Skocz do zawartości

Wędzenie u paweljacka


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Świąteczny baranek zaczął się peklować.

A dlaczego ten baranek taki skrępowany  :hmm:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

Świąteczny baranek zaczął się peklować.

A dlaczego ten baranek taki skrępowany  :hmm:

Za karę.  :devil:

Ładny boczek;)

Dzięki i ma ciekawy smak.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

PAweljack, ja nie bylam na szkoleniach a wiem ,ze ty swiezo po.

Zawsze myslalam, ze mieso sznurujemy dopiero po peklowaniu, Czy ja robilam calty czas zle, czy jednak Ty wyprzedziles proces?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

PAweljack, ja nie bylam na szkoleniach a wiem ,ze ty swiezo po.

Zawsze myslalam, ze mieso sznurujemy dopiero po peklowaniu, Czy ja robilam calty czas zle, czy jednak Ty wyprzedziles proces?

Ja też zawsze sznuruję po peklowaniu ale ten udziec jest bez kości i jakiś, taki luźny.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 DZiekuje za odpowiedz, ale teraz  to jak z peklowaniem czy  nastrzykujesz w srodku ekstra?

Jestes pewnien ,ze swieza baranine kupiles? Mieso baranie  znam, i "luzny" , to nie powiedzialabym ze  takie okreslenie do tego miesa powinno byc. Chyba ze nieprawidlowo zostalo odkrojone od kosci, tak jakby poszarpane , wtedy miesien nie trzyma sie  dobrze. 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To jagnięcina i świeżutka prosto z Nowej Zelandii.  :) peklowanie z nastrzykiem a luźne bo nie ma kości, więc jest wolna przestrzeń. Nie wiem jak to inaczej określić.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to czekam na wynik, bo ja bym peklowala bez sznurowania w takim wypadku, a pozniej dopiero , po  peklowaniu dopiero bym ro zrobila. 

 CZy dawales jakies  przyprawy  do peklowania ?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to czekam na wynik, bo ja bym peklowala bez sznurowania w takim wypadku, a pozniej dopiero , po  peklowaniu dopiero bym ro zrobila. 

 CZy dawales jakies  przyprawy  do peklowania ?

Tak, robiłem już stronę wcześniej, tamten był z kością a co do przypraw to są wg przepisu Kostka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagniecy-wedzony-wgkostka/

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

taki wedzony udziec do tego sos szpinakowy ,hmmmm pychota  :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

sos szpinakowy ,hmmmm pychota  :)

Wątpię  :D szpinak be.

Do Świąt jestem też już przygotowany. 

 

 

post-55133-0-56493400-1397654852_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

piekne wedzoneczki  :)

szpinak jest mniamniusny  :tongue:

a u mnie na te swieta bez moich wedzonek ,moze beda na ZIelone swiatki :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W tym roku spoczęło na mnie po raz pierwszy, zadanie przygotowania szynki na śniadanie wielkanocne.

 

Kupiłem dwa mięśnie szynki. Zapeklowałem z nastrzykiem 15% wagi, w jednodniowej w zalewie 13 % http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif

 

post-55133-0-54667500-1398457863_thumb.jpg

 

Później wiązanie, 12 godzin ociekania, wędzenie, parzenie.

 

post-55133-0-56035000-1398457864_thumb.jpg

 

post-55133-0-50471000-1398457865_thumb.jpg

 

i po śniadaniu, do zdjęcia została końcówka.

 

post-55133-0-49957900-1398457866_thumb.jpg

 

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Oprócz salcesonów, trochę innego jadła.

 

post-55133-0-66003500-1408908633_thumb.jpgpost-55133-0-64879900-1408908065_thumb.jpg

 

 

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Trochę rybek dzisiaj, zrobię wreszcie pastę Kostka. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif

 

post-55133-0-82465200-1411927304_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

zrobię wreszcie pastę Kostka
Nie będziesz żałował :thumbsup:  

 

No i nie żałuję, ten krem jest bardzo smaczny. Rewelacja!

 

Dałem czosnek świeży, bo granulowany u mnie wysechł  :D no i wędzoną słodką paprykę.

 

post-55133-0-44610500-1412026269_thumb.jpg

 

post-55133-0-07083200-1412026270_thumb.jpg

 

post-55133-0-68147300-1412026270_thumb.jpg

 

Polecam!

 

Przepis znajduje się tu: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/?p=360955

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Także polecam. Również wspaniały jako chips dip.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To naprawdę zacna i prosta pasta - również mogę gorąco polecić. Jakiś czas temu zrobiłem na próbę bo klasycznie robię z majonezem szczypiorkiem i jajkiem, i od tego czesu mam niestety zawsze podwójną robotę bo ma być "pół tak ; pół tak" ... człowiek sam sobie czasem w kolano strzela ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Trochę powędziłem w weekend

 

post-55133-0-08642900-1413189324_thumb.jpg

 

 

 

w tym dwie nowości

 

post-55133-0-74141300-1413189324_thumb.jpgpost-55133-0-32118800-1413189325_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pięknie ! A co to, te dwie kulki?

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.