Skocz do zawartości

Przegląd

O tym Klubie

Grillowanie to sztuka jak i wędzenie
  1. Co nowego w tym klubie
  2. Halinko kalafior jak dla mnie jest be...😂
  3. Gratuluję zakupu👍, jak przyjdzie odpowoedni czas to przetestujemy na nim robienie steków które popijemy zacnym napitkiem.
  4. Na bogato 😍 Jak dla mne też kalafior.Czy on jest w curry? tak jak do piekarnika?
  5. Czyżby testujesz nowego grilla Waldku. Wszystko smacznie wygląda, ale ten Kalafior musi smakować 😋
  6. O wow! Gratuluje Na razie poza moim budżetem
  7. No ma.....i rożno ma....
  8. Bardzo fajny gadżet . Będziesz zadwolony. A palnik tylny do rożna ma?
  9. Po wielu latach spędzonych przy WEBERZE , węglowe, ostatnie 10 lat gazowy , postanowiłem przesiąść się na Napoleona. Trochę też, po konsultacjach z Braćmi grillmenami. A może też robotę zrobiły gadżety, elektroniczne mierzenie temperatur palnik do steków, palnik opiekacz boczny na podczerwień no i zintegrowana waga butli z gazem ......
  10. Zwróć uwagę Sławku , że jest to szaszłyk w formie prawie kebabu grubość ok 10 cm ciasno nabity. Chodziło by mięso było w środku miękkie a jednocześnie nie spalone z zewnątrz . No i temperatura pod przykryciem jak na grilla relatywnie niska. Oczywiście rozłożone kawałki można grillować szybo , ale nie taki był zamiar , no i był to ceremoniał 😁
  11. Szaszłyk , udka z kurczaka b/k/b/s przekładane plastrami karkówki i czerwonej cebuli. Grillowane w 170-180 st przez ok 100 min . Pod spodem niski GN podlewany piwem bezalko. Marynata na bazie maślanki i ulubionych przypraw, ok 4 h w lodówce.
  12. Qrczaki jeden na puszce a drugi na fabrycznym stojaku w pojemnikach piwo z sokiem jabłkowym , w jednym dodatek tymianku w w drugim rozmarynu. Grillowane w 180 stopniach 1 godzinę przykryte folią al. a następną godzinę i kwadrans odkryte do zrumienienia
  13. A trochę kurczaka i biała do smaku....
  14. Ciepło u was . Gazowy grill?
  15. Staram się w 250 st C
  16. Waldku, w jakich temperaturach grillujesz tę wołowinę?
  17. Takie tam kawałki wołowiny, odpalone na płaskim ruszcie - 3 min /2min . Ziemniaki 12 min gotowane i grill, pewnie ostatni grill w tym roku 😁
  18. I problemem jest , to dłuuugie grillowanie na węglu😁. Mam węglowego webera i gazowego. Węglowy do tzw krótkiego grillowania /ot 3-5godzin/ , natomiast na gazowym można i całą noc. Właściciela Smokera znamy - to przemyślane grille doświadczonych i wybitnych grillmenów. Zawsze możesz się z nim spotkać na jubileuszowym zlocie . Z wygodnictwa od gazowego nie odejdę😀
  19. Przepis na boczek z grilla. Grill Clasic Kettel Weber 47 cm. 12 letni. Produkt: Boczek Kaufland; 1,7 kg podzielony na dwa nierówne kawałki. Boczek smaruję musztardą "saperską" dla lepszego przylegania ruba-a. Rub na 1 kg: Luisiana style SÓL – 20g, CUKIER BRĄZOWY – 15g, CZOSNEK GRANULOWANY – 5g, SŁODKA PAPRYKA – 20g, CEBULA GRANULOWANA – 5g, WĘDZONA PAPRYKA – 10g, CAYENNE – 5G Rub na drugi kawałek: Polish BBQ Mafia The Pulled Pork w składzie: papryka słodka, czosnek granulowany, cukier, sól, cayenne, kolendra, cynamon, kmin. Mięso kładę w strefę pośrednią, pod rusztem tacka z wodą. Temp 130C. Po 1,5h maluję olejem z cytryną (kwaśny olej). Po kolejnej godzinie znowu mopuję. Po kwadransie, mopuję. Wyszedł za twardy... myślę, że za wysoka temperatura. Następnego dnia węgle ułożone w "snejka". Mięso zawinięte w pergamin i folę, podlenie octem jabłkowym. Włożone do 110 C. Po 4 godzinach wyjęte. CUDO! Maślana konsystencja częściowo wytopionego tłuszczu i soczyste mięso. Błędy naprawione. Do ruba P BBQ M dodał bym więcej soli. Cynamonowo-słodka nuta robi z boczku deser... Pycha! Pytanie z innej BECZKI czy warto zainwestować w widoczny na zdjęciu smoker czy wszystko i tak można zrobić na grillu?
  20. Dobry wieczór - zamieść swój przepis najlepiej ze zdjęciem. Na pewno znajdą chętni sie do przetestowania
  21.  

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.