Artur Dor Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zerknąłem na fotkę i zastanawiałem się czy to nie powinno być z kąciku zrób to sam - "poduszka wyszywana" Opis wyprowadził mnie z błędu Eli :clap: Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Tort wygląda świetnie i na pewno tak też smakuje Cytuj Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Eli55 :clap: Widać, że się napracowałaś twórczo. Smak zapewne niebiański Jak jest jeszcze do czego, to smacznego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Chcialam pokazac wam moj torcik swiateczny eli taki torcik to cieszy oko a jeszcze bardziej podniebienie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Dzieki Basia i halusia, zostal jeszcze tylko kawaleczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Z ciasta francuskiego robie zapiekanke z cukinia i serem 0,60dag cukini1 duzy zabek czosnku 2 lyzki posiekanej natki1 jajo +1 zoltkoduza garsc sera zoltego z dziurami ( u mnie nazywa sie eldamer lub gruwiera)1 garsc parmezanusos beszamelowy 1 bulion (wolowy)posiekac drobniutko czosnek i przesmazyc go z natka na oleju , dodac cukinie pokrojona na plasterki(pokroic na nozykach do ogorkow),dodac bulion i usazyc prawie do miekosci ,jezeli cukinia wypusci duzo plynu to ja odlewam , przygotowuje sos beszamelowy i dodaje do cukini , nastepnie starty parmezan , zolty ser jajko i zoltko doprawiam sola, ciasto francuskie wkladam do zaroodpornej foremki (dosc duzej , ja kupuje ciasto juz gotowe)wysmarowanej maslem wlewam na ciasto cukinie i wkladam do goracego piecyka i pieke do uzyskania ladnego koloru ciasta i wierzchu (u mnie to dobra godz) , zapiekanka jest dobra na cieplo i na zimno( latem wystarczy tylko do niej dobra salata zielona z pomidorem) , zycze smacznego , Ela. Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Małgoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Wczoraj zrobilam ciasto yogurtowe z budyniem i brzoskwinia , przepis znalazlam na onecie, a ze mialam duzo bialego yogurtu to postanowilam je upiec , ciasto ladnie sie prezentuje , ale jak na moj smak to jest za malo slodkie (moze moj yogurt byl za kwasny)i brakuje mu bardzej wyraznego smaku (dobry likier pomaranczowy polepszyl by smak). Ciasto wychodzi na duza brytfanke ale trzeba je troszke ulepszyc, bo ja jubie ciasta slodkie. tak wyglada surowe i tak juz upieczone Troche pokrecilo mi sie przy wstawianiu Poprawiłam - chudziak Edytowane 19 Stycznia 2014 przez chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ato jest moj dzisiejszy obiadek zapiekanka, ziemniaki z kielbasa , cebula , groszkiem i serem(fontal), do tego buraczki i surowka z kiszonej kapusty Zapomnialam dodac zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Wczoraj zrobilam ciasto yogurtowe z budyniem i brzoskwinia , przepis znalazlam na onecie, Eli.. ciasto prezentuje się wyśmienicie... czy można prosić o przepis?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Juz podaje 4 jajka300g cukru500g makicukier waniliowy300ml yogurtu naturalnego1 szkl ojeju2 lyzeczki proszku do pieczenia1 budyn smietankowyduza puszke brzoskwin z puszkiwszystkie skladniki musza byc w temp pokojowejUgotowac budyn i wystudzicJajka z cukrami utrzec na pulchna mase ( dodaj jakis zapach albo likieru) dodac stopniowo yogurt i olej dodac przesiana make z proszkiem i wymieszac lyzkai wlac do duzej brytfanki( ja wykladam papierem), do rekawa cukierniczego wlozyc wystudzony budyn i zrobic kratke na ciescie a w kazda kratke wlozyc brzoskwinie( kazda polowke pokroic na 3) ,piecyk150stopni przez 45 min ( ja mialam 200 stopni i wiecej jak godzine ,) ty znasz twoj piecyk to wiesz jaka miec temp .Halusia tak jak juz napisalam dla mnie to ciasto jest malo slodkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dziękuję Eli... Rozumiem że budyń gotujesz w/g przepisu tj na 1/2 l mleka daje się 2 łyżki cukru.. myślę że można dodać więcej cukru z jakimś dodatkiem smakowym . Wtedy ciasto będzie miało bardziej wyrazisty smak.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Wlasnie tak jak napisalas , wiecej cukru i dodatek smakowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Dzisiaj u mnie pada deszcz ,na dworze nie mozna nic robic , to sie wzielam za pieczenie , postanowilam zrobic chalke z przepisu ANNAM , tylko zniewielkimi zmianami, nie umialam ja ladnie zaplesc , ale tez wyglada ladnie, a najwazniejsze ze jest smaczna, a teraz biore sie za gotowanie flakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Piękna chałka:))Powiedz mi proszę jak kolorki zrobiłaś Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zielony kolor to swiezy szpinak z mojego ogrodka , czerwony to przecier pomidorowy z tubki , rozrobiony w troszce wody ,morfeusz jest naprawde dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 20 Stycznia 2014 nie umialam ja ladnie zaplesc Przy chalce jest takie cos, ze jakkolwiek zapleciesz, to i tak zapleciesz, chalka urosnie to sie poplacze i poprawi. Zobacz jak slicznie kolory sie pomieszaly. Chyba tez zrobie z pomidorami i szpinakiem,bardzo mi sie kolory podobaja . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Eli piękna chałeczka robię się znowu głodna Ciasto też wygląda super Gratuluję wyrobów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Eli 55 ,co to znaczy" do rękawa cukierniczego włożyć wystudzony budyń",chodzi o przepis na ciasto z brzoskwiniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Wygląda bardzo efektownie a i na pewno smakuje:))) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Dzisiaj u mnie pada deszcz ,na dworze nie mozna nic robic , to sie wzielam za pieczenie , postanowilam zrobic chalke z przepisu ANNAM , tylko zniewielkimi zmianami, nie umialam ja ladnie zaplesc , ale tez wyglada ladnie, a najwazniejsze ze jest smaczna. Eli jestem pod wrażeniem Twojej pomysłowości ... Mam wrażenie, że deszczowa aura pozytywnie wpływa na Twoje inspiracje kulinarne. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Nie moge cytowac(nie wiem dlaczego) to odpowiem wszystkim razem , ANNAM , Basia 285 , morfeusz,ania27 dzieki ze komplimentynestor , wpisz w internecie rekaw cukierniczy i ci pokaze , ja robilam taka strzykawka , ale jest za mala i jak budyn jest zimny to dosc ciezko go wypychac i ciagle musisz dokladac , a rekaw jest duzy to budyn wkladasz na jeden raz i szybciej zrobisz, pozdrawiam wszystkich ,Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Ela jak tam Twoja trippa. już gotowe. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Prawie gotowa, jagra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dzisiaj upieklam po raz pierwszy moj chlebek razowy na zakwasie, zakwas zrobilam tydzien temu z maki Manitoba,rano zarobilam ciasto ,roslo bardzo powoli i dopiero niedawno je upieklam. Clebek zrobilam z tego przepisu - Chleb pszenny razowy na zakwasie, 350g maki pszennej razowej150g maki pszennej3 lyzki otreb50g ziaren slonecznika50g mieszanki (jagly , siemie, mak i slonecznik, taka tutaj znalazlam)200g zakwasuokolo500g letniej wody1 lyzka soliwszystkie skladniki wyrobilam w moim KENWOOD i zostawilam do wyrosniecia, jak podwoilo swoja obietosc to znowu wyrobilam przez 5 min i znowu tak zrobilam jeszcze raz , po czym ciasto przelozylam do brytfanek i zostawilam do wyrosniecia , jak podroslo do brzegu brytfanki wlozylam do goracego piecyka i pieklam okolo godz. Tak wyglada moj chlebek, juz nie moglam sie doczekac i ukroilam goracy, jak na razie to tylko moge powiedziec ze ma pyszna chrupiaca skorke , a na prawdziwy smak musze poczekac do jutra, ale mysle ze bedzie lepszy od tego kupnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Eli, ładny ten chlebek. Jeśli mogę Tobie doradzić, nie kroj nigdy gorącego chleba bo później skórka może się odwarstwiać i chlebek niepotrzebnie traci wilgotność. Ja kiedyś piekłam i co się pokusiłam to później tak mi się robiło przy krojeniu. Ale to takie tylko moje spostrzeżenie. Smacznego chlebka. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.