Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybym wygrał milion - spłacił bym zaległości pracownikom, potem w skarbówce i ZUS-ie - a reszta niech czeka...

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Znając nasz naród, nie powiedziałbym nic nawet żonie. Odebrałbym wygraną w innym województwie, założyłbym w innym banku konto i tam bym trzymał wygraną. Wziąłbym duży kredyt i o nim po cichu rozpuściłbym wieść. Kupowałbym coś do mojego domku, który buduję. Po 3-4 miesiącach spłaciłbym kredyt, i po cichu wydawałbym wygraną. Nie kupiłbym nowego autka ani nie zmieniłbym moich przyzwyczajeń.

A są kraje gdzie wszyscy cieszą się, że sąsiad wygrał, ale nie w tym kraju.

W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

M.Twain

Pierwszy tegoroczny "lottomilioner" trafił "szóstkę" wartą dokładnie 11 738 154,4 złotych. Zagrał w punkcie LOTTO przy ul. Łużyckiej 1/3/3a w Kłodzku metodą chybił trafił, wybierając system 8 skreśleń.

Czytaj więcej: http://www.polskatimes.pl/artykul/491767,lotto-pierwszy-milioner-w-2012-roku-trafil-szostke-w-klodzku,id,t.html?cookie=1
To było w 1012 roku,znajomy trafił i tak jak pisał Papcio zaczeły sie problemy.

1 000 000 to wg mnie mało na dalekosiężne plany, oczywiście to nadal kupa kasy, ale raczej pozwoliła by stanąć na nogi, pospłacać zadłużenia, a komuś kto ich nie ma, pozwoliłaby kupić działkę, postawić jakiś mały domek lub kupić mieszkanie, umeblować, kupić jakieś małe autko, i tyle,

ja bym wsadził wszystko na jakąś lokatę i żył z odsetek ;) ale ja już mam powyższe wymienione ;)

gdybym trafił 10 000 000, to raczej na 99% wyjechał bym z tego kraju z rodziną, nic nikomu nie mówiąc :)

Dobry temat ... ;) 

Niby się śmiejemy ale przyznajcie się sami przed sobą ile razy planowaliśmy już takie wydatki związane z wygraną ... - ja już parę razy takie dywagacje przeprowadzałem ...

Po pierwsze tak jak napisał kolega wyżej nie wiedziałby o tym nikt oprócz jednej bliskiej osoby (hahaha tak mam do niej bardzo duże zaufanie) pieniądze wylądowałyby na kilku lokatach, każde z dzieci miałoby założoną lokatę o której dowiedziałoby się we właściwym czasie, założyłbym firmę w której robiłbym to co lubię i sprawia mi frajdę i nie byłoby ważne że jest deficytowa bo i tak"przynosiłaby super zyski" oczywiście nie zmieniłbym od razu zbyt wiele w życiu, z pewnością poświęcałbym bardzo dużo czasu na podróże ale to dzięki "firmie" ;) 

Duża bańka to oczywiście dużo ale za mało na życie z odsetek ale już 3-5mln pozwala na taki luksus ;)

PS

Dobra na ziemię .... na ziemię i do roboty ;)

jak sami nie "wydrapiemy" nikt nam nie da ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Ja nawet nie gdybam bo nie gram ,ale z miljonem bym sobi eporadzila ,jest tyle pieknych miejsc gdzie jeszcze nie bylam wiec pewnie pieniadze by mi to ulatwily.

- Kochanie, co byś zrobiła gdybym wygrał w totka?

- Wzięłabym połowę i się wyprowadziła.

- Wygrałem dychę, masz piątaka i wy... :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

Miłego dnia. 

Ja yogi, zdrowy na ciele i umysle oswiadzam wszem i wobec ze jesli wygram 1milion pln (moze byc tez euro) to przekarze go w calosci naszemu koledze Gregtomowi  :tongue: 

yogi , będę w drodze do Gregtoma Twoim przewodnikiem i opiekunem , o ochroniarstwie nie wspominając  :cool:

jumbo
--------------
Głupiec nie pomyśli.

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Ja się mogę dopisać do BańkowejBandy jako tester płynów i pokarmów- co by się Prezes wraz ze Świtą nie pochorowali...

Trochę się na tym znam i mam "doświadczenie" w płynach :)

Przelewy również .... umiem :)

-------------

W wygrywaniu to jestem słabias...

"3" trafiłem ale jeszcze nie odebrałem- zmobilizuję się :)

Opiszę wrażenia :)

Hm...milion.....to drobne...... nie ma się co pasjonować

Syn buduje dom......reszta gdzieś na konto i ćśśśś ......nikomu ani mru mru

no i się zaczęło
ciekawe jak się skończy

Ja gdybym wygrał, to przekaże całość na cele dobroczynne....

Mogę tak deklarować , bo .... nie gram

Tak na poważnie, to czytałem ostatnio ciekawy artykuł - opowieść o  prawdopodobnie jedynym polaku ,który wygrał bańkę(a może więcej, nie pamiętam kwoty) i po strasznych przejściach z tym związanych zdecydował się ujawnić swoje imię i nazwisko i opowiedzieć jak cała sprawa wyglądała.

Gość jest pod stałą opieką psychologa i powolutku wychodzi na prostą... zarówno finansowo jak i psychicznie.

Psycholodzy ustalili, że tylko ludzie majętni nie wariują po wygraniu tak dużej kwoty lub otrzymaniu dużego spadku.

Wszyscy przeciętnie zarabiający mają z tym poważny problem....

Powiadają ,że nie ma takiej kwoty ,której nie da się wydać , a nikt kto nie znalazł się w takiej sytuacji ,nie jest w stanie powiedzieć jak się zachowa gdy wygra.

Wyżej wymieniony bohater artykułu popadł w poważne kłopoty finansowe !!!! i podobno nie jest odosobnionym przypadkiem..

Powinienem przytoczyć gdzie ten artykuł czytałem, ale ... nie pamiętam...(czytam regularnie onet,  politykę, newsweek-a , angorę).

Marzyć ,to fajna rzecz......

Na wszelki słuczaj nie będę grał...

Pozdrawiam.

Jacek 

yogi , będę w drodze do Gregtoma Twoim przewodnikiem i opiekunem , o ochroniarstwie nie wspominając  :cool:

Z Toba to po drodze do Gregtoma bysmy juz pewnie polowe przehulali :)

We trzech yogi , we trzech , bo ziezielony za kierowcę chce robić... :w00t:  :w00t:

jumbo
--------------
Głupiec nie pomyśli.

"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

o ochroniarstwie nie wspominając :cool:

Co Wy wiecie o ochranianiu. :tongue: Ja to mam przynajmniej odpowiednie uzbrojenie. :tongue: Tak więc, ewentualnie jestem do dyspozycji.

Z milionem można już spieprzać z tego głupiego kraju ..... najlepiej na jakąś małą wysepkę na końcu świata ...... byleby internet mieli. :D

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Zamówię przez neta  :D

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Nie gram w żadne gry typu Lotto , ale jak skreślę i wygram milion :D  to 40% z wygranej rozdam moim  dzieciom a resztę przeznaczę na wyjazdy i wycieczki . Oczywiście na początek tam gdzie nie byłem jeszcze w naszym kraju a reszta po Świecie . :D :D

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .

Konserwanty zabijają powoli !!!