electra Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 6 Lutego 2014 a ja, ze lubie wszystko na ostro to do muffin czekoladowych dodaje posiekana czerwona paprzyczke chili te jezynki przesliczne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 6 Lutego 2014 Dziekuję ANNAM za przepis, jest inny niż ja mam. Wydaje się być bardziej prawdziwy bo mój to chyba jakiś oszukany ten przepis.Masz rację, warto spróbować osobno podać owoce bo one jakoś się zatapiają w cieście. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 7 Lutego 2014 Witam ANNAM, pytanie w sprawie czekolady - czy ta Twoja "1/2 szklanki czekolady" to czekolada taka w proszku, czy czekolada twarda upłynniona ? Bo ta w proszku przeznaczona do sporządzania napojów to jakiś erzac a nie czekolada, przynajmniej u nas (z tego co pamiętam, jak dzieci były małe}. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 7 Lutego 2014 Jest czekolada w kawalkach, Zwykle kupuje taka jadalna, chociaz w przepisie byla taka do gotowania. Dla mnie ona smakuje jak margaryna i jej nie lubie, wole dac kawalki polamanej czekolady. Kup gorzka czekolade o wysokiej ilosci kakao i ta jest wg mnie najlepsza. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 7 Lutego 2014 OK, dzięki bardzo . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 9 Lutego 2014 Wczoraj bylo u nas 37.8 temp. i nagle kolo poludnia, schlodzilo sie gwaltownie do 24 stoni. Zycie wrocilo we mnie, no i od razu trzeba bylo to uczcic Ciasto utarte ( jak zwykle na leniucha zrobione) na to przecier z nektarinek ,na to budyn smietankowy , a na wierzchu ciasto odrobine zageszczone maka,aby sie nie rozplynelo, a trzymalo ksztalt paskow. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 10 Lutego 2014 Dzisiejszy dzien pelen pracy wiec musialam szybki obiad zrobic. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 10 Lutego 2014 Aniu :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 18 Marca 2014 Powoli zaczynam gotowac. Dzisiejsze sniadanie dla Zuzi, omleciki z dzemem truskawkowym Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-341370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 19 Marca 2014 i od razu takie smakowitosci! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-341431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 15 Maja 2014 Zima juz do nas przychodzi wiec czas na ... kiszona kapuste. Trzy rodzaje,jednak z marchewka i przyprawami, jednak biala ( wg przepisu mojej kolezanki dodaje sie odrobine wody, jest bardzo smaczna ) i trzecia moja ulubiona z burakami ( nikomu nie mowicie, ale zawsze staram sie te buraczki do kanapki dodac, pycha http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,013_T6_orig.gif )Co prawda, jak zwykle znowu zdjecie mi nie wyszlo za dobrze , Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 15 Maja 2014 @ANNAM,Dobrych snów Ci Aniu życzę wszak u Ciebie noc, ciekawe te słoiczki napisz może coś bliżej bo za niedługo i u nas zima, chociaż jeszcze nie ma porządnej takiej majowej wiosny. Ciekawe są te buraczki jako, że lubię je pod każdą postacią. A tak na marginesie jak u Ciebie wygląda zima?. Pozdrawiam no i miłego dnia życzę jak się obudzisz Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 15 Maja 2014 @ANNAM,Dobrych snów Ci Aniu życzę wszak u Ciebie noc, ciekawe te słoiczki napisz może coś bliżej bo za niedługo i u nas zima, chociaż jeszcze nie ma porządnej takiej majowej wiosny. Ciekawe są te buraczki jako, że lubię je pod każdą postacią. A tak na marginesie jak u Ciebie wygląda zima?. Pozdrawiam no i miłego dnia życzę jak się obudzisz No u niej jeszcze jest dzien wiec dziekuje ,ale jeszcze nie klade sie Co do kapusty, to szykuje normalnie kapuste do kiszenia( ja daje 20g soli na 1kg kapusty ) kiedy wygniote kapuste az pusci sok, nakladam do duzego sloja razem z pokrojonymi w plastry burakami. Warstwa burakow nastepnie kapusta i tak do konca na gorze mam zawsze kapuste. Kiedy nastepuje kiszenie buraki barwia kapuste ( widac tem wspanialy kolor) tylko nalezy uwazac, aby jak kazda kapusta, byla zawsze przycisnieta i ta kisze krocej. Oba kwasy lacza sie daja delikatnosc do kapuscianego i ostrosc do buraczanego. Bardzo mi smakaja plastry tego buraka na kanapki a sama kapusta na salatki. A teraz dzisiejszy obiad. MIalam jeszcze troche bigosu wiec obiad. Jest to przepis mojej mamy ( znaczy sie od niej go mam )zawsze po sweitach kiedy pozostalo bigosu i juz nikt nie chcial goza bar dzo jesc ,wtedy robila te pierogi. Ciastojest proste, po prostu ziemniaczane jak na kopytka, tylko ze ja dozuje je lyzka do lodow tobie z niego placuszek, nadziewam lyzka bigos ,zamykam i smaze na patelni. To wszystko. Dobrze smakuje z barszczem buraczkowym ,ale dzisiaj nie mialam barszczyku. To nic, moi i ta jedza je. A tak wygladaja: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 15 Maja 2014 Annam kupuje przepis ,lubie bigos a kopytka moglabym jesc na codzien ,( nie jem bo bym musiala mieszkanie przebudowac co by sie w drzwi zmiescic ..) Rozumiem ze tych placuszkow nie gotujesz tylko od razu smazysz? smazyz na masle ? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 15 Maja 2014 Electra smazy sie od razu. Ja smazylam na smalcu. Ale jak kto lubi, maslo na pewno tez bedzie ok, tylko wyklarowane, bo inaczej nie wiem, jak to ciasto zareaguje.U mnie ciasto na kopytka robie tylko z maka kartoflana, a kiedy formuje te placuszli to rece mocze , latwiej nie klei sie do rak. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 15 Maja 2014 ja smaze tez na klarowanym ,czyli robisz ciasto jak na slaskie ( tez lubie ) nigdy nie wpadlam na pomysl zeby je czyms nadziac ,oczywiscie po za knedlami. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) U mnie ciasto na kopytka robie tylko z maka kartoflana Anno, chyba coś pomyliłaś? Kopytka robi się z mąką pszenną, z mąką kartoflaną robi się kluski śląskie.http://pl.wikipedia.org/wiki/Kopytkahttp://pl.wikipedia.org/wiki/Kluski_%C5%9Bl%C4%85skiePozdrawiam Edytowane 15 Maja 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 15 Maja 2014 Anno, chyba coś pomyliłaś? Kopytka robi się z mąką pszenną, z mąką kartoflaną robi się kluski śląskie. Jak to zwal tak to zwal. W domu mama mowila ze to kopytka a dawala make kartoflana i takmi zostalo. Ale jak musi byc za porzadkiem to powiem, ze masz racje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 15 Maja 2014 ANNAM, przepis na kapustę z buraczkami jest całkiem fajnym pomysłem. Lubię i jedno i drugie, ale musze zaczekać do jesieni.Ja też czasami dodaję do kopytek mąkę ziemniaczaną. To tylko kwestia smaku i rodzaju ziemniaków. Z Pyrlandii pochodzę to się znam na pyrach Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 15 Maja 2014 BAsiu, ja wszystiego robilam 2 glowki kapusty. Nie robie wielkich zapasow bo nie ma sensu. Buraki mam na okragly rok , kapuste rowniez, wiec kiedy jedna porcja zjedzona to druga nastawie. A ta z burakami, pamietaj ,zeby krucej kisisc. Inaczej kapusta bedzie taka bardziej zgnila niz ukiszona Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 15 Maja 2014 Dziekuję ANNAM za dobre rady. Jak dla mnie to 2 główki kapusty to będzie też dosyć, bo robię jeszcze też inne sałatki czy przeciery. Pozdrawiam i zdrówka życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 16 Maja 2014 Z Pyrlandii pochodzę to się znam na pyrach Basiu ... to tak jak ja pyry to podstawa i lubię je w każdej postaci a z ''gdzikiem'' to już poezja Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 17 Maja 2014 Anus ,u mnie to ziemniaki sa gorsze jak dla bydla,nawet dobrych pyzow nie moge sobie zjesc Ale niedlugo urlopik ,tesciowa musi sie postarac a pyzunie dla synowej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 17 Maja 2014 ,u mnie to ziemniaki sa gorsze jak dla bydla,nawet dobrych pyzow nie moge sobie zjesc @electra,Poszukaj konkretnej odmiany ziemniaków. Nie mogą być sałątkowe tylko kluskowe lub tzw. pośrednie.W sieci można znaleźć zestawienia odmian z opisem. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 18 Maja 2014 ,u mnie to ziemniaki sa gorsze jak dla bydla,nawet dobrych pyzow nie moge sobie zjesc@electra,Poszukaj konkretnej odmiany ziemniaków. Nie mogą być sałątkowe tylko kluskowe lub tzw. pośrednie.W sieci można znaleźć zestawienia odmian z opisem. Ja juz wszystkie dostepne w sklepach ziemniaki przerobilam ,niestety zadne pyzy nie smakuja tak jak z polskich ,ale przynajmniej tesciowa ma sie czym wykazac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.