davido31 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) do dzieła sztuki kulinarnej tegoż chlebusia zaliczyć się nie da Jest takie powiedzenie: Mądry uda, że nie widzi a głupi będzie myślał, że tak ma być. Edytowane 18 Maja 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-425785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 18 Maja 2015 Oj pamiętam Baco, pamiętam takie żyletki, bo innych w tych czasach nie było, a i te co były też nie zawsze można było nabyć, jak choćby nasza rodzima "Rawa Lux", więc były też dla tego do tych nożyków specjalne ostrzałki różnych typów . Pragnę Ci jednak powiedzieć że nacięcia o wiele lepiej wykonuje się właśnie długim, bardzo ostrym nożem do filetowania, niż nawet bardzo ostrą, ale mającą króciutkie ostrze żyletką.https://www.google.se/search?q=ostrza%C5%82ka+do+zyletek&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=scNZVbmDKIbgyQP_moDIBw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=902 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-425787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 18 Maja 2015 Takie nożyki do filetowania posiadam i tymi tez właśnie nacinam . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-425792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 22 Maja 2015 nacięcia się nie rozeszły a sam pęcnoł z boku, jaka jest przyczyna jak sądzicie?. Wg mnie zbyt słabe naparowanie piekarnika.Góra chleba zbyt szybko się zapiekła a wyrastanie "wyszło bokiem" Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-426662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 22 Maja 2015 Zbyszku gratulacje piekne wypieki :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-426663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 22 Maja 2015 BAca,jesli chodzi o naciecia,kiedy je zrobiles? Przed samym wstawieniem do piekarnika czy wczesniej ? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-426666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) Kiedy by tego nie robił, to nacinać należy głębiej, tzw. "rysowanie" niczego nie daje. Edytowane 23 Maja 2015 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-426696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 23 Maja 2015 BAca,jesli chodzi o naciecia,kiedy je zrobiles? Przed samym wstawieniem do piekarnika czy wczesniej ? Aniu przed wstawieniem do piekarnika bo później nie ma jak miałaś zapewne na myśli wcześniej Kiedy by tego nie robił, to nacinać należy głębiej, tzw. "rysowanie" niczego nie daje. OK dzisiaj będę piekł to ryśnę głębiej Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-426700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 23 Maja 2015 Aniu przed wstawieniem do piekarnika bo później nie ma jak miałaś zapewne na myśli wcześniej Tak,mialalm na mysli wczesniej. Ale.. Baca ja mam wrazenie, ze on lezal w czasie rosniecia na czyms zimnym . Chodzimi ,ze temperatura w czasie rosniecia,przed wlozeniem dopieca byla z gory tzw. pokojowa ,ale blaszka lezala moze na kamiennym stole czy blacie .Dlatego tez wyrosniecie chleba jest nierowne i dopiero w piecu rosl odspodu,dlatego tez nastapilo pekniecie przy dole. Wiesz temeratura w domu nie zawsze jest rowna tak jakwpiekarni i dlatego czasem zdarzaja namsie takie przygody Mimo wszystko chleb jest ok Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-426704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 23 Maja 2015 @ANNAM, Aniu wezmę Twoje przemyślenia pod uwagę i przy pieczeniu przyjrzę się tematowi. Dziękuję Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-426754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 22 Czerwca 2015 PASZTET Troszkę nazbierało mi się w lodówce a to udka kurzęce gotowane a to jakiś warkoczyk wszystko czekało, aż będę miał czas czytaj wygonię lenia tym bardziej, że moja sympatyczność TZ łagodną perswazją "weź już zrób pasztetu czy cóś bo jakoś nie mam miejsca w zamrażalniku" a do tego ton był z tych powiedzmy to stanowczych, a że ja z natury spolegliwy jestem jeżeli ktoś grzecznie prosi no to czego mam nie zrobić . Więc z samego rana poleciałem po wątróbkę świnięczą, przytachałem też pachwinki jako że śliczniutka była a podgardla nie było. Ugotowałem to wszystko dodawszy grzybów, zmieliłem doprawiłem w foremki i do piekarnika.Gdy pasztecik rumienił swoje boczki ja zrobiłem to co najbardziej lubią tygryski czyli posprzątałem cały ten bałagan. A swoją drogą skąd się tego nabrało nie mam pojęcia Po około 50 minutach wyjąłem z piekarnika, przedstawiam efekt mojego dreptaniaDegustacja jak stężeje czyli zapewne jutro. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-431906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 22 Czerwca 2015 ale rumiany pasztetos , mniam z "czyszczenia" zamrażarki zawsze wychodzi najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-431914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 22 Czerwca 2015 przedstawiam efekt mojego dreptania No to na śniadanko :D wydreptałeś . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-431950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 22 Czerwca 2015 z "czyszczenia" zamrażarki zawsze wychodzi najlepszy podobnie jak bigos No to na śniadanko wydreptałeś . No powiedzmy-na dwa Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-431954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 22 Czerwca 2015 BAca, nasmaczniejszty pasztet bo" na winie" No to teraz jeszcze nam wiekszego smaka pewnie zrobisz i chlebus upieczesz, posmarujesz pasztetem, a ja dopiero oko otworzyla i glodna zaraz bede NA Ciebie bedzie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-431956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Pasztet typu przegląd zamrażarki zawsze jest najlepszy Ale pomyślcie o genezie tego wyrobu ... wszystkie gotowane "resztki" rosołowe lądowały a zamrażalniku a jak się uzbieralo to był albo farsz fo pierogów albo pasztet w zależności co było do dodania ... najlepsza kuchnia to kuchnia "bidnej zaradnej gospodyni" Bardzo apetyczne paszteciki Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-431960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 23 Czerwca 2015 a ja dopiero oko otworzyla i glodna zaraz bede NA Ciebie bedzie Aniu przepraszam nie to było moim zamiarem ale jeżeli co to wszystko biorę na klatę Miłego wstanięcia życzę no teraz to pewnie miłego snu Ale pomyślcie o genezie tego wyrobu ... wszystkie gotowane "resztki" rosołowe lądowały a zamrażalniku a jak się uzbieralo to był albo farsz fo pierogów albo pasztet w zależności co było do dodania ... najlepsza kuchnia to kuchnia "bidnej zaradnej gospodyni" Robert masz rację Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-432023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Baco piekne paszteciki, ja tez je robie z resztek zamrazalki, tylko ze u mnie nikt ich nie je , tylko ja z pieskami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-432025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 23 Czerwca 2015 niu przepraszam nie to było moim zamiarem ale jeżeli co to wszystko biorę na klatę Miłego wstanięcia życzę no teraz to pewnie miłego snu No jeszcze do spania to troche u mnie dopiero 4 :04 niedlugo obiad bedzie. To teraz moge wszystkie pysznosci ogladac Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-432035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 23 Czerwca 2015 tylko ze u mnie nikt ich nie je , Elu nie wiedzą co tracą 4 :04 To znaczy 16.04 czyli wczesne popołudnie tak? Już po degustacji a poniżej zdjątkonie powiem smacznisty jest aczkolwiek można lepiej Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-432059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) CHLEBUŚ Tym razem zaś chlebuś, a że nie miałem zakwasu popełniłem taki na drożdżach piekarniczych, przedstawiam krótką fotorelację Chlebuś wyszedł smaczny chrupiący jednak brak mu tego charakterystycznego posmaku i zapachu zakwasu Edytowane 5 Lipca 2015 przez Baca Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-434197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zbyszku i tak pieknie wyglada :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-434201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 2 Listopada 2017 PIERSI KURZE Obiecałem fotorelację z mojego zmagania się z piersiami kurzeczymi (szkoda, ze tylko )więc słowo się rzekło kobyłka u płota. Nabyłem piersi kurzęcze było tego ponad 4 kilo przytachałem do domu no i do roboty. wszystko przejrzałem oddzieliłem błonę i takie tam nie wiele tego było, zalałem solanką do przykrycia 100 gram soli na litr wody, i do lodówki na dobę. Na drugi dzień przygotowałem "warsztat masorza"Piersi posegregowałem w parki, wszystkie części które miały zostać sklejone z lekka ponacinałem czubkiem noża, następnie potraktowane zostały młotkiem, i tu muszę się przyznać, że miałem opory no bo żeby młotkiem rękoma masować to rozumie, ale młotkiem masakra, jakieś nieporozumienie Do siateczkiPosiłkując się zwykłą klamerką związałem końce I do parzenia, temperatura przy wkładaniu 90C obniżona do 75, parzona do uzyskania w środku 66C. Wiem że powinno być 68 a nawet za względu na choróbska 72 ryzyk-fizyk zawierzam służbom weterynaryjnym mi chodziło o soczystość.Przed parzeniemI poA tu już opaloneA tak wygląda przekrój. Pierś soczysta przy krojeniu nie rozpada się słoność dobra.I to wszystko taka sobie tam relacja mam nadzieję, że się przyda komuś przyda i nie będzie musiał zadawać lamerskich pytań jak autor tejże relacji czyli ja baca Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-573658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 2 Listopada 2017 Baca ladnie wygladaja te szyneczki , powiedz jeszcze jak dlugo wedziles? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-573665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 2 Listopada 2017 Witam, jak zawsze do koloru Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/7/#findComment-573672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.