Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 790
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dzisiaj zachcialo mi sie bialego pszennego chleba  i upieklam , ale jeszcze cos takiego mi nigdy nie wyszlo, chleb albinos ,

w srodku jest pieknie wypieczony , osrodek ma sprezysty i jest smaczny ,ale nie wiem dlaczego zostal bialy, pod spodem ladnie wypieczony , a ma tez chrupiaca skorke, jestem ciekawa czy ktos z Was potrafi mi powiedziec dlaczego sie nie zakolorowilpost-60407-0-07137200-1426865742_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/18/#findComment-414388
Udostępnij na innych stronach

Środek i miękisz ten Twój chlebek ma piękny Elu, ale czy nie był trochę za mocno popsikany wodą przed włożeniem do piekarnika ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/18/#findComment-414389
Udostępnij na innych stronach

Ja jak zaczęłam piec na kamieniu ustawionym na najniższym poziomie kuchenki to chleby wychodzą mi jaśniejsze od tych pieczonych np.  w garnkach rzymskich,które pieką się wyżej.,ale z kolei tych pieczonych w garnkach nie posypuję mąką na wierzchu ,a te z koszyczków są grubo posypane i nie omiatam ich z obawy ,ze chlebek opadnie tylko nacinam ,lekko spryskuję i do piekarnika -w efekcie są dużo jaśniejsze ,choć upieczone.

beata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/18/#findComment-414415
Udostępnij na innych stronach

Eli, skorka Tobie wyschla za bardzo przed wlozeniem do pieca. Ale jest slicznie wypieczony . Az mi sie chce takiegohttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif

 Przykrywaj chlebus wilgotna sciereczka kiedy rosnie. scierke zamocz w wodzie, wykrec az do granic mozliwosci i tym nakryj .

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/18/#findComment-414500
Udostępnij na innych stronach

Eli, ale musiala skorka na gorze wyschnac, popatrz po cieciach na gorze, przy tak pieknym wyrosnieciu w srodku, powinny sie zrobic wieksze przerwy.  Chodzi  o to, ze skorka sie wytworzyla bez pieczenia. 

Edytowane przez ANNAM

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/18/#findComment-414514
Udostępnij na innych stronach

Chyba Annam ma rację-ja jak piekę z rzadkiego ciasta [mam taki przepis ] i ciasto rośnie w garnkach rzymskich z przykrywą to skóra jest zawsze ciemna i przypieczona , natomiast te z koszyczków ta raz ,ze jest ciasto bardziej gęste [przez co szybciej robi się ta wysychajaca skórka] a dwa ,że są one obsypane mąką ,a trzy ,ze ja je przykrywam też wilgotną ściereczką i nakrywam folią.

beata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/18/#findComment-414568
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Na 3 urodziny mojego wnusia Tomaszka troche popieklam , 2 rodzaje buleczek  rogaliki , tutaj posluchalam abratka i zmienilam make ,

dodalam 200 manitoby i 200 maki 00 + 4 lyzki bo ciasto wyszlo troche rzadkie , tym razem ciasto pieknie wyroslo i rogaliki wyszly przepyszne ,

pulchniutkie i szybko znikly, zrobilam tez zapiekanke z cukini.

 

 

post-60407-0-13212100-1427651546_thumb.jpgpost-60407-0-32379700-1427651598_thumb.jpgpost-60407-0-57272600-1427651640_thumb.jpg

i upieklam rez 2 rodzaje cheba , 2 z maki razowej i jeden pszenny,

 

 

post-60407-0-05930300-1427651684_thumb.jpgpost-60407-0-27609500-1427651833_thumb.jpgpost-60407-0-22345000-1427651869_thumb.jpg

post-60407-0-87619400-1427651759_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/18/#findComment-416837
Udostępnij na innych stronach

Eli, ale bylas zapracowana.Deszcz u ciebie?  :tongue:

 Ale wyroby wspaniale :clap:  :clap:  :clap:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/18/#findComment-416898
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dzisiaj mialam wolny dzien od wnuczkow i rodziny  to sobie troche popieklam :D , lubie taki wolny dzien, po calotygodniowym uganianiem  sie za dziecmi :D

upieklam chlebek pszenno-zytni, zytni razowy i musze sie pochwalic ze naprawde wychodzi pyszny :tongue: ,

ciasto drozdzowe - na sniadanko ,i ciasto z czeresniami- czeresnie mialam zamrozone od zeszlego roku i jak do tej pory jeszcze nie wykorzystane ,  takie ciasto prawie na oko , bo pomylilam przepisy :facepalm: , ciasto wyszlo dobre

 i nigdy bym  nie pomyslala ze z pomylonego przepisu moze wyjsc takie post-60407-0-59031600-1431273684_thumb.jpgpost-60407-0-21979700-1431273731_thumb.jpgpost-60407-0-82322300-1431273811_thumb.jpgpost-60407-0-60608600-1431273886_thumb.jpgpost-60407-0-10062200-1431273964_thumb.jpg ciasto ;) .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/18/#findComment-424337
Udostępnij na innych stronach

Eli to troche zapasu zrobilas, chyba do nastepnego bezwnuczkowego dnia  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/18/#findComment-424402
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Wczoraj na urodziny mojej Ani zrobilam jej takiego torta, biszkopt z kremem maskarpone smietana i truskawki. na pewno mu duzo brakuje do artystycznie wykonanych tortow Halusi :thumbsup: , ale w smaku zapewniam ze jest pyszny :tongue::D , tak ze dzisiaj nikt nie bedzie przestrzegal zadnej diety :D:laugh:post-60407-0-02829400-1432455893_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/18/#findComment-426817
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.