Fazi Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 29 Marca 2014 baca 48 myślę,że w szukaniu odpowiedzi trzeba wziąć pod uwagę również ową promocję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) narobiles mi smaku ta pasztetowa, to znaczy ze robiles ja z drobiu ?Witam , nie słoneczko ta pasztetowa robiona była z wieprzowiny, ja tylko posiłkowałem się co do procentowego składu, robilem wcześniej drobiową, też dobra lecz ja "szukam" dawnej pasztetowej jak pisałem w grubym jelicie taka biała, ale ty już jej zapewne nie pamiętasz. A, że zapytam byłaś gdzieś ostatnio bo jakoś nie widzę twoich fotów, a może przegapiłem, juto następny wypadzik relacja będzie. Pozdrawiam A co do przejmowania spoko daję radę a, że miałem już wpadki więc uodporniony jestem baca 48 myślę,że w szukaniu odpowiedzi trzeba wziąć pod uwagę również ową promocję.Może i racja tylko co ma piernik do wiatraka, sprecyzuj proszę . Pozdrawiam Edytowane 29 Marca 2014 przez baca 48 Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 30 Marca 2014 Mięso gorszej jakości,z wadą, może po nastrzykiwaniu nie wiadomo czym czyli w "promocji". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 ŚWIĄTECZNE DYMIENIE Święta idą trzeba coś zadymić. W ubiegłym tygodni zakupiłem schab a raczej polędwice bo bez kości zawsze to fachowe nazewnictwo mnie, że tak powiem rozwala na atomy, no ale.. , boczek a raczej boczuś bo taki śliczny, ogonóweczkę no i jakże by nie szynkę. Od dłuższego czasu nie wędziłem bo nie miałem wędzarni a teraz mam taką na szybko zrobioną bo czasu nie było, więc co wędzenie. Zakupione mięsko do tygodniowego peklowania, o którym nie będę pisał standard. W piątek wyjołem z zalewy, ociekanie a w sobotę z rana siatka na polędwicę szynkę i do wędzenia. A to foty moich, nazwijmy to wyrobów ocieka bezpośrednio po wyjęciu z wędzarni już w domu.a teraz do mrozu parzenie w piątek, ciekawi mnie smak jako, że ponad dwa lata nie wędziłem Pozdrawiam, co sądzicie o moich wędzonkach Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witaj baca48, pieknie wygladaja Twoje wyroby i na pewno sa smaczne,co do zdjec to na razie nie mialam czasu na wycieczki ,caly czas bylam zajeta robota przy komorze , ale juz ja (prawie) skonczylam , na srode planuje probne palenie, jak wszystko bedzie OK to bede miala troche wiecej czasu na zdjecia,a co do tej pasztetowej w bialym flaku to pamietam , bo w moich stronach ja jeszcze robia , tak ze jak jade do mamy to jest zawsze,pozdrawiam serdecznie i czekam na Twoje zdjecia,Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 że ponad dwa lata nie wędziłem Baca to co Ty robiłeś, tylko wycieczki Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 caly czas bylam zajeta robota przy komorze , ale juz ja (prawie) skonczylam , na srode planuje probne palenie, Elu jak pisałem jestem pełen podziwu dla Twoich umiejętności, cały czas śledzę relacje. a co do tej pasztetowej w bialym flaku to pamietam , bo w moich stronach ja jeszcze robia , W moich też, wybacz ja mam jednak wrażenie, że to nie ta którą pamiętam, pisząc, że nie pamiętasz miałem na myśli, że jesteś za młoda coby pamiętać moje czasy Baca to co Ty robiłeś, tylko wycieczki Robiłem też inne rzeczy również przyjemne jak wędzenie lecz tak długo nie trwające uwierz Mi Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Boczuś podpiekałeś? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Boczuś podpiekałeś? Sorki witaj masz na myśli ten ze zdjęcia to nie, czy może chodzi Ci o dalszą część obróbki?. mam pytanie po odcięciu dna beczki zostało mi dno i tak sobie myślę czy nie zamontować je jako tzw deflektor, który jednocześnie zabezpieczał by przed bezpośrednim działaniem płomienia tak na wszelaki słuczaj gdyby co? lub ten tego tam wspomagacz zaszkodził . Jeżeli tak to może dziurki powiercić taki rasterek zrobić, co Ty Michale i Wy SiB na to? POZDRAWIAM Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 mam pytanie po odcięciu dna beczki zostało mi dno i tak sobie myślę czy nie zamontować je jako tzw deflektor, który jednocześnie zabezpieczał by przed bezpośrednim działaniem płomienia tak na wszelaki słuczaj gdyby co? lub ten tego tam wspomagacz zaszkodził Baca koniecznie wykorzystaj dno beczki.Nie tylko będzie rozpraszało dym ale ułatwi czyszczenie beczki. Na tym zdjęciu,trochę niewyrażnym widać sposób jaki zastosowałem by montować dno jako deflektor. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Na tym zdjęciu,trochę niewyrażnym widać sposób jaki zastosowałem by montować dno jako deflektor.Dzięki brachu wiesz myśląc o dnie jako deflektor to sposób montażu wybrałem podobny, na trzecim zdjeciu widać, że dym przechodzi obok ścianek, mam pytanie a jak ciąg w beczce, no i myślę o dobudowaniu z przodu beczki takiego jakby kanału a właściwie paleniska, na około 30 cm w przód od wlotu patrz 2 zdjęcie Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Deflektor to podstawa. Montuj Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Deflektor to podstawa. Montuj Michał a co myślisz o dostawieniu małego tunelika jak pisz e w poście wyżej zajrzyj w link Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 mam pytanie a jak ciąg w beczce, no i myślę o dobudowaniu z przodu beczki takiego jakby kanału a właściwie paleniska, na około 30 cm w przód od wlotu patrz 2 zdjęcie U mnie z ciągiem nie ma problemu.Czasem jak jest pod wiatr i pogoda niżowa to trochę trzeba "wdmuchnąć" płomyk do środka by cug złapał.Ale to są sporadyczne przypadki. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 wyżej zajrzyj w link Gdzie ten link? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9699-beczka-bacy/#entry346369 jest w moim poście pod napisem zdjęcie2 masz tu bezpośredni Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ja bym nie kombinował tylko wstawił deflektor. Ewentualnie zwiększyłbym komorę paleniska o jedną - dwie warstwy Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ewentualnie zwiększyłbym komorę paleniska o jedną - dwie warstwy Czyli podniósł w górę beczkę jeżeli dobrze zrozumiałem, tylko co to zmieni co do defllektora z denka zgoda, ja jednak myślę o dobudowaniu z przodu takiego pseudo tuneliku,w którym by się paliło, a nie bezpośrednio pod beczką. Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 9 Maja 2014 WCZORAJSZE WYPIEKI Dawno już nie pokazywałem swoich, że tak powiem wypieków A wczoraj wzięło mnie na chałkę taka maluśką na jeden raz. A jakby przy okazji chlebek żytni, nie będę udawał, że na zakwasie bo jakoś mi wyszedł, też chciałem się przekonać jaki będzie na drożdżach. A oto co wyszło. Chałka jak widać pieczona w foremce, bałem się coby się nie rozjechała , jakoś nie mogę utrafić z gęstością ciasta[może jakieś podpowiedzi mile widziane] Chlebuś nie powiem smaczny i moim zdaniem niezbyt odbiega smakiem od chlebka na zakwasie, no i zdecydowanie szybciej się go robi, słowem co kto lubi. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 9 Maja 2014 BAca, no ladnie wygladahttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.gif, a chleb drozdzowy jest bardzo dobry na opiekanie. Zobacz z mojego przepisui trzymaj sie dokladnie ilosci skladnikow. Eli tez z tego przepisu robi i ladnie jej wychodzi bez foremki chalka. Tak samo Zboj MAdej robil i rowniez nie mial problemow. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 9 Maja 2014 Annam bede musiala skozystac z Twojego przepisu na ten tostowy bo jak robie torty kanapkowe to kupne smierdza tak nie ciekawie , pewnie smaczniej bedzie zrobic na domowym Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 9 Maja 2014 @ANNAM,Witaj słoneczko dzięki za podpowiedź tylko jest jedno ale, jakoś nie ogarnołem szukajki więc może link proszę o czytać czytałem tylko już nie pamiętam gdzie, ale zaczynam już szukać. Pozdrawiam Cię jak zawsze z Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 9 Maja 2014 Electra tutaj jest chleb szybki ,drozdowy bez pracy. Jesli zrobisz mieszanki ( jedna porcja ciemna,druga jasna) i zwiniesz jak rolade jeden w drugi,to po upieczeniu masz kolorowe kromki. Dobre do opiekaniahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page-21Baca tutaj jest chalka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page-18 juz myslalam,ze zniknela. Eli robi w inne kolory.Miesza jedna czesc z pomidorami i robi zielona chyba ze szpinaku. Ale spokojnie mozna zrobic bialai dac duuuuuuuuuzo kruszonki. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 9 Maja 2014 Dzieki przepis zapisany Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 9 Maja 2014 WCZORAJSZE WYPIEKI Dawno już nie pokazywałem swoich, że tak powiem wypieków A wczoraj wzięło mnie na chałkę taka maluśką na jeden raz. A jakby przy okazji chlebek żytni, nie będę udawał, że na zakwasie bo jakoś mi wyszedł, też chciałem się przekonać jaki będzie na drożdżach. A oto co wyszło. 2014-05-08 18.15.57.jpg2014-05-08 18.16.07.jpg2014-05-08 19.05.34.jpg Chałka jak widać pieczona w foremce, bałem się coby się nie rozjechała , jakoś nie mogę utrafić z gęstością ciasta[może jakieś podpowiedzi mile widziane] 2014-05-08 18.51.46.jpg2014-05-08 18.51.57.jpg2014-05-08 19.20.24.jpg Chlebuś nie powiem smaczny i moim zdaniem niezbyt odbiega smakiem od chlebka na zakwasie, no i zdecydowanie szybciej się go robi, słowem co kto lubi. Pozdrawiam No proszę do mnie mówi,że na diecie a tu takie cuda,chałeczki,chlebuś po prostu cud malina Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.