Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam przepis na ser o podobnej nazwie, pochodzący ze Skandynawii z rodziny sera umieszczonego w temacie:

 

Zdjęcia trochę niewyraźne, ale myślę, że można się rozczytać.

post-54326-0-48943400-1388441676_thumb.jpg

post-54326-0-63895900-1388441726_thumb.jpg

post-54326-0-43219000-1388441741.jpg

post-54326-0-94311900-1388441751.jpg

post-54326-0-39126200-1388441774_thumb.jpg

post-54326-0-97823300-1388441853.jpg

post-54326-0-19562800-1388442009_thumb.jpg

Edytowane przez akmis978
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323582
Udostępnij na innych stronach

Dobrze pamietalam, ze na forum juz widzialam gdzie cos o tym serze.  BAzyl robil taki ser https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page-2

 Mysle ,ze wie cos na ten temat. Jego pytajcie, albo wezwany do tablicy sie odezwie :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323589
Udostępnij na innych stronach

@akmis978, a Ty nie mógłbyś się bardziej postarać z tymi fotkami? :mellow:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323591
Udostępnij na innych stronach

Dzięki :)

myślę że po nowym roku zrobię ten serek ;)

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323750
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wrzuć fotorelację
ach te fotorelacje.... :blush: nie dalej jak wczoraj "zwrócono mi uwagę" że nic w zasadzie nie wstawiam :tongue: ale ja jakoś zawsze chęć wstawienia takich fotorelacji z "produkcji" mam do czasu rozpoczęcia prac :laugh: - potem zapominam o aparacie.... a i warunki u mnie mało fotogeniczne :blush::(

ale chyba w końcu się wezmę i sobie zrobię kacik do fotografowania :laugh:

 

Gdyby ktoś miał jeszcze cenne wskazówki przed podjęciem wyzwania z tym typem serka to byłbym wdzięczny - (niestety będ robił z krowiego)

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323784
Udostępnij na innych stronach

 

 

warunki u mnie mało fotogeniczne

 

Ale za to Ty jaki fotogeniczny jesteś, jak gwiazdor jakiś   :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323785
Udostępnij na innych stronach

 

 

na drugiej stronie jest dopiero z koziego (Gjetost).
ano tak.... :blush: 

-tym lepiej :D

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323802
Udostępnij na innych stronach

To życzę powodzenia w wyrobie i prosiłbym, abyś postarał się z fotorelacją. Reszcie niedoświadczonych użytkowników później będzie łatwiej.

Edytowane przez akmis978
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-323808
Udostępnij na innych stronach

 

 

Gdyby ktoś miał jeszcze cenne wskazówki przed podjęciem wyzwania z tym typem serka to byłbym wdzięczny

Robiłem dwa razy według tego przepisu http://biology.clc.uc.edu/Fankhauser/Cheese/Gjetost/Gjetost.htm Cały pic polega na tym że trzeba w odpowiednim momencie zdjąc z ognia i szybko wystudzic. Gotuj w garnku z podwójnym dnem.

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9153-brunost/#findComment-324028
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.