jumbo Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) A po kiego Ci ten "stabilizator" - czytaj co ludzie piszą - autorytety tego forum już to coś skomentowały Edytowane 18 Lutego 2014 przez jumbo Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-334470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foniu2 Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 18 Lutego 2014 lejek ma około 15 cm długości i jest stożkowy na wyjściu ma około25 mm Nic Ci ten stabilizator nie pomoże , on ma za zadanie bardziej chronić maszynkę niż pomagać w nadziewaniu. Lejek na wyjściu ma po wierzchu czy w środku 25mm, bo to bardzo ważne. Ja mam taki co środku otwór ma 20mm a po wierzchu 24mm i tu też może być problem bo maszynka za duża w stosunku do otworu lejka. Mam jeszcze 10 alfe muszę nią spróbować nabijać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-334498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 18 Lutego 2014 u mnie to nie ma wielkiej różnicy ścianka ma 0,5mm gr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-334500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 18 Lutego 2014 U mnie tak wyglądają przekroje kiełbas nadziewane maszynką Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-334537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 18 Lutego 2014 U mnie tak wyglądają przekroje kiełbas nadziewane maszynką Dla mnie Twoje wyroby są wzorcowe Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-334545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 18 Lutego 2014 lejek ma około 15 cm długości i jest stożkowy na wyjściu ma około25 mm Nic Ci ten stabilizator nie pomoże , on ma za zadanie bardziej chronić maszynkę niż pomagać w nadziewaniu. Lejek na wyjściu ma po wierzchu czy w środku 25mm, bo to bardzo ważne. Ja mam taki co środku otwór ma 20mm a po wierzchu 24mm i tu też może być problem bo maszynka za duża w stosunku do otworu lejka. Mam jeszcze 10 alfe muszę nią spróbować nabijać. po prostu maszynka przy tych obrotach za szybko podaje farsz - lejek nie nadąża przepuszczać, jest cofka i gniecenie - zmniejsz obroty Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-334551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 18 Lutego 2014 Dokładnie jak piszą poprzednicy weź pokręć ręcznie ( jeśli nie możesz zmniejszyć obrotów ) a zobaczysz różnice Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-334598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foniu2 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Wreszcie uporałwm się z tym nabijaniem. Kolega dorobił mi lejek metalowy większy na wylocie od poprzedniego o 3mm, chodzi o wew. średnicę. Tłuste mielone na 8mm a mięso 12mm + popychacz i teraz jest idealnie tak jak chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-344105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inflatable Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 7 Grudnia 2017 U mnie tak wyglądają przekroje kiełbas nadziewane maszynkąDSCN1620.jpg DSCN1711.jpg DSCN4674.jpg k. przekrój.jpg kk 10.jpg[Dodano: 07 gru 2017 - 20:51]Muse powiedzieć że dla mnie za mało uwendzone laurka się nie marszczy???????????? w środku są ok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-578812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Mylisz pojęcia "uwędzone" "upieczone" a nawet "przepieczone" Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-578844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 9 Grudnia 2017 A dla mnie Twoja kiełbasa jest spieczona i utraciła tłuszcz ze środka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-578967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inflatable Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zależy kto co lubi ja wolę dobrze uwendzone i podpieczone a kielbache tłustą i nafaszerowana wodą to w sklepie mogę kupić zależy kto co lubi pozdrawiam Wszystkich)) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-578968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Zależy kto co lubi ja wolę dobrze uwendzone i podpieczone a kielbache tłustą i nafaszerowana wodą to w sklepie mogę kupić zależy kto co lubi Tez mysle ze za mocno dolozyles do pieca uwedzone wyglada troche inaczej,metoda prob i bledow dojdziesz do wprawy Pozdrawiam Edytowane 9 Grudnia 2017 przez EAnna Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-578981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) uwedzone wyglada troche inaczej Co kto lubi. No tak dokładnie. Moja teściowa zawsze jak wyciągam kiełbasy z wędzarni do parzenia, to krzyczy, że jeszcze za mało, bo nie pomarszczone i będzie surowa. :)Ale później, gotową zjada i nie marudzi, że surowa. Edytowane 9 Grudnia 2017 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-578985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inflatable Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Dokladnie ja nigdy nic nie gotuję tylko wendzenie i podpiekanie wodą wyciąga aromaty według mnie 100% wędzone u podpiekanie nie umywa się DO gotowanego i wędzonego to jest moje zdanie karzdy lubi co innego pozdrawiam z dymem i wesołych świąt wszystkimi życzę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-579020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Mierzycie temp.w środku,czy hajcujecie na oko? Oczywiście można dopiekać,zamiast parzyć,ale z głową Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9443-nadziewanie-kie%C5%82basy-przez-maszynk%C4%99/page/2/#findComment-579090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.