Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Kochane SiB-y. Zdrowych, wesołych świąt Bożego Narodzenia w gronie rodzinnym. Wszelkiego dobra w nadchodzącym 2026 życzy mamuśka i reszta Szymczaków.😚😚😚
  3. To tak jeszcze na zaś. Gdybyś miał zamiar wędzić kiedyś na zimno to wełna jest bardzo wskazana. Ps. Ja mam u siebie pustkę powietrzną.
  4. Dzisiaj
  5. Zdrowych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia dla całej wędzarniczej braci 🎄
  6. Zdrowych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku 2026.
  7. I tak uczynię jak pogoda pozwoli. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Biorę się za świętowanie.
  8. Grzegorz - piękna fotorelacja , taka w stylu amerykańskim =widzisz i tak zrób.
  9. Zdrowia, szczęścia i pogody ducha.
  10. Spokoju i miłości w tym Światecznym czasie.
  11. Wczoraj
  12. Radosnych i Błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia życzy Dziadek
  13. I to by było najprostsze i najzdrowsze. Wszelka wilgoć łatwiej by stamtąd ulatywała i całość po wędzeniu szybciej by schła 👍
  14. Zdrowych,spokojnych świąt Bożego Narodzenia życzy gontek 🎄
  15. Jak pachnie tak jak w Twojej masarni to długo nie postoi.
  16. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Tak uczynię, dzięki 😊
  17. Super pomysł. Przy świątecznym stole można się nią dzielić jak w wigilię opłatkiem 👍
  18. Muski

    Szrekowa zadyma

    Zamień na miód wielokwiat 😉
  19. Dobrze prawi. Lepsza wełna. No i bym zrezygnował z tej rury.
  20. Ps. Termometry w tych miejscach co masz, są bez sensu. Tym w drzwiach, wcześniej czy później zrobisz sobie krzywdę.
  21. Nie wszystko z budowy domu jest dobre do budowy wędzarni. Jak chcesz dodatkowo izolować między deskami, to ja bym zastosowała wełnę skalną.
  22. Ostatni tydzień
  23. Polecam z Twojego przepisu #540 strona 22...bajka
  24. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Tak jest bardzo dobry, sosem zasugerowałem się właśnie z Twojego postu o studiach córki więc poszperałem w necie... sos podszedł także do ryb smażonych, łososia oraz dorsza w cieście, wszyscy się generalnie zajadali i bardzo chwalili... wchodzi na stałe w repertuar...
  25. Witam ponownie na chwilę obecną jest deska dębowa 2 cm po ostatnim wędzeniu przy temperaturze +2stC i silnym wietrze stwierdziłem, że trzeba coś pokombinować aby dymienie nie było tak uciążliwe w takich okolicznościach przyrody. Po o czytaniu forum odnośnie dodatkowej izolacji termicznej stwierdziłem że najlepiej dołożyć od wewnątrz deskę i zostawiać wolną przestrzeń z powietrzem. Ale mam kawałem tej maty i taki pomysł aby wyglądało to tak: deska zew. dębowa 2 cm; mata 5 mm; 2,5 cm powietrze; dokładam deskę pióro wpust olcha 1,6 cm. I jak teraz to widzicie? Wędzarnia wygląda jak niżej.
  26. Napisał że dwie deski plus taka izolacja. Dzięki takiemu układowi może ścianka uzyskać lepszą termikę. Może to być nie głupie ale ... Moim zdaniem wszystko zależy od wędzarni jak została wykonana i z jakich materiałów.
  27. siwydymek

    Mięso dzika

    Mam nadzieję, że wyciąłeś i wyrzuciłeś? Osobiście nie próbowałem, ale podobno psują smak, więc lepiej się pozbyć🤐
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.