Basia285 Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 30 Listopada 2013 Damianku77 właśnie podziwiałam Twoje wyroby. :clap: Jakie smakowite rybki, mniam Powodzenia i udanych wyrobów życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-317452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 30 Listopada 2013 A gdzie drożdże ???Żadnych drożdży !!!!!! Badziewia do wina nie dodaje , o wiele lepsze smaki i naturalnie robione. mówiłem że mówiłem - dzikusy Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-317467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Grudnia 2013 A gdzie drożdże ???Żadnych drożdży !!!!!! Badziewia do wina nie dodaje , o wiele lepsze smaki i naturalnie robione. mówiłem że mówiłem - dzikusy Ja mam przepis od mojej babci i od rodziców , wino rewelacja i jest mocne jak z drożdzami. Tylko że przy moim przepisie nie czuć drozdzy tylko fantastyczny smak wina . po drugie wątroba będzie zdrowa Dodano: 01 grudzień 2013 - 21:26Damianku77 właśnie podziwiałam Twoje wyroby. :clap: Jakie smakowite rybki, mniam Powodzenia i udanych wyrobów życzę.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-317694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Moja mama kiedys robila tak wino, pamietam ze nie dawala zadnych drozdzy , a to co wyszko bylo na prawde smaczne. Podejrzwam ze tak i twoje smakuje. Moze w koncu sie zbiore i zrobie jakiekolwiek wino i wlasnie zaczne od tego przepisu. Dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-317701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Żadnych drożdży !!!!!! Badziewia do wina nie dodaje , o wiele lepsze smaki i naturalnie robione. Chyba będę musiał podjechać do Ciebie na szkolenie. W jakiej dzielnicy Warszawy mieszkasz ? bo nie zaznaczyłeś na mapie . Może zrób to teraz, chyba, że nie chcesz się ujawniać. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-317708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Moja mama kiedys robila tak wino, pamietam ze nie dawala zadnych drozdzy , a to co wyszko bylo na prawde smaczne. Podejrzwam ze tak i twoje smakuje. Moze w koncu sie zbiore i zrobie jakiekolwiek wino i wlasnie zaczne od tego przepisu. Dziekuje To jest u mnie tradycja z tym winem , robię tak z czarną porzeczką i winogronem Moja babcia ma koło 80 lat ale wino cały czas robi tym sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-317712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Moja mama gdyby zyla mialaby 74 lata , to mala dornica wieku do twojej babci , ale widac z rodzinne przepisy mamy podobne Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-317717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Żadnych drożdży !!!!!! Badziewia do wina nie dodaje , o wiele lepsze smaki i naturalnie robione.Chyba będę musiał podjechać do Ciebie na szkolenie. W jakiej dzielnicy Warszawy mieszkasz ? bo nie zaznaczyłeś na mapie . Może zrób to teraz, chyba, że nie chcesz się ujawniać. Nie no nie lubie się tak ujawniać Na zlocie możemy razem napic sie piwka i cos dobrego zjeść Co do wina każdy ma inne zdanie i inny przepis , ja mam taki i wszyscy moi znajomi się zachwycają smakiem wina z czarnej porzeczki i winogrona ciemnego. Jakby co to służę pomocą. Dodano: 01 grudzień 2013 - 22:07Moja mama gdyby zyla mialaby 74 lata , to mala dornica wieku do twojej babci , ale widac z rodzinne przepisy mamy podobne Tak się kiedyś robiło bez drożdzy i wino się nie psuło , moja babcia ma wino z 1986 roku parę butelek i wino jest znakomite, zostawiła to na swój pogrzeb. Edytowane 1 Grudnia 2013 przez Damianek77 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-317719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Damianek, kiedys juz jako dorosla robilam porzadki u mamy w piwnicy i znalazlam kilka butelek wina ,ktore zrobila ,ale z wegierek. Najpierw myslalam ze do wyrzucenia, ale jak sie okazalo zrobilabym wielki blad. Bo nie tylko smak ,ale i moc jego wielka byla Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-317728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Moc tego wina jest niesamowita , wypij dużą szklankę tego wina który ma min rok Kopyto niesamowite , jak ktos ma problemy ze spaniem , to zalecam ))))) Dodano: 01 grudzień 2013 - 22:27Ja to jak wpadam do rodziców i pijemy kilka lampek ich własnego wina , to od razu mnie bierze na spanie, bo pijany sie robie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-317729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Damianek77 , ja , pisząc dzikusy , mam na myśli dzikie drożdże , które są WSZĘDZIE , na skórce każdego owocu , i nie musisz nic dodawać , aby zaczęły fermentować. W tradycji winiarskiej są one niepożądane , ze względu na ich nieprzewidywalne zachowanie , i dlatego stosuje się szlachetne szczepy drożdży ,aby mieć pewność względem produktu finalnego.Najprościej zaszczepić szlachetnym szczepem , to dodać garść rodzynek do moszczu. Tym niemniej tzw. Babcine wino ma w sobie ten swojski urok , którego nie zastąpi żadne tam Chateau Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-317750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Damianek77 , ja , pisząc dzikusy , mam na myśli dzikie drożdże , które są WSZĘDZIE , na skórce każdego owocu , i nie musisz nic dodawać , aby zaczęły fermentować. W tradycji winiarskiej są one niepożądane , ze względu na ich nieprzewidywalne zachowanie , i dlatego stosuje się szlachetne szczepy drożdży ,aby mieć pewność względem produktu finalnego.Najprościej zaszczepić szlachetnym szczepem , to dodać garść rodzynek do moszczu. Tym niemniej tzw. Babcine wino ma w sobie ten swojski urok , którego nie zastąpi żadne tam Chateau Masz rację , zgadzam się z Tobą , udało mi się załatwić szczepy winogrona z byłej Jugosławii w tym roku, miejmy nadzieje że uda im się przetrzymać zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-317768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Wyroby na święta: 1.Węgorz na gorąco, peklowany na sucho zwykła solą kuchenną: Karp na gorąco, peklowany na sucho zwykła solą kuchenną (Wyszło rewelacyjnie , na zdjęciu pokroiłem do kolacji Wigilijnej , dzięki Wujaszek Tom): Łosoś na zimno, peklowany na sucho zwykła solą kuchenną (Wędziłem od 30 do 40 stopni przez 2,5 godz. , wyszło rewelacyjnie): Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-322653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 24 Grudnia 2013 1.Węgorz na gorąco, peklowany na sucho zwykła solą kuchenną: Witaj kolego Tak dla ścisłości : to solą solimy a peklosolą peklujemy . Pozdrawiam Świątecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-322667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 25 Grudnia 2013 a na zimno to 15-21 C Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-322768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 25 Grudnia 2013 a na zimno to 15-21 C A mi wyszedł łosos na zimno 1.Węgorz na gorąco, peklowany na sucho zwykła solą kuchenną: Witaj kolego Tak dla ścisłości : to solą solimy a peklosolą peklujemy . Pozdrawiam Świątecznie Spoko uściślę wypowiedź nastepnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-322811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Damianek77 witaj w klubie wędzonego Pana Karpia !!! Mnie na niego namówił Andyandy i to jemu należą się brawa. Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-322827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Damianek77 witaj w klubie wędzonego Pana Karpia !!! Mnie na niego namówił Andyandy i to jemu należą się brawa.Jeszcze raz dzięki Karp wędzony wyszedł rewelacyjnie, fantastyczny smak , był lepszy od karpia pieczonego w smietanie z pieczarkami. Zajadałem się. Dzisiaj tj 26 grudnia jadłem wegorza którego robiłem 21 grudnia, musze przyznać że był rewelacyjny smak , dopiero teraz się zrobił super smak. Po wędzeniu musi jednak poleżeć parę dni dopiero wtedy jest rewelacyjny. To samo przyznały osoby z mojej rodzinki , smak wyśmienity. Edytowane 26 Grudnia 2013 przez Damianek77 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-322883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 28 Grudnia 2013 No tak im starsze tym lepsze;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-323205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Kabanosy wieprzowe z łopatki: 8,4kg - łopatki11,76g - pieprz naturalny4,2g - gałka muszkatołowa16,8g - czosnek Wędzenie - 2 godz. temp do 60 stopniPieczenie - 30 min. temp 80-90 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-325202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 7 Stycznia 2014 W jakich osłonkach robiłeś? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-325248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 7 Stycznia 2014 A gdzie klajsyfikacja łopatki Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-325251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 7 Stycznia 2014 W jakich osłonkach robiłeś?baranie osłonki A gdzie klajsyfikacja łopatki była ale brak zdjęć Najgorsze było nadziewanie tych jelit )))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-325272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Najgorsze było nadziewanie tych jelit )))))))) Domyślam się, mnie szlag trafia, ostatnio zrobiłem kabanosy w białkowych, ponieważ baranki rwały się już przy naciąganiu na lejek. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-325276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Ja też bardzo "kocham" jelita baranie. Niech je czasami szlag i nie ma reguły, bo z tego samego pęczka szły... Edytowane 7 Stycznia 2014 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8916-wyroby-by-damianek77/page/2/#findComment-325280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.