eli55 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dzisiaj upieklam ciasto z przepisu podanego przez marderm: Fale Dunaju ,ciasto jest pyszne ,choc je zrobilam na masle i zmniejszylam ilosc kremu( u nie nie przepadaja specjalnie za kremami),owoce ktore dalam to zamrozone czeresnie uprozone przez chwile w cukrze i rumie,dalam ich troche za malo,ale ciasto jest przepyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-388438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Dzisiaj z pomoca mojego 2.5 rocznego wnusia udalo mi sie upiec troche ciastek,, pierniki z przepisu halusi i troche ciastek z przepisu sasiadki,pierniki sa pyszne , choc nie tak pieknie ozdobione jak halusi , ale moj wnusio uparl sie na taka ozdobe, ( nic innego nie mialam), i nie mam czasu na wiecej , mam znowu moich wnusiow przez caly dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-389928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Dzisiaj z pomoca mojego 2.5 rocznego wnusia udalo mi sie upiec troche ciastek,, pierniki z przepisu halusi i troche ciastek z przepisu sasiadki, Eli........Pierniki i ciasteczka są przecudnej urody.... a pomoc wnuka bezcenna Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-389930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Super;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-389931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Dzieki morfi i halusia , moje pierniki to tylko "kiepska" podroba Twoich Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-389932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 13 Grudnia 2014 oj tam o jtam piekne sa ...Ja to zawsze mowie ," u nas tak sie robi i tak podaje" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-389935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Eli , wspaniale wypieki. A strona artystyczna cudowna, w koncu wnusio dekorowal Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-390049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 13 Grudnia 2014 electra ANNAM zebyscie widzialy jak on pracowal i sie cieszyl , ze az sie wzruszylam tak mu to ladnie szlo z pedzlowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-390053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Cudo Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-390055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 17 Grudnia 2014 To jest ciasto czekoladowe z samych bialek 3 bialka (jezeli male to 4)160g cukru100g oleju150g wody170g maki30g kakao (gorzkie)16g proszku do pieczeniabialko ubijamy , make zmieszac z proszkiem i kakao, wode olej i cukier wymieszac razem , dodawac powoli make i na koncu bialka, piecyk nagrzany na 180 stopni , piec przez 30 min ( tutaj kazdy zna swoj piecyk ) pieczenie do suchego patyczka,ciasto jest naprawde pyszne , dlugo zachowuje swiezosc i mysle ze moze byc do tortow zamiast biszkoptu , zycze smacznego zapomnialam , ja robie zawsze z podwojnej porcji , to wychodzi duza brytfanka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-390944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Eli dziekuje slicznie ,chyba wpadnie w moje kubki smakowe,jakas polewa i wisnie z nalewki ...mniam! chyba zrobie na sobote ..przylatuje tesciowa ,a dobra tesciowa to pijana tesciowa Edytowane 17 Grudnia 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-390951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 17 Grudnia 2014 electra mysle ze przelozone kremem bedzie pyszne, ja mialam bardzo dobra tesciowa , traktowala mnie lepiej niz rodzona matka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-390976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Moja tesciowa jest OK ( nie wtraca sie) heheh pozatym nie bardzo ma jak,widujemy sie w sumie miesiac, raz do roku Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-391007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 17 Grudnia 2014 To ciasto nazywało się kiedyś "murzynek".Ponieważ robiło się na margarynie(oleju) i na proszku więc miało się po nim zgagę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-391139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Do murzynka dodaje sie cale jajka , my jemy juz 2 to ciasto i nikogo zgaga nie piecze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-391168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 18 Grudnia 2014 W przepisie eli 55 jest 16 g proszku do pieczenia,torebka zawiera 15 g.taka ilośc nie może być obojętna dla naszego przewodu pokarmowego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-391193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jak Ci nie pasuje nie musisz robic Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-391203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Mi sie wydaje ze jak bedzie piana ubita, mozna dac mniej proszku , to poprostu kwestia sprawdzenia, ja zazwyczaj daje mniej proszku bo inaczej moj zoladek odmawia posluszenstwa Edytowane 18 Grudnia 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-391209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Z samych białek oprócz bezy robiłem jeszcze takie dwa ciasta: http://durszlak.pl/przepis/makowiec-z-samych-bialek?c=tag&t=ciasto-z-samych-bialek http://durszlak.pl/przepis/ciasto-jak-czekolada-z-bakaliami-na-samych-bialkach?c=tag&t=ciasto-z-samych-bialek Oba są bardzo dobre, do drugiego daję takie bakalie jakie akurat mam pod ręką Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-391213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 18 Grudnia 2014 torebka zawiera 15 g.taka ilośc nie może być obojętna dla naszego przewodu pokarmowego. Nestorze, zwróć uwagę co jest składnikiem proszku do pieczenia - poza spulchniaczem i regulatorem kwasowości występuje również mąka jako nośnik i dlatego nie możemy tu mówić o 15g czynnej substancji Problem z "dawkowaniem" sody jest taki że w ciastach cięższych wynik rozkładu "sody" pozostaje uwięziony w strukturze ciasta i dopiero podczas jedzenia zostaje uwolniony, dając nieprzyjemny posmak - dlatego ważne jest "nieprzedawkowanie"...... PSObiło mi się o uszy że wodorowęglan sodu (soda) jednak zyskuje ostatnio uznanie w leczeniu chorób Mi sie wydaje ze jak bedzie piana ubita, mozna dac mniej proszku to jeszcze zależy od "jakości" ubitej masy - dobra zwięzła piana tak ale tylko zabielone biało nic nie da...jednakże nie zawsze piana z białek całkowicie zastąpi spulchniacze chem. Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-391218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Dzisiaj upieklam makowiec , w smaku bardzo dobry ale gorna warstwa ciasta bardzo odstaje od reszty ciasta, abratku mozesz mi powiedziec co robie nie tak , jaki jest powod tego nie trzymania sie "kupy" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-392205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Eli ja co prawda malo sie znam na pieczeniu makowca ale slyszalam ,ze dodanie troche ciasta do masy makowej spowoduje ze mak nie bedzie odstawal.ile w tym prawdy napewno Abratek sie wypowie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-392276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 21 Grudnia 2014 A mi się wydaje że makowiec był za mało wyrośnięty przed włożeniem do pieca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-392277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Moze powodem jest tez ze sama masa makowa rosnie a pozniej opada i powstaje luka miedzy ciastem a masa makowa. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-392279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Eli, a mozesz napisac jak robilas i jak przygotowujesz mase? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/14/#findComment-392280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.