Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Moi znajomi pytają często-co dziś siedzi w kominie lub co zapakowałeś do zielonego komina, a ja moje wędzarnie nazywam tak:

pierwsza - staruszka - to przęsło lub komin

druga- smok i wszystko jasne. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

W moich okolicach na kibelek mówiło się  - ul. Mimo tej nazwy nikt nie nabrał obrzydzenia do miodu.

Może  drewnianą, smukłą  wędzarnię nazwać ulem. W środku pyszności, a nawiązanie do kibelka tak zawiłe, że nikt się nie domyśli.

A nie można nazwać po normalnemu :D

np.  Wędzarnia drewniana na murowanym palenisku bezpośrednim . :D  

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .

Konserwanty zabijają powoli !!!

A nie można nazwać po normalnemu

Mądrego to  dobrze posłuchać :thumbsup:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Za jakiś czas będzie kilka stron czytania nie zawierających żadnych przydatnych informacji dla np. nowicjusza, który założy podobny temat bo z tego nie będzie nic wynikać.

Usunąć wszystkie nie potrzebne informacje i zrobić temat w formie pytań i odpowiedzi.

"Bejotka"

Taka nazwa jest sympatyczna nawiązująca do samiczki.

Ja bym proponował następujące imię "Renia",

dobre by było również coś na "M".  :laugh:  :D

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

dobre by było również coś na "M"

Mam nadzieję, że nie chodzi Ci po głowie "Maxellówka". :D :D :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

"Bejotka", bo od forumowicza bejota który to chyba jako pierwszy wybudował i przedstawił na forum wędzarnie z bezpośrednim  paleniskiem. :)

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.

Moja propozycja to klops  :cool: 

Człowiek, który mówi: tego się nie da zrobić, nie powinien przeszkadzać TEMU, który TO robi.

przysłowie chińskie

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9363-lokomotywa-inspirowana-projektem-pana-wojtka-minora-etapy-budowy/

Dobrze że dodałeś chyba... ;) bo to się mija ze stanem faktycznym aczkolwiek to bardzo ładna i funkcjonalna konstrukcja ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

A moze WEDZOTOI ha ha ha

:D

Człowiek, który mówi: tego się nie da zrobić, nie powinien przeszkadzać TEMU, który TO robi.

przysłowie chińskie

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9363-lokomotywa-inspirowana-projektem-pana-wojtka-minora-etapy-budowy/

Wędzarnie  mają  mają swoje określenia . Wędzarnia Tradycyjna  lub klasyczna . drugi typ, to kanałowe.

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.

DZIADKU , bój jak widać toczy sie o nazwę dla konkretnego modelu , proponowałem budka , tak przynajmniej bym swoją nazywał oficjalnie , a nie oficjalnie to każdy może nazywać jak chce :D

Paweł 603957797

Ja też uważam, że nazwanie wędzarni z paleniskiem bezpośrednim i drewnianą komorą jako Klasyczna będzie optymalne lub jak wspomniał wcześniej Pepe "Bejotka".

Jeśli chodzi o mnie skłaniam się do tych dwóch nazw:)

A dlaczego nie Andówka? W końcu to jest według jego projektu sam Bejot to podkreślił :) .

kliknięte z telefonu

a może klasyczna budka lub tradycyjna budka

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

Zapraszam na moją stronę

Już prawie  trzy strony tematu a nazwy ciągle "niet"...

Ja mam dwie wędzarnie i choć obydwie się różnią, to taka nazwa zupełnie mnie zadowala.

Widać, że w okresie jesienno-zimowym tematy zastępcze odgrywają niemałą

rolę w aktywności WB na forum.

Podobne trendy występują na innych forach choć tematyka jest inna.

pozdrawiam

Edytowane przez jpionka
Źle czyni , Kto nic nie czyni