Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Wczoraj
  2. Makaron tzn. ciasto na makaron robię w mojej Ninji , robię też kruszonkę do chałek. Przepis znasz tylko zamiast rączek używam Ninji. Każde ciasto wychodzi super , a kruszonka najlepiej. Moja mama ciasto na faworki robiła ręcznie, zatrudniając mnie jak już nie miała siły , teraz ciasto na faworki robi Ninjia , ja wałkuję , obraca i smaży 10 letni wnuk. Do ciasta francuskiego podchodziłem jak do jeża dzisiejsze wystąpienie Dorotki z YOUTUBA , chyba mi pomoże przełamać opór.
  3. cochaper

    Ozor wolowy wedzony

    Uwielbiam w kazdej postaci, ale wedzonego nigdy nawet nie widzialem, wiec chcialbym sprobowac. Powinien w piatek byc ozor, wiec w przyszly weekend mam nadzieje wedzenie.
  4. Wojtku jak coś to pytaj, a tak na zaś to poproszę przepis na makaron z malaksera.😚 Oj Dawidzie, to ja podziwiam Twoje zdolności i zapał, który na pewno masz. Ps. Teraz w piekarniku piecze się sernik cytrynowy. Kiedyś już go piekłam to wiem że szybko zniknie.
  5. Haha specjalnie nie podawałem, żeby nie promować "pierdół" i niezwiązanej z WB treści.. nie będąc w sumie pewnym czy można dodać link do takowej oferty, pozostając w zgodzie z regulaminem xD Kilka telefonów już było ws innych rzeczy, tak się zastanawiałem skąd nagle poruszenie. Ps tam nie ma nic wartego uwagi tak szczerze, bibeloty dzieci ^^
  6. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Jak zawsze z najlepszego (Halusi)...
  7. Ładne, nawet za mocno nie przesuszyłeś.
  8. MariuszB

    Wariacje bila72

    Nooo... pięknie 👍 a skąd masz ogórki?
  9. Dzięki, obyście byli prorokami.
  10. Dlatego zbieram wszelkie opinie, a decyzję co wybrać i tak podejmie Jola😁
  11. Dawidk1

    Słodkości @mamuśki

    No super podziwiam. Pamiętam, że szkoły trudne i wymagające było ciasto francuskie.
  12. Dawidk1

    Szrekowa zadyma

    Super ślinka cieknie. Z jakiego przepisu kabanosy?
  13. Wiesiek Czesiek

    Przywitanie

    Dzień dobry wieczór Wszystkim.
  14. Proszę bardzo: https://www.olx.pl/d/oferta/34ml-keczup-heinz-sloiczki-na-dzemy-sosy-tabasco-swiece-etc-CID628-ID16ZCXl.html
  15. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Wolne to i kabanosy się zrobiło, tyle ostatnio o nich pisania...
  16. Efekt finalny
  17. Ja lubię każde , ale najbardziej lubię cielęce. Ozory to ozory.Smak mają podobny tylko inną konsystencję. Wołowe są bardziej zbite .Ja gotuję tak długo bo lubię je również w galarecie a do galarety muszą być bardzo miękkie. Do jedzenia a ciepło wystarczy 3,5 h w podanej temperaturze. Możesz też gotować w szybkowarze ok.50-55 min.
  18. Nie znam się to się wypowiem. Wg mnie, jak zaczynasz to nie kombinuj. Osuszaj w takiej temperaturze w jakiej będziesz wędzić albo niewiele niższej. W tym czasie w komorze nie powinieneś mieć dymu. Nie osuszaj na czas - rób to tak długo aż kabanosy będą wyczuwalnie suche. Potem sobie wędź tak długo aż kolor ci będzie odpowiadał i na koniec powoli podnoś temperaturę do tych 90 st. C. Wg mnie, kwaśne i gorzkie wędliny często są objawem niewystarczającego osuszenia. No chyba, że ci się spieszy.
  19. A jakiś link do aukcji.
  20. Adamjj

    Ozor wolowy wedzony

    Smakowo jest podobny do wieprzowego??
  21. bilu72

    Wariacje bila72

  22. Zdecydowanie lepszy Lidlomix niż air fryer i Termomix. W tych pochodnych termomixa poza obiadem i upieczeniem chleba można robić lemoniady latem, pędzić bimber po kupieniu odpowiedniego adaptera. Jedynie do czego używamy air fryer to do frytek i pieczenia ryby oraz pałek kurczaka , czasem do tostów z serem. A w Lidlomixie/Termomixie można też smalec zrobić, a głownie najlepszy do robienia zup i sosów. Bratowa ma oryginalnego Termomixa i niektóre przepisy w nim są fajniejsze tego samego dania niż w Lidlomixie, ale czy to powód by przepłacać i płacić haracz co miesiąc ?
  23. Witajcie! Kopę lat tak pomyślałem, że Przyjaciół Prosiaczka może zainteresować coś takiego.. wystawiłem na olx dla znajomego i w końcu go przekonałem, żeby dla forumowiczów zrobił na dzień dobry 50% mniej, tzn 50gr/szt Keczup heinz w słoiczkach 34ml *mieszczą 40g keczupu/sosu, który się przeterminował we wrześniu przeto nie może byc sprzedany jako keczup wg prawa, ale też nie będę siedział i ich opróżniał a realnie taki produkt będzie dobry dopóki mu nakrętki nie przerdzewieją za x lat haha Robię to grzecznościowo, jest ich coś około 1400-1500, więc poświęcenie wielu godzin na opróżnienie ich odpada, najwyżej zainteresowani sobie użyją do jakiegoś wyrobu lub zutylizują. Wysyłka ciut droższa ewentualnie, ale cóż ^^ Heinz jest kultowy, ale pieron słodki, że huhu można by zacier nastawić haha Realnie - dobrze się odmacza etykieta, nie ma żadnych tłoczeń.. jedyny ślad po poprzedniej zawartości to daty przydatności na nakrętce, które można czymś zakleić i jest francja elegancja Ściskam Was mocno
  24. Znaczy jaka była mieszanka betonowa?
  25. Ale ja wiem.Najpierw musisz zapeklować z nastrzykiem.Później uwędzić i na końcu sparzyć ok. 4 h w temp.90C do miękkości i zdjąć skórę (łatwo schodzi z wołowych i cielęcych gorzej z wp).Możesz go peklować jak wędzonki 8-10 dni albo zgodnie z tabelą peklowania podrobów z 16 - stki.Ten ze zdjęcia akurat nie jest wędzony, ale to rzecz gustu. Proces jest taki sam oprócz wędzenia.
  26. bilu72

    Wariacje bila72

    Pora małosolnego zakisić
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.