karaluch Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Posiada ktoś może sprawdzony przepis na Norweski brunost ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Jeszcze nie robiłem ale mam coś takiego http://mishabb.blogspot.no/2011/05/lag-din-egen-brunost.html niestety tylko w języku norweskim. Cytuj Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Ja znalazłem coś takiego:http://evewnorwegii.blogspot.com/2010/08/brunost-brazowy-ser-najbardziej.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Posiadam przepis na ser o podobnej nazwie, pochodzący ze Skandynawii z rodziny sera umieszczonego w temacie: Zdjęcia trochę niewyraźne, ale myślę, że można się rozczytać. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez akmis978 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Dobrze pamietalam, ze na forum juz widzialam gdzie cos o tym serze. BAzyl robil taki ser https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page-2 Mysle ,ze wie cos na ten temat. Jego pytajcie, albo wezwany do tablicy sie odezwie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 30 Grudnia 2013 @akmis978, a Ty nie mógłbyś się bardziej postarać z tymi fotkami? Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Słabej jakości aparat mam Abratku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Tu masz lepsze: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Dzięki myślę że po nowym roku zrobię ten serek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Wrzuć fotorelację Abratku jak będziesz mógł. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Wrzuć fotorelację ach te fotorelacje.... nie dalej jak wczoraj "zwrócono mi uwagę" że nic w zasadzie nie wstawiam ale ja jakoś zawsze chęć wstawienia takich fotorelacji z "produkcji" mam do czasu rozpoczęcia prac - potem zapominam o aparacie.... a i warunki u mnie mało fotogeniczne ale chyba w końcu się wezmę i sobie zrobię kacik do fotografowania Gdyby ktoś miał jeszcze cenne wskazówki przed podjęciem wyzwania z tym typem serka to byłbym wdzięczny - (niestety będ robił z krowiego) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Stycznia 2014 warunki u mnie mało fotogeniczne Ale za to Ty jaki fotogeniczny jesteś, jak gwiazdor jakiś Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Ale ta wersja, którą podałem jest z serwatki mleka krowiego, tam na drugiej stronie jest dopiero z koziego (Gjetost). Edytowane 1 Stycznia 2014 przez akmis978 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 1 Stycznia 2014 na drugiej stronie jest dopiero z koziego (Gjetost). ano tak.... -tym lepiej Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) To życzę powodzenia w wyrobie i prosiłbym, abyś postarał się z fotorelacją. Reszcie niedoświadczonych użytkowników później będzie łatwiej. Edytowane 1 Stycznia 2014 przez akmis978 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 1 Stycznia 2014 abratek, jak będziesz miał ręce zajęte przy pracy chętnie parę fotek Ci zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Gdyby ktoś miał jeszcze cenne wskazówki przed podjęciem wyzwania z tym typem serka to byłbym wdzięczny Robiłem dwa razy według tego przepisu http://biology.clc.uc.edu/Fankhauser/Cheese/Gjetost/Gjetost.htm Cały pic polega na tym że trzeba w odpowiednim momencie zdjąc z ognia i szybko wystudzic. Gotuj w garnku z podwójnym dnem. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-324028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaluch Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Akmis, ta książka ze zdjęć jaki ma tytuł ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-324470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) "Domowy wyrób serów"Bardzo Ci ją polecam. Edytowane 4 Stycznia 2014 przez akmis978 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-324504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.