Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Dzisiaj
  2. Zaistniała sytuacja wymogła na mnie produkcję wędlin pozbawionych bogatych FODMAPów czyli wykonanie wędlin nie posiadających lub z bardzo znikomą ilością krótkołańcuchowych węglowodanów, które są słabo wchłaniane w jelicie cienkim, powodujących szereg niepożądanych objawów. Z dwojga złego wyszło na to, że razem z Waldkiem zdobyliśmy nowe doświadczenia życiowe (prekursorzy produkcji wędlin bez krótkołańcuchowych węglowodanów🫣hm ...). Do obecnej produkcji zostało wykorzystane mięso ptaków natomiast do następnej użyjemy mięsa ryb i owoców morza😀. Podsumowując sprawdziło się przysłowie "Potrzeba matką wynalków"👍.
  3. Dokładnie tak 👍.
  4. Zapewne chodzi o indyka.
  5. Wczoraj
  6. quadro555

    Szrekowa zadyma

    Rozumiem, że o tyrolskiej mówimy 🤣🤣🤣🍺🍯🍷
  7. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Bardzo smaczna, nasza pierwsza tego typu kiełbasa, co do tekstury to odbiega od normalnej, może bardziej miękka/krucha przez trochę cieknący ser, będzie powtórka ale nie z goudą tylko salami. Warto ją zrobić.
  8. Gul gola ? Rozwiń myśl.
  9. quadro555

    Szrekowa zadyma

    A jak smakowo? Tekstura inna.
  10. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Szynka poszła na sitku 12 bo nie mam 13 a boczek na 8, mielone wilkiem TC22
  11. Test maluszka na wędlinie z gul gula...😉.
  12. bilu72

    Wariacje bila72

    Ogóraski się kiszą,karkóweczka do maczanki Krakoskiej marynuje a kurczaczek się frajerzy😀
  13. Todek

    Szrekowa zadyma

    Nie. Nie o mielonkę mi chodzi. Pytałem o kiełbasę grillową.
  14. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Dobra już wiem, teraz to widzę, mój błąd, napisałem mielonka a powinienem konserwa....
  15. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    EEE....chyba mam jakiś inny przepis.... Konserwa Tyrolska w osłonce w/g JackaW SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Przepis autorski: Rozdrabniałem na maszynce nr 8 Proponuję dwa składy surowca do wyboru. Wersja pierwsza -1,5 kg boczek ( bardziej tłusty niż chudy ) /5 mm - 1,5 kg karkówka / 8 mm -1 kg mięso z golonki razem z tłustym /4 mm
  16. Todek

    Szrekowa zadyma

    Szynkę mieliłeś na 13 czy na 10 bo w przepisie raz jest 13, a raz 10?
  17. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Mielonka Tyrolska w osłonce wg JackaW
  18. jacekw21

    Wariacje bila72

    Pysznie
  19. Ostatni tydzień
  20. bilu72

    Wariacje bila72

    Małe aromatyzowanie dymem z drewna śliwkowkowego i już można jeść
  21. bilu72

    Wariacje bila72

    Będą na kolacyjkę
  22. Halinko kalafior jak dla mnie jest be...😂
  23. Gratuluję zakupu👍, jak przyjdzie odpowoedni czas to przetestujemy na nim robienie steków które popijemy zacnym napitkiem.
  24. Na bogato 😍 Jak dla mne też kalafior.Czy on jest w curry? tak jak do piekarnika?
  25. Czyżby testujesz nowego grilla Waldku. Wszystko smacznie wygląda, ale ten Kalafior musi smakować 😋
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.