Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie we wszystkim... Mówią że w skórkach drobiowych kunuluje się najwięcej syfu itp. Jedyna skórka drobiowa jaką toleruję to na pueczonym kurczaku. A i to bardziej za łakomstwa...

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-339214
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Mówią że w skórkach ...... kunuluje się najwięcej syfu itp. Jedyna skórka ... jaką toleruję to na pueczonym kurczaku. A i to bardziej za łakomstwa...

Hmmm ;) pozostaje przed "użyciem" ściągać ... Taki duży chłopak i nie wie :(

 

Ha ha ha ;)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-339217
Udostępnij na innych stronach

 

 

Hmmm pozostaje przed "użyciem" ściągać ... Taki duży chłopak i nie wie
Robercik chyba pomyliłeś adresata  :laugh: Toć ja napisałem że ściągam skórkę .....  :w00t:  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-339220
Udostępnij na innych stronach

Ale napisałeś że czasem z łakomstwa nie ;)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-339221
Udostępnij na innych stronach

Oj tam takie drobnostki będziesz człowiekowi wypominał  :rolleyes:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-339223
Udostępnij na innych stronach

Animus witaj

interesuje mnie ten boczek rolowany. On jest czymś faszerowany?

Boczek od środka posypany majerankiem.

 

 

 

Jak dla mnie we wszystkim... Mówią że w skórkach drobiowych kunuluje się najwięcej syfu itp. Jedyna skórka drobiowa jaką toleruję to na pueczonym kurczaku. A i to bardziej za łakomstwa...

Ale gotowany kurczak też jest ok

Pozdrawiam Andrzej
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-339323
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj nadszedł czas na wędzone, poczyniłem zakupy za 9,99 gulaszowe, kiedyś podejrzałem przepis andrzeja k :clap: , oraz taką robioną przez tusiaczka :clap:  cztery godziny peklowania, mielenie i osadzanie, suszenie i do wędzarni, po trzech godzinach parzenie i wyszła taka kiełbaska, pewnie będzie częściej gościć w naszym domu. :thumbsup:

post-56205-0-59204100-1394733321_thumb.jpgpost-56205-0-04607000-1394733437_thumb.jpgpost-56205-0-93642000-1394733483_thumb.jpg

Pozdrawiam Andrzej
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-340490
Udostępnij na innych stronach

Z czystego gulaszowego kiełbaska jest fajna na grilla ale np. dla nas tak "do ręki" już troszku za tłusta. Ja wypracowałem sobie tak że do gulaszowego dodaję jakieś 30% szynki i wtedy jest idealnie. Chociaż kilka razy trafiło mi się takie ładne gulaszowe że szynki nie musiałem dodawać...

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-340493
Udostępnij na innych stronach

Dziś urodziny teściowej poczyniony chlebek z pierwszej strony WB oraz wcześniej polędwica suszona a la parmeńska, pierwszy raz robiona meślę żę wyszła OK, nie za mocno słona, nastepnym razem dodam troszkę mniej ziółek, będzie zagrycha do kielicha.

post-56205-0-29389900-1395315194_thumb.jpg

post-56205-0-94899000-1395315259_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Andrzej
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-341621
Udostępnij na innych stronach

 
będzie zagrycha do kielicha.

 

Moja teściowa nie zagryza. Ani nie zapija. Więc sałatka za zimna ani wódka za ciepła jej nie zaszkodzi. Ona po prostu nie pije alkoholu. MASAKRA !

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-341639
Udostępnij na innych stronach

Oj animus,widzę że teściowej przajesz wes :D :D Ładny chlebuś a i polędwica zacnie wygląda :thumbsup:


 

 

Ona po prostu nie pije alkoholu.
No to faktycznie nie za wesoło :hmm:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-342009
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Święta już za kilka dni, piękna pogoda więc wczoraj przyszedł czas na chłopską w/g Szczepana, https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kielbasa-chlopska/, dzisiaj wędzenie, poczyniony też chlebek który od pierwszego razu zasmakował i często jest pieczony.post-56205-0-58300200-1397305746_thumb.jpgpost-56205-0-26131900-1397305761_thumb.jpg

Pozdrawiam Andrzej
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-346018
Udostępnij na innych stronach

 

 

Święta już za kilka dni, piękna pogoda więc wczoraj przyszedł czas na chłopską w/g Szczepana

 

 

  Kiełbaska na fotce koło chlebka jak lakierowana :D .  Na widok ,  zapewne bardzo smaczna :D 

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-346031
Udostępnij na innych stronach

 Dzięki Andrzejku za pozrdowienia i wzajemnie, :D Lakierowana nie jest bo prosto z beczułki, taka jakaś wyszła świecąca, po sparzeniu już się nie świeci :( , ale smaczek jest przedni.

Pozdrawiam Andrzej
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-346046
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Kiełbaska się skończyła więc pognałem do sklepu, zakupiłem 4 kg. szynki bez kości, 1 kg boczku. Zapeklowałem, dodałem majeranek, pieprz jakieś 5% cukru i poł szklanki wody. Zmielone i wyszła kiełbaska, smakuje na zimno i na ciepło.

post-56205-0-97727600-1402676586_thumb.jpgpost-56205-0-62477300-1402676620_thumb.jpg

Pozdrawiam Andrzej
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-357570
Udostępnij na innych stronach

 

 

jakieś 5% cukru

Czyli 50g/kg?  :hmm:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-357576
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Dzisiaj wędzenie schabik z pierwszej strony jak i baleronik, porcja mała bo młodsza częśc rodziny stwierdziła że czas się zachąć odchudzać :facepalm: tylko z czego. Baleron parzy się więc fotki co z niego wyjdzie później.

 

post-56205-0-16422300-1412167981_thumb.jpg

post-56205-0-15601700-1412168026_thumb.jpg

Pozdrawiam Andrzej
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/3/#findComment-374560
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.