Skocz do zawartości

Wędliny dojrzewajace i suszone Arkadiusza

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, rysiekg napisał(a):

Jeszcze tylko dodam, ze to podpiecie MF72 50D11 - ma graniczenie 1.5A znamionowej pracy i 50 Ohm - wiec bardziej to wyglada na przeznaczone na wyjscie grzalki O1, ktore wytrzyma 5A

Też przez chwilę nad tym się zastanawiamłem ale napewno nie o takie zastosowanie chodzi biorąc pod uwagę inne sterowniki dostępne na rynku w których z automatu jednym z układów podstawowych jest miekki start który chroni silnik chlodziarki.

Do parametrów termistora dokopałem się już wcześniej, dzięki za informację.

pozostaje to zmierzenie lub sprawdzenie pradu szytowego Twojego kompresora i zweryfikowanie czy to wystarczy jako zabezpieczenie no i czy kompresor ma prad znamionowy < 1.5A,

Z tym nie będzie problemu założę cęgi i zmierzę. Arek sprawdź jaki jest prąd znamionowy. Na tabliczce silnika jest napisany ten parametr w jednostce kW.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/22/#findComment-980622

• Odpowiedzi 527
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

2 godziny temu, Grzewlod napisał(a):

Też przez chwilę nad tym się zastanawiamłem ale napewno nie o takie zastosowanie chodzi biorąc pod uwagę inne sterowniki dostępne na rynku w których z automatu jednym z układów podstawowych jest miekki start który chroni silnik chlodziarki.

Na obudowie na kazdym wyjsciu jest rezystancja podpieta na zewnatrz, tu raczej nie ma miekkiego startu, wiec ja glosuje za tym ze to jest zabezpieczenie pradowe majace chronic wewnetrzny przekaznik ESMa, nie podpietego odbiornika

@arkadiusz SSR jak juz masz z pewnoscia jest dobrym pomyslem i trwalym, jak sie cos ma spalic to wlasnie on

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/22/#findComment-980668

• 1 miesiąc temu...

Dawno nic nie pokazywałem. Salami w jelicie i bez przygotowane do pakowania próżniowego oraz  karczek i polędwica.

IMG_20250213_101711.jpg

IMG_20250213_113156.jpg

Messenger_creation_0199645C-CF13-42DE-B050-801411776AEC.jpeg

Messenger_creation_24E64F28-9765-4D9C-A146-B90E43AEE2AE.jpeg

• Like 4

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/22/#findComment-994574

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.