Skocz do zawartości

zaciapa

Użytkownicy
  • Postów

    31
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Łomża (okolice)
  • Zainteresowania
    Wszystkiego po trochu :)

Osiągnięcia zaciapa

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. zaciapa

    Redzed robi

    @Sound Zawsze możesz dokupić sobie... chociaż by szarpak ups, nie widziałem tej odpowiedzi, kolega mnie uprzedził
  2. zaciapa

    Redzed robi

    Ładna kiełbaska Również czekam na receptę, bo ostatnio mam jakąś fazę na kiełbasy, to chętnie bym i tą zrobił
  3. Ta ze zdjęia, to chyba nie 15L... wygląda na 3 litrową .. chyba, że to zdjęcie poglądowe, ale w aukcji o tym nie wspomniano..
  4. zaciapa

    Dowcipy

    http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201501/1422472586_1vm0mg_600.jpg
  5. Hej. Ja ostatnio też byłem zmuszony poszukać kuchenki. Moja amica po 20 latach używania wyzioneła ducha..( programator,oraz zaczep w dzwiczkach się urwał) gaz działał dalej... Szukałem rozmiaru 60 , ponieważ stara była takiej szerokości. Wybór padł na http://www.euro.com.pl/kuchnie/hotpoint-ariston-h6gmh6af-c-x.bhtml i jak na razie jestem z niej bardzo zadowolony , złaszcza z piekarnika , ma dużo funkcji, a najczęściej używam funkcji (pizza) , wychodzi super Niestety brałem pod uwagę ,tylko kuchnię (gaz z butli + piekarnik elektryczny), z tego wzgledu, że mieszkam na wsi, a ostatnio (sorry mamy taki klimat ) często się zdarza ,że po wichurach nie ma prądu (dzień, dwa) , na szczęście dłużej w ostatnich latach się nie zdarzyło, ale dosyć często... a wtedy ciężko w elektrycznych było by coś ugotować Tak ,że i taką okoliczność możesz wziąść pod uwagę ... pzdr
  6. zaciapa

    Boczek

    ................................................... .......................................................... /topic/11007-jak-to-jest-z-tym-cholesterolem/?hl=cholesterol Poczytałem i muszę stwierdzić, że ciekawe tematy... Ja w tamtym roku miałem cholesterol na poziomie 300 , lekarka stwierdziła ,żeby ograniczyć tłuszcz wieprzowy.. Przypomniał mi sie docip na ten temat .. Przychodzi starsza pani do lekarza z wynikami badań.Lekarz przegląda wyniki i wysuwa wnioski-Ma pani za duży cholesterol, musi pani jeść tylko i wyłącznie białe mięso, więć zastosuje się Pani do zaleceń i przyjdzie z wynikami za dwa miesiące..Przychodzi termin wizyty , kobieta pokazuje lekarzowi wyniki, lekarz przegląda je ze zdziwieniem..-Nie sądziłem ,że aż tak, ta kuracja Pani pomoże, wynik wręcz rewelacyjny...-No tak Panie doktorze, ta słoninka nie dość że dobra, to jeszcze i sprawia cuda...
  7. zaciapa

    Boczek

    Ja już od około 3 michów z tego "przemysłu" nie korzystam i dobrze mi z tym Od kąd wybudowałem zadymiarę , króluje tylko swoje jadło.. ale przyznać muszę , że boczuś najbardziej smakuje z tych wędzonek.. , jest po prostu obłędny.. tylko ten nieszczęsny cholesterol...
  8. Witaj. Na początek zapoznaj się z tym tematem /topic/8606-projekt-budowy-w%C4%99dzarni-opracowany-przez-andyandyego/ Jeżeli będziesz miał ,jeszcze wątpliwości , pytaj dalej
  9. A jak będę trzymał destylat 96% w plastikowej butelce po wodzie, to jakie nieporządane zwiazki przedostana sie do niego??
  10. @Gen Jaja sobie robisz? Ja już wiem , że swoim zelmerem kiełbasy nie zrobie, ale Ty jak juz śledzisz wątek , powinieneś odczytać że posty @marcino są sarkastyczne...
  11. sferige2 Fajny i pomocny z Ciebie facet, ale co to jest za porównanie....
  12. Ok, zatwierdzone , nie będe więc już robił na nim kiełbasy , bo i tak wyjda kotlety
  13. A gdzie ja porównałem te dwie maszynki?? tu nie o to chodzi, wiadomo ,że np:alfa 32 (którą też będę kompletował do mojej masarenki) jest lepsza i na długą metę , ale o to, że nie można przekreślać zelmera , jeli ktoś takowego posiada. Zmielenie na nim 10 kg mięsa, to jest kilka min pracy, pod warunkem że nóż i sitko jest ostre, bo jak się miele mięso na tępym sprzęcie , to wiadomo ,że przekładnia siądzie... pzdr
  14. zaciapa

    Wybór nadziewarki.

    ...to jaka ta nadziewarka najlepsza??
  15. Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Konstrukcja przekazania napędu z silnika jest przez plastikowe koło zębate, które mocno dostaje po dupie jak się zarzuci całego ślimaka twardym mięsem.I okazuje się po pewnym czasie że trzeba to koło wymienić, co oznacza rozebranie całej maszynki. 2ga sprawa to sam silnik - S3 - zajeździć do jest bardzo prosto. Nie oznacza to, że nie można jej użyć np 30 min jednorazowo. Ale takich użyć 30minutowych wytrzyma 10, bo izolacja się wypala na uzwojeniu silnika w sposób znaczny przy nieustannej wysokiej temperaturze silnika. Dlatego pisząc, że mieliłem 11 kg 2h, policzyłem już czas razem z przerwami. witam Nie wiem , co Ty chcesz mi wmówić , że się mylę ?? Ja tego zelmera katuję już dwa lata, mam do niego zestaw do szatkowania (mało używany) , mam również żarnik do mielenia mąki , którego często używam , zmieliłem już nim dzesiątki kg mąki na chleb , teraz robię kiełbasy i też bez problemu się sprawuje , a ty mi prawisz o przekładniach i silniku,że są słabe...
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.