paweljack Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 25 Listopada 2013 ta dwójka to takie resztki z rozbioru, klasyfikacji i tego co spadnie na podłogę ... oby tylko wszystko świeże było Wiesz, nie kupuję na bazarku ze stołu tylko pakowane w vacum, więc liczę że nie oszukują za bardzo. poza tym II kosztuje 12,59/kg Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-316188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 25 Listopada 2013 klasa III to mięso ścięgniste , chude dopuszczalny tłuszcz między mięśniowy do 25% nie tłuszcz zewnętrzny Przestaję ci śmiecić w temacie Kiełbaska pewnie pachnie ci w całym domu i daje dużo radości domownikom Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-316190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 25 Listopada 2013 klasa III to mięso ścięgniste , chude dopuszczalny tłuszcz między mięśniowy do 25% nie tłuszcz zewnętrzny Przestaję ci śmiecić w temacie Kiełbaska pewnie pachnie ci w całym domu i daje dużo radości domownikom Zapamiętam, dzięki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-316191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 25 Listopada 2013 ta dwójka to takie resztki z rozbioru, klasyfikacji i tego co spadnie na podłogę ... oby tylko wszystko świeże było Przykro czytać takie nieprawdy byłemu pracownikowi zakóładów mięsnych Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-316202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 25 Listopada 2013 Dlaczego Dziadku zarzucasz mi pisanie nieprawdy?Ja czasem jestem klientem sklepów wielkopowierzchniowych i mam takie doświadczenia a nie inne. Co to ma wspólnego z Twoją historią? Kiedyś z takiej paczki mięsa klasy II 70/30 wyciągnąłem pokaźny kawał skóry, czasem niektóre kawałki mięsa inaczej pachniały .... to jest tanie mięso z pewną dawką loterii. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-316215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viva Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 26 Listopada 2013 Dzięki ANNAM.Twój wpis pozwolił mi na zrozumienie w czym rzecz.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-316444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Liczby 70/30 określają ilość tłuszczu w stosunku do mięsa w tym przypadku w klasie II czyli klasie obejmującej mięso tłuste. Pomocne przy obliczaniu zapotrzebowania na tłuszcz.Stosunek mięsa do tłuszczu i to jest wp kl IIaMięsa drobne kl.II Zł/kg80/20 8,20-8,6070/30 7,3060/40 6,40-6,6050/50 5,80-6,00 Chętnie się dowiem, gdzie w takich cenach można kupić?wp.kl.III to mięso ścięgniste np z golonkiWłaśnie zakończyłem pozyskiwanie III kl. Dwie golonki tylne razem 2,8 kg, mam ścięgnistego prawie 1,5 kg.Będzie następna śląska, teraz pewnie lepsza. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-320521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Tym razem jak w przepisie: wieprzowina kl. I siatka 13 mm, wieprzowina kl. II siatka 10 mm, wieprzowina III kl. siatka 2 mm dwa razy plus szklanka zimnej wody. Rozmiar ujednolicony 12-14 cm. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-320966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Tym razem jak w przepisie:Paweł jakim rozmiarem maszynki mielisz?bo na zdjęciu mniejsze rozdrobnienie jak podajesz.Kiełbasa ładnie się prezentuje. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-320970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Paweł jakim rozmiarem maszynki mielisz?bo na zdjęciu mniejsze rozdrobnienie jak podajesz.Kiełbasa ładnie się prezentuje. Wcześniej robiłem drobniej 10 i 8 a to zdjęcie 13 i 10. Przy okazji wstawię jeszcze jakieś jak będę jadł 1 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-320974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Wcześniej robiłem drobniejChodzi mi o rozmiar maszynki do mielenia a nie sitek Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-320975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Chodzi mi o rozmiar maszynki do mielenia a nie sitek Ślepota , mam ósemkę zelmera. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-320978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 16 Grudnia 2013 mam ósemkę zelmera.To teraz wszystko jasne. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-320980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Przecież sitka 8 zawsze mają oczka 8mm czy to do maszynki 5 czy 8. Być może w alfie 22 czy 32 jest inaczej ale nie sądzę. Chyba że w mniejszych maszynkach farsz jest bardziej "maltretowany". Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-320983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Chyba że w mniejszych maszynkach farsz jest bardziej "maltretowany".Raczej napewno. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-320986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Lepiej? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-321164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 4 Marca 2014 Razem z dębowiecką zrobiłem trochę śląskiej. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-338710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 4 Marca 2014 Podrażniłeś moje ślinianki, robię przerwę na kolację. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-338721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 20 Października 2014 Trochę śląskiej też dziś zmieściło się w szafce. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-378155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 24 Października 2014 Ładnie wygląda ta śląska, też często ją robię, z tym że ja daję 1,5g kolendry na kilogram mięsa. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-378939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 24 Października 2014 Ładnie wygląda ta śląska, też często ją robię, z tym że ja daję 1,5g kolendry na kilogram mięsa.Dzięki PePe, 1,5 g jeszcze nie próbowałem ale też daję trochę więcej niż w recepturze, lubię ten wyrazisty smak, który daje kolendra. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-378994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 9 Marca 2015 Trochę śląskiej zrobiłem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-410754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 9 Marca 2015 I jak się sprawdziły nowe kije? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-410792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 9 Marca 2015 I jak się sprawdziły nowe kije?Bardzo dobrze, z drewnianych zwłaszcza taką świeżą kiełbasę źle się ściąga a teraz to inny komfort pracy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-410794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 9 Marca 2015 Pawle, a co to są za kije? Aluminiowe czy z innego tworzywa? Dysponujesz jakimś linkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8927-kie%C5%82basa-%C5%9Bl%C4%85ska-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-410806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.