Pacan Wojciech Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #676 Opublikowano 10 Listopada 2017 Elu , znalazłem też ten link ,ale optycznie wskazałem jak wyżej . Gratuluję Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-574886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #677 Opublikowano 10 Listopada 2017 Dzięki Elu za odpowiedź. Wojtku, stronkę to ja mam i ją znam, ale chodziło mi konkretnie właśnie o rodzaje i klasę oraz proporcje ew. mieszanek mąki jakie Ela używa w Italii. Jeżeli np. mąka 0 to w jakiej proporcji i z jakim gatunkiem innej mąki Ela miesza na ten swój śliczniutki, pokazany na foci, chlebuś ? Sam przepis nie jest tak bardzo konieczny, ponieważ znam te sposoby wypieku w różnych konfiguracjach . https://www.google.pl/search?q=%22Pain+de+campagne%22&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=0l8FWr2TJOOK6ATcnICIBg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-574889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #678 Opublikowano 10 Listopada 2017 Elu a czy masz jakis przepis na taki typowy wloski chleb wiejski , chodzi mi o przepis taki nie "pod turyste" a prawdziwy swojski. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-574890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #679 Opublikowano 10 Listopada 2017 Dzieki Pawel teraz sie troche wiecej wyrobilam w pieczeniu , to mam nadzieje ze uda Wam sie sprubowac jeszcze do porownania , pozdrowienia dla MagdyTeż mam taką nadzieję. Również Cię Pozdrawiamy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-574893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #680 Opublikowano 10 Listopada 2017 electra mam kilka przepisow na sardynskie chleby , ale podam przepis wieczorem , bo teraz mam pilna robote , a musze je przetlumaczyc Jarek kiedys na poczatku moich wypiekow robilam rozne mieszanki i rozne proby , ale mi sie naprzykrzylo , bo tylko kury mojej kolezanki byly zadowolone teraz to robie wedlug przepisow tylko dodaje wode po woli , bo nieraz jest jej za duzo , w polskich przepisach tam gdzie pisze maka chlebowa to daje ta 0i chlebki wychodza wspaniale , w moim domu to jest zapach jak w piekarni Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-574899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #681 Opublikowano 10 Listopada 2017 Elu nie ma problemu ja poczekam to nie ma byc na juz ,dziekuje z gory Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-574900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #682 Opublikowano 10 Listopada 2017 http://www.provincia.mediocampidano.it/agroalimentare/it/pane_moddizzosu.page Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-574932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #683 Opublikowano 10 Listopada 2017 Dziekuje Ci slicznie ! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-574933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #684 Opublikowano 10 Listopada 2017 to jest ten przepis nie ma za co electra Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-574934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #685 Opublikowano 10 Listopada 2017 Sverige Ty masz doswiadczenie w makach ,jaka bys mi polecil z tutejszych naszych Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-574935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #686 Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Electro, próbowałem różne "Manitoby", ale oprócz tego że są sporo droższe to nie są wcale lepsze od tej mąki Garant Vetemjöl Special http://www.garantskafferiet.se/vara-produkter/skafferi/bakning/vetemjol-specialJest naprawdę doskonała i niedroga . Kupuję ją w Willysie Edytowane 10 Listopada 2017 przez Bee Gees popr.link Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-574939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #687 Opublikowano 10 Listopada 2017 Ok dzieki , takiej to mam nawet zapas , bo tez pieke na takich Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-574969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #688 Opublikowano 11 Listopada 2017 Chleb sardynski odswiezenie zakwasu50 g zakwasu sztywnego ( ja uzywam pol sztywny i tez jest dobrze)50 g semoli25 g wodyzostawic do wyrosniecia 6 godz biga60 g odswiezanego zakwasu200 g semoli100g wodyzostawic do wyrosniecia na cala noc ciasto wlasciwe500 g semoli300 g maki z pszenicy durum400 g wody (letniej ) + 50-60 g wody dodac razem z biga i sola25 g soli wyrobic przez 15 min semole z maka i 400 g letniej wody , dodac biga i 50-60 g wody ( ja wode dodaje powoli ) i sol , wyrobic nastepnie przez 15 min ,wlozyc do naczynia na 2 godz , po czym dac forme chleba ( sardynskie sa zawsze okragle , ja wole podluzne bo maja wiecej skorki), wlozyc do duzego koszyka ( mozna podzielic i zrobic 2 mniejsze) ,i ponownie zostawic do wyrosniecia , musi 3 krotnie podwoic obietosc ,wlozyc do goracego piecyka ( moj 240 stopni ) na 20 min z para , nastepnie obnizam tem na 200 stopni i pieke 40 min , ostatnie 15 min z lekko uchylonymi drzwikami ( klade plaska lopatke ) do rumianego koloru ( jak zpukam od spodu to ladnie zadudni), ten chlebem ma osrodek wiecej zbity , ale jest dlugo swiezy i naprawde dobry.Ja teraz mam go w piecyku bo sie piecze , wstawie zdjecia jak ostygnie juz w przekroju pieczenie kazdy juz musi dostosowac do swojego piecyka , ci co maja piec do chleba beda najbardziej zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #689 Opublikowano 11 Listopada 2017 Chlebek upieczony i tak wyglada w przekroju , jeszcze cieply Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #690 Opublikowano 11 Listopada 2017 Drugi dzisiejszy chlebek , pszenno-zytni polski chleb wiejski Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #691 Opublikowano 11 Listopada 2017 Bajka!!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #692 Opublikowano 11 Listopada 2017 PIekne.. jak kupie odpowiednia make robie ten z Twojego przepisu , dzis robota w trakcie garnkowego na zakwasie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #693 Opublikowano 11 Listopada 2017 Super :clap: O smak nie pytam , bo po co się denerwować Przecież widać że pyszny Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #694 Opublikowano 11 Listopada 2017 Drugi dzisiejszy chlebek , pszenno-zytni polski chleb wiejski Bardzo udany wypiek. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #695 Opublikowano 12 Listopada 2017 eli55, czy semola to włoska nazwa mąki semolina Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #696 Opublikowano 12 Listopada 2017 Tak to jest wloska nazwa, semola jest grubsza , jest tez bardziej mialka (rimacinata) i i te sie uzywa do wypiekow chleba , ja uzywam tylko ta i jest tez semolino . takie jak polska manna co sie daje dzieciom , lub uzywa tutaj do smazenia ryb i kalamarow Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #697 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Semola to taka mniej więcej Włoska "krupczatka" z pszenicy Durum. Właśnie Elu po przeczytaniu twych receptur, zamówiłem sobie na Allegro ten "specyjał" aby dokonać wypieków, bo te Twoje chlebki bardzo mi się podobają .http://allegro.pl/maka-semolina-z-pszenicy-durum-4-kg-promocja-i6153208445.html http://www.zdrowazywnosc.com.pl/_var/gfx/6b6fd4ed4156e802bdc4e3c8459524aa.jpg Edytowane 12 Listopada 2017 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #698 Opublikowano 12 Listopada 2017 Ok, jeżeli semolina to semola i jest z pszenicy durum ,to co to jest za mąka w przepisie eli55 - " 300 g maki z pszenicy durum" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #699 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) To jest ta ta mąka z tego linku Sound "rimacinata"http://allegro.pl/wloska-maka-semolina-rimacinata-5kg-i7040872675.htmlJedna i druga mąka jest robiona z pszenicy Durum. Edytowane 12 Listopada 2017 przez Bee Gees Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #700 Opublikowano 13 Listopada 2017 Make ktora uzywam do wypieku tego chleba to jest taka, mozna upiec chleb tez z samej semoli rimacinata , ale dodajac make z grano duro chleb jest bardziej wilgotniejszy w srodku , choc moze nie wszystkim to odpowiadac Jarek na pewno bedziesz zadowolony , czy to jest cena za 1 kg? jezeli tak to bardzo droga , ja tutaj place najwiecej 1.10 euro za 1 kg.pozdrawiam serdecznie i zycze udanych wypiekow Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/28/#findComment-575234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.