Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Dzisiaj
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
siwydymek odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Zapewne latem(?) Wełna na pewno jest lepsza od izolacji zamkniętej między dwoma aluminiowymi ekranami, bo jeśli dostanie się tam wilgoć, to z czasem będzie miała możliwość odparowania. Jeśli zawilgotnieje izolacja między ekranami, to już wilgoć stamtąd nie wyjdzie 🤢- 203 odpowiedzi
-
Kochane SiB-y. Zdrowych, wesołych świąt Bożego Narodzenia w gronie rodzinnym. Wszelkiego dobra w nadchodzącym 2026 życzy mamuśka i reszta Szymczaków.😚😚😚
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
mamuśka odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
To tak jeszcze na zaś. Gdybyś miał zamiar wędzić kiedyś na zimno to wełna jest bardzo wskazana. Ps. Ja mam u siebie pustkę powietrzną.- 203 odpowiedzi
-
Dołączył do społeczności: krzysiek731
-
Zdrowych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia dla całej wędzarniczej braci 🎄
-
Zdrowych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku 2026.
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
slawoly odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
I tak uczynię jak pogoda pozwoli. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Biorę się za świętowanie.- 203 odpowiedzi
-
Dołączył do społeczności: BartoszJ
-
Dołączył do społeczności: Michal043
-
Dołączył do społeczności: Szumek72
-
Smaki Agi i Grzewloda
Muski odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Grzegorz - piękna fotorelacja , taka w stylu amerykańskim =widzisz i tak zrób. -
Zdrowia, szczęścia i pogody ducha.
-
Smaki Agi i Grzewloda
karolszymczak odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Smacznie wyglada! -
Spokoju i miłości w tym Światecznym czasie.
- Wczoraj
-
Dołączył do społeczności: klapeq898
-
Radosnych i Błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia życzy Dziadek
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
siwydymek odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
I to by było najprostsze i najzdrowsze. Wszelka wilgoć łatwiej by stamtąd ulatywała i całość po wędzeniu szybciej by schła 👍- 203 odpowiedzi
-
- 2
-
-
Dołączył do społeczności: Ela156
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
-
Dołączył do społeczności: Herpa
-
Zdrowych,spokojnych świąt Bożego Narodzenia życzy gontek 🎄
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
karolszymczak odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Jak pachnie tak jak w Twojej masarni to długo nie postoi. -
Tak uczynię, dzięki 😊
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
MIRKON odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Super pomysł. Przy świątecznym stole można się nią dzielić jak w wigilię opłatkiem 👍 -
Dołączył do społeczności: Adamus1974
-
Zamień na miód wielokwiat 😉
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
januszfeniks odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Dobrze prawi. Lepsza wełna. No i bym zrezygnował z tej rury.- 203 odpowiedzi
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
mamuśka odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Ps. Termometry w tych miejscach co masz, są bez sensu. Tym w drzwiach, wcześniej czy później zrobisz sobie krzywdę.- 203 odpowiedzi
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
mamuśka odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Nie wszystko z budowy domu jest dobre do budowy wędzarni. Jak chcesz dodatkowo izolować między deskami, to ja bym zastosowała wełnę skalną.- 203 odpowiedzi
-
- 2
-
- Ostatni tydzień
-
Polecam z Twojego przepisu #540 strona 22...bajka
-
Tak jest bardzo dobry, sosem zasugerowałem się właśnie z Twojego postu o studiach córki więc poszperałem w necie... sos podszedł także do ryb smażonych, łososia oraz dorsza w cieście, wszyscy się generalnie zajadali i bardzo chwalili... wchodzi na stałe w repertuar...
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
slawoly odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Witam ponownie na chwilę obecną jest deska dębowa 2 cm po ostatnim wędzeniu przy temperaturze +2stC i silnym wietrze stwierdziłem, że trzeba coś pokombinować aby dymienie nie było tak uciążliwe w takich okolicznościach przyrody. Po o czytaniu forum odnośnie dodatkowej izolacji termicznej stwierdziłem że najlepiej dołożyć od wewnątrz deskę i zostawiać wolną przestrzeń z powietrzem. Ale mam kawałem tej maty i taki pomysł aby wyglądało to tak: deska zew. dębowa 2 cm; mata 5 mm; 2,5 cm powietrze; dokładam deskę pióro wpust olcha 1,6 cm. I jak teraz to widzicie? Wędzarnia wygląda jak niżej.- 203 odpowiedzi
-
yendrek obserwuje zawartość Popsuta zalewa peklująca - wymiana na solankę o jakim stężeniu
-
Dołączył do społeczności: mariuszfr
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
januszfeniks odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Napisał że dwie deski plus taka izolacja. Dzięki takiemu układowi może ścianka uzyskać lepszą termikę. Może to być nie głupie ale ... Moim zdaniem wszystko zależy od wędzarni jak została wykonana i z jakich materiałów.- 203 odpowiedzi
