paweljack Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Receptura wg DZIADKA http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1125-kielbasa-podwawelska Edytowane 27 Stycznia 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Dostałem podpowiedzi od kolegów, że wp II powinna mieć wg receptury 40%, u mnie rzeczywiście chudsza i z szynki się takiej nie da wykroić. Następnym razem poprawię aby była zgodność. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-329713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zamierzam zrobić tą kiełbaskę i mam pytanie do Dziadka, chciałabym zamiast podpiec uparzyć, mogę tak zrobić? Jak wówczas powinien wyglądać proces wędzenia i parzenia? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-344050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Możesz wędzić a później parzyć tak jak inne kiełbasy w kiełbaśnicach . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-344121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Podwawelską robię dość często ale temat dawno nie był odświeżany. Dla przypomnienia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-466118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Stycznia 2016 https://www.youtube.com/watch?v=S5IJ1Y2TVns Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-466133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Pawel jakie dajesz mieso ..bo ja lubi ta kielbaske ale moja wyszla troche za chuda jak robilam. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-466157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Tak jak wyżej pisałem powinna być dwójka wieprzowa 60/40 ale po pierwszych testach z początku tematu później zacząłem kupować i najczęściej kupuję 70/30. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-466161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Stycznia 2016 ja wiem ze II ,tylko jaka ta czesc swinki ,ja robilam z karkowki i okrawki z szynek,ale karkowka jakos taka malo tlusta byla,w koncu chyba musze kiedy z cwiartke swinki zamowic i podjac sie rozbioru sama Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-466163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) ja wiem ze II ,tylko jaka ta czesc swinki ,ja robilam z karkowki i okrawki z szynek,ale karkowka jakos taka malo tlusta byla,w koncu chyba musze kiedy z cwiartke swinki zamowic i podjac sie rozbioru sama Z szynki i z łopatki. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-466164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Dzieki ,zrobie sobie na wiosne zapasik Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-466165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 14 Września 2016 Zostało z robioru trochę II wp, więc ukręciłem parę metrów. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-516487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Listopada 2016 Od czasu do czasu zostaje trochę II wieprzowej, więc najszybciej można zrobić podwawelską albo mielone, ja wolę podwawelską. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-527816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 23 Listopada 2016 A ja właśnie dzisiaj zaczęłam przygotowania do podwawelskiej- wędzenie w sobotę . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-527821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Listopada 2016 A ja właśnie dzisiaj zaczęłam przygotowania do podwawelskiej- wędzenie w sobotę .Oj tam przygotowania, kupiłaś gotową dwójkę wieprzową i zapeklowałaś? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-527875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Listopada 2016 Oj tam przygotowania, kupiłaś gotową dwójkę wieprzową i zapeklowałaś? A nie... kupiłam łopatkę i musiałam ją jeszcze pokroić Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-527885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 24 Listopada 2016 Oj tam przygotowania, kupiłaś gotową dwójkę wieprzową i zapeklowałaś? A nie... kupiłam łopatkę i musiałam ją jeszcze pokroić A to co innego. Czyli klasyfikowałaś, trochę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-527886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 24 Listopada 2016 No oczywiście Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-527888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 24 Listopada 2016 Tez taka lubie ....mam jeszcze peteczko zamrozone Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-527909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agn Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 24 Listopada 2016 Pawel fajny pomysl z tymi plakietkami na woreczki , mozesz zdradzic jak je zrobiles Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-527921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 24 Listopada 2016 Pawel fajny pomysl z tymi plakietkami na woreczki , mozesz zdradzic jak je zrobilesKtoś mi zrobił "bazę". Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-527923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Paweł Ci tego nie zdradzi bo sam do końca nie wie jak to ogarnąć ......... Tak jakoś mi się napisało :D Bo on sam jest tym The Best , a tacy nie zdradzają szczegółów z 16 tki :D Oni i tak wszystko wiedzą lepiej Edytowane 24 Listopada 2016 przez paolodoro Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-527997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agn Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) AhaOczywiscie to ze papier samoprzylepny w arkuszach do drukarek jest to wiem ,i to ze mozna drukowac rozne nalepki tez wiem , tu poprostu chodzilo mi o szablon gotowy gdzi tylko zmienic mozna np imie , bo w programach graficznych dobry nie jestem i nie lubie sie bawic by zrobic baze tej nalepki , wiec fajnie jakby ktos mial linka do takiego gotowca , ale poki co marker na woreczkach trzyma sie tez dobrzeNo z ta 16 to sie zgodze nieliczni posiedli jej wiedze tajemna , by slaska smakowala jak z prlu , choc byc moze przenosza sie w czasie po potrzebna koleandre i czosnek z tamtych czasow o miesie nie wspomne .Zdradzicie tajemnice , nie chce tej koleandry a cofne sie tylko po tego pomidora z targu i szczypte soli. Ps . Wyroby zrobiene wg 16 przepieknie wygladaja na zdjeciach , a to ze internet jeszcze nie przenosi smaku i zapachu to juz szczegol . No sa zapewne goscie ktorzy kosztowali te tradycyjne 16 tkowe wyroby , ale gdy ja poczestuje gosci przypalonym obiadem to choc klac w duchu usmiechaja sie i mowia ze pysznosci , bo wszakze nasza Polska tradycja i kultura mowi ze darowanemu koniowi w pysk sie nie zaglada , z drugiej strony najwazniejsze ze smakuje szesnastkowiczowi bo o to chyba chodzi. Edytowane 25 Listopada 2016 przez agn Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-528166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwayi Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 19 Marca 2018 Zamierzam zrobić podwawelską .Czy lepiej użyć samą karkówkę czy karkówkę z boczkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-592650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 20 Marca 2018 KIEŁBASA PODWAWELSKA (na 10 kg surowca) A. Surowiec: 1. Wieprzowina kl. II średnio tłusta z zawartością 40 % tłuszczu peklowana – 10 kg ( z szynek i łopatek wp. ) Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kie%C5%82basa-podwawelska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-592662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.