morfeusz300 Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #926 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Ziezielony wiesz tak kulturalnie trocha???? Edytowane 2 Lutego 2015 przez morfeusz300 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-401809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #927 Opublikowano 2 Lutego 2015 .tylko te miarki jakieś nieproporcjonalne do przedsięwzięcia Nie martw sie, to tylko do zdjecia takie malutkie, na boku w szklanach czeka Morfeusz jak zawsze ,to juz nawet nie dziwi, ja jednak jak Anus o ogorkiw tym zestawie poprosze , no ewentualnie grzybek z octu moze byc Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-401862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #928 Opublikowano 2 Lutego 2015 ja jednak jak Anus o ogorkiw tym zestawie poprosze , no ewentualnie grzybek z octu moze byc Aniu .. ja to poproszę też o te grzybki coś na zaostrzenie smaku musi być Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-401864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #929 Opublikowano 3 Lutego 2015 Szynkowa w przekroju;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/03/e9fa96b9e221e6aa426d9899d6544ae8.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #930 Opublikowano 3 Lutego 2015 Bardzo ładna, czyżbyś ją dopiekał w wędzarni? Bo tak ją zasznurowałeś jakbyś się obawiał że osłonka białkowa puści, producent osłonek przestrzega aby nie podnosić temp. powyżej 90 st, a w wędzarni to różnie bywa. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #931 Opublikowano 3 Lutego 2015 Była dwa razy wędzona i parzona;)sznurek chyba bardziej tak do oka;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #932 Opublikowano 4 Lutego 2015 Była dwa razy wędzona i parzona;)sznurek chyba bardziej tak do oka;)) Chciałbym sie upewnić że dobrze rozumiem. Wędzona, parzona i ponownie wędzona - podwędzana?Morfi ja jestem fanem białej kiełbasy. Eksperymentuję, próbuje różne kombinacje. Mógłbyś podać swój przepis?Fotki i wyroby zwalają z nóg. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #933 Opublikowano 4 Lutego 2015 Chciałbym sie upewnić że dobrze rozumiem. Wędzona, parzona i ponownie wędzona - podwędzana? Morfi ja jestem fanem białej kiełbasy. Eksperymentuję, próbuje różne kombinacje. Mógłbyś podać swój przepis? Michał, to się chyba szynkowej odnosiło morfeusz300, dnia 03 Lut 2015 - 21:03, napisał: Była dwa razy wędzona i parzona;)sznurek chyba bardziej tak do oka;)) Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #934 Opublikowano 4 Lutego 2015 Najfajniejsze jest to że patrząc na zdjęcie kiełbasy morfiego myślałem że to krakowska, mimo że jak byk napisano szynkowa. Stąd moje pytanie o podpiekanie Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #935 Opublikowano 4 Lutego 2015 Michał, to się chyba szynkowej odnosiło Tak tak chodzi mi o szynkową a dalej pisze już o białej. Trochę to nie jasno napisałem. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #936 Opublikowano 4 Lutego 2015 Arku, jednym słowem - jedwabiście Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-402520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #937 Opublikowano 6 Lutego 2015 Była dwa razy wędzona i parzona;)sznurek chyba bardziej tak do oka;))Chciałbym sie upewnić że dobrze rozumiem. Wędzona, parzona i ponownie wędzona - podwędzana?Morfi ja jestem fanem białej kiełbasy. Eksperymentuję, próbuje różne kombinacje. Mógłbyś podać swój przepis?Fotki i wyroby zwalają z nóg. Dokładnie Michale wędzona,puźniej parzona i na koniec jeszcze raz podwędzana ????????????Najfajniejsze jest to że patrząc na zdjęcie kiełbasy morfiego myślałem że to krakowska, mimo że jak byk napisano szynkowa. Stąd moje pytanie o podpiekanie Nie była podpiekana:)) w smaku super jeszcze trochę się ostało;)pozdrawiamArku, jednym słowem - jedwabiście Thnx;)))pozdrowionka Morfi ja jestem fanem białej kiełbasy. Eksperymentuję, próbuje różne kombinacje. Mógłbyś podać swój przepis? A proszę cię bardzo michaś Przepis na białąSurowiec to cała łopatka i podgardle10 kg kl 3 7 kg kl 210 kg kl 1Kl 3 mielimy na drobnym sitkuKl 2 na średnimKl 1 50%mięsa na średnim a 50%szarpakiemPrzyprawySól 50%/50% MajeranekCzosnekPieprzZiele angielskie mieloneWszystko ładnie wyrobić dodając szklankę wody,pakujemy w osłonki naturalne można sparzyć,pysznie smakuje????????pozdrawiam morfi... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #938 Opublikowano 6 Lutego 2015 Sól 50%/50% 50/50 sól/peklosól?podgardle mielone szarpakiem? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #939 Opublikowano 6 Lutego 2015 Kl 1 50%mięsa na średnim a 50%szarpakiem Kl 2 na średnim Kl 3 mielimy na drobnym sitkuMichał, nie doczytałeś się !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #940 Opublikowano 6 Lutego 2015 Kiełbasa Gospodarza suszona,trzy razy podwędzana,parę dni się podsuszy i może coś z tego będzie;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/06/cc7bf3d81d7cd51533a2a40f5e9347d2.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #941 Opublikowano 6 Lutego 2015 JAk sie Tobie nie podoba Morfeursz, to oddaj ja A ja mam echo w lodowce Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #942 Opublikowano 6 Lutego 2015 JAk sie Tobie nie podoba Morfeursz, to oddaj ja A ja mam echo w lodowce Kurde mol podoba i smakuje masakraa jakie to dobre powaga;))po 5 dniach jest super Jeszcze nad środeczkiem popracuję,nie jest źle ale zawsze może być lepiej;)smak super jednak 3 krotne podwędzanie to jest to;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/06/b259bef61524e7d09d0140a36d8c3d3f.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #943 Opublikowano 6 Lutego 2015 Morfimożesz podrzucić recepturkę na tą kiełbaskę ?Piknie to wyglada . Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #944 Opublikowano 8 Lutego 2015 Morfimożesz podrzucić recepturkę na tą kiełbaskę ?Piknie to wyglada . Kiełbasa Gospodorza Przepisik???? 1,5 kg polędwicy 2 kg łopatki kl I1 kg łopatki kl II0,5 kg kl III Boczek,podgardle,łopatka z wielkimi przerostami1 kg słoniny Przyprawy Sól peklowa 30% sól morska 70%Majeranek,czosnek świerzy,pieprz,kolendra,kminek,ziele angielskie,100ml Whisky;)Jak robimy:)Polędwicę i łopatkę kl I jedziemy nożykiem w kostkę 2x2 lub więcej;)1 kg łopatki kl II mielimi średnim sitkiem0,5kg boczku lub podgardła lecimy na drobnym sitkuSłoninkę kroimy na drobną kostkę 0,5 jak będzie większa to też nic się nie stanie;) Peklowanie na sucho 48 h Pakujemy w to co mamy ja mam w osłonkach białkowych ale może być w jelitachWędzenieWędzimy trzy razy rzadkim dymem po 3 godzinki zostawiamy we wędzarni jak warunki pozwolą;)przynajmniej tydzień) peklowanie naszej kiełbasy gospodarza to 48 godzin;) jeszcze raz dla przypomnienia;)))morfi..Życzy smacznego????????????Ale jaja zrobiłem pierwszy serek twarożkowy z koperkiem;)))http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/08/91caee0f0f1595606064b1844c761e9b.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #945 Opublikowano 8 Lutego 2015 0,5 kg kl III Boczek,podgardle,łopatka z wielkimi przerostamiA to taka specjalna III klasa dla @Mirker134a? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-403636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #946 Opublikowano 14 Lutego 2015 Taki zestaw walenntynkowy;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/14/ac288fbe943e076958ee8c0c6f3927d9.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-404777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #947 Opublikowano 14 Lutego 2015 CZyli wspolna kolacja http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-404803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #948 Opublikowano 15 Lutego 2015 Dokładnie;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-404875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #949 Opublikowano 15 Lutego 2015 Następny serek a'la Almette z siekaną pietruszką i bazylią )http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/15/1c1efe363cce085d308f0bdabdabe467.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-404896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofikan Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #950 Opublikowano 15 Lutego 2015 Czy możesz podać przepis na ten serek? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/38/#findComment-404901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.