Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. I bardzo dobrze .Oby było więcej chętnych bo wiedzy nigdy za wiele.
  3. Powiem jak facet facetowi. Co Ty dalej pie.................Uderz się w piersi i popraw ten przepis tak żeby był zrozumiały dla wszystkich bo takich kwiatków będzie więcej. I jeszcze raz.Nie jesteś u siebie w zakładzie tylko na stronie dla amatorów. Tu jest dwóch guru. Jeden to Bagno a drugi to Dziadek (kolejność przypadkowa). Kilku amatorów pasjonatów do których ja się mogę zaliczyć a reszta to typowi domowi amatorzy i to dla nich na tej stronie zamieszcza się przepisy. Proste, jasne, zrozumiałe,z pełnym opisem produkcji i jak krowie na miedzy a Ty nawet nie napisałeś, żeby lekko mieszać a wręcz przeciwnie kazałeś z III wyrabiać klej cyt: wyrabiamy tz. Klej z mięsa ścięgnistego przemielonej 3mm. Mnie nie ucz jak panować nad mięsem i zrobić kruchą bo mogę Ci pokazać jak taką zrobić z samej III wp. Twój pokaz na zlocie na pewno obecnym tam się przyda. Będzie mnie osób ,które się natną.
  4. Dzisiaj
  5. Piękny koszyczek macie, tylko ja próbuję odczytać napis na butelce i...
  6. Henry82

    Pichcenie u Henryka

    I szyneczka myszka 😊 I schab troszkę twardawy chyba błędem było parzenie razem z szynką pomimo ze tylko do 62 C.
  7. Jak będę robić z jabłek (reneta, własna nie pryskana) to jeden pojemnik pójdzie na drożdżach Tokay (te szlachetne drożdże to przez Waldka), a drugi z jabłkami pójdzie na zwykłych drożdżach piekarskich. Zobaczę jaka jest różnica między drożdżami.
  8. Dlaczego odkostniłeś i mają możliwość zrobienia tradycyjnie użyłeś grilla gazowego?
  9. 👍Jakich drożdży użyjesz? Ocet z ciemnych winogron to matka z drożdży Burgund 38. (Zamojscy).
  10. Trzymam kciuki. Jak to będzie dobre to zamiast piwnicy będzie można wykorzystać chłodziarkę do wina.
  11. Wino w którym nie mogłeś ocenić koloro?
  12. Mam nadzieję, że doczeka 😉.
  13. Używam probiotyki w innych celach ponieważ nigdy nie odczuwam skutków dnia wcześniejszego 😉. Tak tak widziałem jaki to wreszcie kolor wina? Różowy ??? Szary ??? Inny ???
  14. Procenty to ja robię osobno, kombucha jest jako probiotyk
  15. Henry82

    Pichcenie u Henryka

    Oj jest, bo fasolka gotowana na wodzie po parzeniu szynki i schaba.
  16. 👍Jakich drożdży użyjesz? Super ale z tego % nie będzie = lepsza w herbacie.
  17. To ja teraz, po raz pierwszy w życiu, robię matkę drożdżową - ma być do octu domowego.
  18. Na takich wędzonkach to smak na pewno jest pierwsza klasa.
  19. Mnie zainteresowało bo mam kombuche.
  20. Henry82

    Pichcenie u Henryka

    Na wędzonym boczusiu i własnej roboty przecierem pomidorowym fasolka po bretońsku 🥰
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.