Marca 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 2 Marca 2014 Seler zakupiony!!!teraz myślimy ci i jak nie ukrywam że sverige2 wpierdzielił mi klina hahaaa ale to dobrze???????????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Mój seler już gotowy...jutro degustacja.Fotki poszły prosto z tel...proszę mi wybaczyć odwrotna fotkę. Edytowane 2 Marca 2014 przez Małgoś Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 2 Marca 2014 a wy mi dodaliscie troche inspiracji do moich pickli jajecznych -dodac seler ....jutro musze zrobic Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 2 Marca 2014 A moze marchewke pokroic drobniej w julienne ( w zapalke )? To już zależy jak kto lubi, osobiście jeżeli mają to być pikle oczywiście, to robię kawałki na wysokość słoika, Tak jak powiedzmy ogórki w ćwiartkach. Bo pikle warzywne są to właśnie warzywa krojone w takie nieco grubsze kawałki.http://pl.wikipedia.org/wiki/PikleMożna też trochę bardziej drobno tak nieco sałatkowo, tak jak zrobiła to Halusia. Każdy sposób jest dobry jeżeli dobrze wygląda i tak samo dobrze smakuje smakuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 2 Marca 2014 Tak zwana pychotka???????????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 2 Marca 2014 no wlasnie ja myslalam o cos bardziej salatkowym ,ale zagotowanie marchewki to kwestia paru chwil wiec to zadna uciazliwosc. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 2 Marca 2014 Z tą marchewką to sobie myślę żeby tylko sparzyć i będzie okey wiecie cooo flapa nie lubię Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Electro. Ja zagotowałem pokrojoną w ćwiartki gdzieś ok 3-4 min. i jest super, i swą konsystencją twardością, jest bardzo dobrze skomponowana z resztą. Jest jak pisałem taka al,dente, tak jak reszta pikli.Robiłem przecież przed końcową decyzją testy. Tylko samo parzenie nie dało pozytywnego rezultatu. Była nadal twarda.Ps. a poza tym to gotowanie podgotowywanie odbywało się w tej octowej zalewie, no a ocet nie dopuszcza przecież do rozgotowania się. Edytowane 2 Marca 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 2 Marca 2014 Narobiliscie mi ochoty na te pikle ,ze bede musiala sprobowac , sverige marchewke sparzyles w wodzie czy occie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 2 Marca 2014 Eli55 to ja sobie tak wymyślałem aby marchewkę sparzyć i dopiero potem zalać zalewą o ctową;)myślę że powinna być bardziej miękka????ale ja się nie znam tak sobie wymyśliłem!!! Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.