Anulka Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 12 Lutego 2014 wiecej mleka Elu połącz mleko z jogurtem naturalnym a bedzie inny efekt Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 12 Lutego 2014 Elu-bułeczki wyglądają apetycznie.Można prosić o przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 13 Lutego 2014 Electra- buleczki po uformowaniu wyrastaly dobre pol godz. Anulka - posluchalam twojej rady i dzisiaj zrobilam pol na pol , to znaczy pol mleka i dregie pol kefiru. Roma - dzisiaj zrobilam nastepne buleczki , jeszcze rosna, poczekaj jak sie upieka , jak wyjda dobre to napisze przepis, bo te wczorajsze byly ladne , smaczne , ale za bardzo tepe, mam nadzieje ze te wyjda lepsze ,jak sie upieka to wstawie zdjecie , pozdrawiam wszystkie, Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 13 Lutego 2014 Czekam i trzymam kciuki za powodzenie.Chciałabym sobotę upiec takie bułeczki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 13 Lutego 2014 Buleczki upieczone, sa duzo lepsze od wczorajszych, ale bardzo chrupiace, Anulka masz jeszcze jakas porade zeby wyszly bardziej puszyste? Moze zrobilam je z nie wlasciwej maki, bo tutaj nie mam tyle rodzai mak co wy macie. Roma podaje przepis 50dag maki pszennej typ 4502 dag swiezych drozdzy2 jajka ( jedno do ciasta , a drugie do smarowania1/4 l letniego mleka ( Anilka doradzila mi zeby zmieszac mleko z kefirem , pol na pol i tak zrobilam)1 lyzka ojeju1 lyzeczka solimak , sezam lub siemie lniane do posypaniaMake wymieszc z sola , pokruszonymi drozdzami , jajkiem i mlekiem ( zmieszanym z kefirem) , dobrze wyrobic ( ja w robocie)zostawic do wyrosniecia , jak podwoi swoja obietosc, jeszcze raz ponownie wyrobic i podzielic na 16 rownych kawalkow, kazdy kawalek jeszcze dobrze wyrobic i uformowac buleczki ,zostawic do wyrosniecia na brytfance 20 min ( ja zostawilam 1.30min , bo poszlam pielic w ogrodku i mi sie zapomnialo ) jak buleczki podwoja obietosc posmarowac roztrzepanym jajkiem , ponacinac i posypac zarkami, na dno piekarnika wstawic naczynie z goraca woda ,piec 20min w temp 200 stopni( ja zostawilam dluzej w piecyku , ale to kazdy musi sobie regulowac ze swoim piecykiem) Przepis nie jest moj , wzielam go z polskiej ksiazki o wypiekach, na nastepny raz spruboje zrobic z innej maki.Tak wygladaja dziesiejsze buleczki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 13 Lutego 2014 Elu kochana bułeczki super :) ,moje zawszy były smarowane ciepłą wodą nie jajkiem,ale to chyba tylko dlatego że widziałam jak robią to w piekarni i nie wstawiałm do piekarnika naczynia z ciepłą wodą .Powinnaś jeszcze zwiększyć ilość drożdży bo z tego co pamiętam na 1kg mąki przypada 10dag drożdży więc na 1/2kg 5dag Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 13 Lutego 2014 Anulka jakby w piekarni smarowali bulki jajkiem to by z torbami poszli Eli nie robilas zaczynu z drozdzy? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 13 Lutego 2014 Anulka jakby w piekarni smarowali bulki jajkiem to by z torbami poszl I tak poszli,a ja bez pracy Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 13 Lutego 2014 Anulka -dodalam tyle ile bylo w przepisie,ciasto bardzo ladnie wyroslo, ja mysle ze moja maka byla za ciezka do tych buleczek, ja jajkiem to smaruje zawsze maslane buleczki . Electra- nie robilam zaczynu z drozdzy, zrobilam tak jak jest napisane w przepisie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 13 Lutego 2014 Eli ładne te bułeczki może też się skuszę. Ja robię chlebek drożdżowy i smaruję też wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 13 Lutego 2014 Dziękuję za przepis w sobotę zabiorę za za wypieki dodając troszkę więcej drożdży,zobaczymy czy będą pulchne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 14 Lutego 2014 Dzisiaj po raz 3 zrobilam buleczki, z tego samego przepisu co poprzednie, tylko zmienilam make , dalam pol porcji maki pszennej i drugie pol maki chlebowej i nareszcie jestem w pelni zadowolona z tych buleczek sa leciutkie i mieciutkie, po prostu pyszne :D Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 14 Lutego 2014 Dzisiaj po raz 3 zrobilam buleczki, z tego samego przepisu co poprzednie, tylko zmienilam make , dalam pol porcji maki pszennej i drugie pol maki chlebowej i nareszcie jestem w pelni zadowolona z tych buleczek sa leciutkie i mieciutkie, po prostu pyszne :D :clap: Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 14 Lutego 2014 Dzisiaj po raz 3 zrobilam buleczki Ela bułeczki super :clap: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 14 Lutego 2014 Elu-wiadomo, praktyka czyni mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 14 Lutego 2014 Dziekuje , ja jestem bardzo uparta i robie az mi wyjda dobrze, a tutaj byl blad w niewlasciwej mace, na jutro juz zarobiony zaczyn na 2 chlebki , razowy i bialy, zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 14 Lutego 2014 Nie wytrzymałam do jutra i bułeczki nie tylko,że dzisiaj upieczone, ale i zjedzone Troszkę zmodyfikowałam przepis,gdyż mój M zamiast kefiru kupił jogurt.Mąkę dałam pszenną 650-kę a drożdży 25 gr.Bułki wyszły wyśmienite.http://vpx.pl/i/2014/02/14/4-DSCF0019-001.jpgElu-jeszcze raz dziękuję za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 15 Lutego 2014 Moje chlebki juz upieczone,wczoraj zarobilam zaczyn , rano jak wstalam to juz pieknie wyrosl , dodalam reszte maki i wlozylam do brytfanki ,jeden jest ciemny a drugi bialy,po 2 godz juz wlozylam do piecyka bo juz brytfanki byly pelne i w czasie pieczenia wylecialo troche ciasta. Jeszcze nie wiem jaki ma smak, bo z przekrojem poczekam chyba do jutra , choc jestem baaaarrrdzo ciekawa jak wyglada w przekroju i smaku bo tak jak mi doradzal sverige , dodalam lyzke purre ziemniaczane. Roma -bardzo sie ciesze ze buleczki ci wyszly, to teraz bedziesz miala czesto swiezutki chleb na stole, a wedlug mnie to nie ma ladniejszego zapachu od swiezo upieczonego chleba, pozdrawiam , Ela. :clap:a to sa moje chleby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 15 Lutego 2014 Apetyczne te chlebki Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 15 Lutego 2014 Elu-chleby piekłam dosyć często ale od przyszłego tygodnia idę na dietę i zakwas będzie zamrożony aż do lata.Siła wyższa Bułeczki tak na zakończenie dobrobytu były a teraz nastanie szara rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 15 Lutego 2014 Jednak.... nie wytrzymalam z ciekawosci do jutra , przekroilam i sprubowalam moje chlebki, sa pyszne , ten bialy przypomnial mi smak z dziecinstwa, chlebek ktory piekla moja chrzestna, nie bylo lepszego chleba od tego co ona robila i ktory dzieki Wam i ja nauczylam sie piec Tak wygladaja moje chlebki w przekroju Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 15 Lutego 2014 Eli taki chlebuś to jakby Ci mleko wykipiało niby się da pić ale to jednak nie tak Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 15 Lutego 2014 Za mala byla brytfanka, albo ciasto za duze wyroslo, jest z uszami ale jest pyszny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 15 Lutego 2014 Brawo Elu, chlebki super wypiek, ciekawe czy nie będą się kruszyć, ale po dodaniu ziemniaków nie powinny. Puree należy dodawać w ilości 1 pełna łyżka stołowa puree, na jedną foremkę. Jeżeli chlebek Ci tak pięknie wyrasta, to drugim razem zmniejsz po prostu ilość przygotowywanego zaczynu, albo dodaj jeszcze jedną foremkę, i upiecz 3 sztuki. Ważne że smakują, i jak piszesz są pyszne . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 15 Lutego 2014 sverige2- dodalam po lyzce na brytfanke,na nastepny raz dodam mniej zakwasu , a chlebek sie nie kruszy, jestem ciekawa jaki bedzie po kilku dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/6/#findComment-333785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.