Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 192
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

NIE TYLKO MIĘSKO 

             

 

                                             Coby nie było, że Baca tylko samym miensem żyjom

 

                                                        post-51638-0-35092000-1428232303_thumb.jpg

 

:D

 

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-418387
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

              Z samego ranka mnie naszło, ze zjem sobie własny chlebek no i popełniłem  :rolleyes:

 

post-51638-0-24370600-1430294057_thumb.jpgpost-51638-0-57683600-1430294096_thumb.jpg

 

A degusztacja jak mawiał pan Jerzy jutro na śniadanko  :D

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-422319
Udostępnij na innych stronach

Oj piekny cija piekny chlebus. Teraz w chuste lnianaz zawin i moci nabierze  :clap:  :clap:  :clap:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-422326
Udostępnij na innych stronach

Zbyszek, chlebek wygląda zacnie :thumbsup:  zapewne tak też będzie smakował :clap:

„Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku!
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-422334
Udostępnij na innych stronach

Dzięki wszystkim za dobre słowo a chlebuś jak chlebuś ot taki bacowy, co do receptury taka mieszana moja troszkę maki pszennej 650 i żytniej 720 w stosunku 70 do 30 % oczywiście pszennej do żytniej woda troszkę soli no i na drożdżach z braku zakwasu. :blush:

@sverige2, Jarku nie wiem nic o filmiku naszego kolegi jeżeli możesz zapodaj link chętnie obejrzę   :D

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-422386
Udostępnij na innych stronach

Tu go Zbyszku znajdziesz, https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11120-testowanie-koszyczkow-do-chleba/#entry405100 cały temat zresztą warto przeczytać  :D  :thumbsup: .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-422388
Udostępnij na innych stronach

Hej Zbyszku , piekny chlebus , a z jakiego przepisu robiles?

Elu przepis to moje kombinacje jak zwykle  :rolleyes: a, że tak powiem ramówkę podałem wyżej  :D  

Jarku dzięki za link a poniżej przedstawiam chlebuś pokrojony. Już po próbie orgazmo e tam tego panie organoleptycznej[ psia krew słownictwa technicznego się zachciało :cry: ] chlebuś zjadliwy chociaż na kolana nie powala. :rolleyes:

 

post-51638-0-78734600-1430371257_thumb.jpg

 

A to zdjęcia moich chlebków z archiwum a co? baca też ma archiwum :facepalm:

 

post-51638-0-57679100-1430371654_thumb.jpgpost-51638-0-00123000-1430371554_thumb.jpgpost-51638-0-55578200-1430371599_thumb.jpg

 

Ten z archiwum to chlebek żytni i znowu nie mam stałego przepisu ogólnie 60 do 40 na korzyść mąki żytniej no i na drożdżach bo jak to u mnie musztarda po obiedzie czytaj brak zakwasu  :blush: Ogólnie kombinuję jak zwykle po prostu jakoś trzymanie się aptekarskich norm mi nie leży chociaż normy ogólne trzymam zawsze a reszta to improwizacja po troszkę z lenistwa a po troszkę z ciekawości jaki będzie produkt finalny. :D

Edytowane przez Baca

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-422460
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Baca rece sie skladaja , taka sliczna plecionka 

Aniu masz rację to jest plecioneczka raczej do patrzenia niż jedzenia chociaż smaczną była :rolleyes:  

                                     CHLEBEK 

                                       

 

                                                             Ostatnio popełniony chlebek

 

 

post-51638-0-16459300-1431923471_thumb.jpgpost-51638-0-95312500-1431923510_thumb.jpgpost-51638-0-03400500-1431923544_thumb.jpg

 

Pszenny na zakwasie. Zastanawia mnie jedno, nacięcia się nie rozeszły a sam pęcnoł z boku, jaka jest przyczyna jak sądzicie?. To nie to cobym sobie z tego powodu rwał włosy z głowy bo wszak chlebuś smacznisty a i włosów brak  :D tylko tak pytam z czystej ciekawości. Więc proszę o wasze zdanie w tej kwestii. Pozdrawiam  :cool:

Edytowane przez Baca

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-425728
Udostępnij na innych stronach

Zbyszku Twoje wyroby określę jedną fotką

 

post-72541-0-76709900-1431934971_thumb.jpg

 

Pozdrawiam i mam Cię na oku ;)

Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim   (Arystoteles)

Moja wędzarnia
Dymogenerator- Budowa i wymiary

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-425743
Udostępnij na innych stronach

@davido31, Dzięki za uznanie ja określam ot tam takie sobie kombinacje i kudy im tam do dokonań naszych SIB 

 

mam Cię na oku
i ja też jak już zapewne wiesz Twoja tzw kuchnia dla mnie egzotyczną i bardzo ciekawą jest, a zdjęcia wyrobów mówią same za siebie oby tak dalej to w miszcze pójdziesz  :D  

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-425750
Udostępnij na innych stronach

Zbyszku, powiem Ci tak, popatrz na ten punkt gdzie nastąpiło pęknięcie i poprowadź w lewo taką poziomą linię. To co poniżej jest bardzo słabo wyrośnie m czyli nieomal tzw. zakalec. Powyżej zaś dziurki są już znacznie większe i świadczą o szybkim wyrastaniu pod wpływem temperatury, co spowodowało właśnie owo pęknięcie. Myślę że lepsze wyrobienie i dłuższe wyrastanie poprawiło by ten mankament, same nacięcia powinny być też znacznie głębsze, przynajmniej u mnie są one nigdy nie płytsze niż ok 2 cm. głębokości i wykonuję je ostrym jak brzytwa nożem do filetowania :D . Najważniejsze jednak aby ten nasz domowy chlebuś był smaczniusi, pachniał pięknie, a skórka była chrupiąca, a Twój chlebuś chyba posiada te wszystkie niezbędne cechy :D .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-425754
Udostępnij na innych stronach

ot tam takie sobie kombinacje i kudy im tam do dokonań naszych SIB

Oj tam oj tam, nie gadaj jest moc! ????

 

Co do mojej kuchni to właśnie ja też kombinuję. Właśnie z kombinacji wychodzą dzieła sztuki. ????

Edytowane przez davido31

Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim   (Arystoteles)

Moja wędzarnia
Dymogenerator- Budowa i wymiary

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-425755
Udostępnij na innych stronach

@sverige2,Cosik mi się zdaje kumie, że mata racyje jak żem już pisał problemu nie ma już dawno nie mialem takiego przypadku ale nic to jak mawiał pan Michał nic to zaś będzie lepiej a co do nacięć jakoś tak wyszło ja robię nacięcia żyletką marki Silver 2 pamiętasz toto jeszcze? :cool:

 

Właśnie z kombinacji wychodzą dzieła sztuki.

przeważnie, no w tym przypadku do dzieła sztuki kulinarnej tegoż chlebusia zaliczyć się nie da  :rolleyes:  :D

Edytowane przez Baca

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/6/#findComment-425763
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.