Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Abratek chyba masz racje , maki uzylam manitoba, ,serdeczne dzieki za odpowiedz , na nastepny raz spróbuje zrobic 

pół na pół z inna maka :)

Edytowane przez chudziak
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/17/#findComment-404116
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 784
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

manitoba to ma duzo glutenu w sobie ,dobra jest do moich bulek do hamburgerow.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/17/#findComment-404129
Udostępnij na innych stronach

Eli, czy mozesz mi podac link to tego przepisu na rogale?  Wydaje mi sie ,ze po prostu masz z geste ciasto. I to jest powodem tego efektu.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/17/#findComment-404150
Udostępnij na innych stronach

Eli upieke je, jak tylko bede miala chlodny dzien . I napisze Tobie wszystko.

 Eli, ja wzykle musze brac poprawke na polskie przepisy bo u mnie maka jest inna , wilgotnosc rowniez i  to zmienia konsystencje ciasta. To co w Polsce wychodzi cudowne u nas zwykle za ciezkie  ciasto jest. I wlasnie pozniej jest efekt gumowego  wypieku.

Edytowane przez ANNAM

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/17/#findComment-404209
Udostępnij na innych stronach

ANNAM jestem ciekawa Twojego wypieku,

dzisiaj upieklam sernik na kruchym ciescie ,

z mrozonymi czeresniami upruzonumi w syropie wisniowym z cukrem,

wyszedl pysznypost-60407-0-81803700-1423935680_thumb.jpgpost-60407-0-22990100-1423935713_thumb.jpg

a ze nie chcialo mi sie robic kratki to zrobilam kwiatki

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/17/#findComment-404760
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj troszke popieklam , troche maslanych buleczek , rogalikow (inny przepis tez z netu) i na probe bułeczki hamburgerowe z przepisu termomihxa,

na drugi raz spróbuje te z przepisu electrypost-60407-0-07466400-1424627737_thumb.jpgpost-60407-0-74132400-1424627772_thumb.jpgpost-60407-0-57991600-1424627804_thumb.jpg

te wszystkie wypieki sa na 1 rocznice mojego wnusia Federico

Edytowane przez chudziak
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/17/#findComment-406446
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj troszke popieklam

 

CUDA !!! CUDA !!! krzknął bym.

Podobnie krzyczała moja pierwsza była żona, jak ją zapytałem co sąsiad robi w naszym łóżku. Ale to nie istotne. Przepraszam, odbiegłem od tematu.

Mam pytanie. Czy rogaliki zawijane w drugą stronę zawierają inne nadzienie ? Czy to taki sposób, aby lekko odróżnić ?

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/17/#findComment-406453
Udostępnij na innych stronach

Eli te moje hamburgerowe doskonale sie zamrazaja , sa juz od 3 tyg w zamrazalce i smakuja jak swiezo upieczone ,wyjmuje na  pol godziny wczesniej zeby sie odmrozily, wkladam do plastikowego woreczka.

A wlasnie moj TZ zazyczyl sobie jutro rogaliki bo te byly Hitem :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/17/#findComment-406477
Udostępnij na innych stronach

 

 

te wszystkie wypieki sa na 1 rocznice mojego wnusia Federico

Eli .. jest co świętować :thumbsup: a wypieki jak zawsze piękne :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/17/#findComment-406478
Udostępnij na innych stronach

Tak ,w przepisie jest wlasnie taka maka, ja nastepne tez zrobie z takiej tylko wczesniej nie mialam i zrobilam z normalnej jaka zawsze uzywam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/17/#findComment-406492
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dzisiaj zachcialo mi sie bialego pszennego chleba  i upieklam , ale jeszcze cos takiego mi nigdy nie wyszlo, chleb albinos ,

w srodku jest pieknie wypieczony , osrodek ma sprezysty i jest smaczny ,ale nie wiem dlaczego zostal bialy, pod spodem ladnie wypieczony , a ma tez chrupiaca skorke, jestem ciekawa czy ktos z Was potrafi mi powiedziec dlaczego sie nie zakolorowilpost-60407-0-07137200-1426865742_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/17/#findComment-414388
Udostępnij na innych stronach

Środek i miękisz ten Twój chlebek ma piękny Elu, ale czy nie był trochę za mocno popsikany wodą przed włożeniem do piekarnika ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/17/#findComment-414389
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.