Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
I bardzo dobrze .Oby było więcej chętnych bo wiedzy nigdy za wiele.
-
Powiem jak facet facetowi. Co Ty dalej pie.................Uderz się w piersi i popraw ten przepis tak żeby był zrozumiały dla wszystkich bo takich kwiatków będzie więcej. I jeszcze raz.Nie jesteś u siebie w zakładzie tylko na stronie dla amatorów. Tu jest dwóch guru. Jeden to Bagno a drugi to Dziadek (kolejność przypadkowa). Kilku amatorów pasjonatów do których ja się mogę zaliczyć a reszta to typowi domowi amatorzy i to dla nich na tej stronie zamieszcza się przepisy. Proste, jasne, zrozumiałe,z pełnym opisem produkcji i jak krowie na miedzy a Ty nawet nie napisałeś, żeby lekko mieszać a wręcz przeciwnie kazałeś z III wyrabiać klej cyt: wyrabiamy tz. Klej z mięsa ścięgnistego przemielonej 3mm. Mnie nie ucz jak panować nad mięsem i zrobić kruchą bo mogę Ci pokazać jak taką zrobić z samej III wp. Twój pokaz na zlocie na pewno obecnym tam się przyda. Będzie mnie osób ,które się natną.
- Dzisiaj
-
I szyneczka myszka 😊 I schab troszkę twardawy chyba błędem było parzenie razem z szynką pomimo ze tylko do 62 C.
-
Smaki Agi i Grzewloda
mamuśka odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Jak będę robić z jabłek (reneta, własna nie pryskana) to jeden pojemnik pójdzie na drożdżach Tokay (te szlachetne drożdże to przez Waldka), a drugi z jabłkami pójdzie na zwykłych drożdżach piekarskich. Zobaczę jaka jest różnica między drożdżami. -
Smaki Agi i Grzewloda
bilu72 odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Dlaczego odkostniłeś i mają możliwość zrobienia tradycyjnie użyłeś grilla gazowego? -
Smaki Agi i Grzewloda
mamuśka odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
👍Jakich drożdży użyjesz? Ocet z ciemnych winogron to matka z drożdży Burgund 38. (Zamojscy). -
Zmodyfikowany proces dojrzewania wędlin całomieśniowych w workach z folii Tublin
quadro555 odpowiedział(a) na Resal temat w Wędliny dojrzewające
Trzymam kciuki. Jak to będzie dobre to zamiast piwnicy będzie można wykorzystać chłodziarkę do wina. -
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Wino w którym nie mogłeś ocenić koloro? -
Smaki Agi i Grzewloda
BazylWidzew odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Co doczeka? -
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Mam nadzieję, że doczeka 😉. -
Smaki Agi i Grzewloda
BazylWidzew odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Się okaże -
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Używam probiotyki w innych celach ponieważ nigdy nie odczuwam skutków dnia wcześniejszego 😉. Tak tak widziałem jaki to wreszcie kolor wina? Różowy ??? Szary ??? Inny ??? -
Smaki Agi i Grzewloda
BazylWidzew odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Procenty to ja robię osobno, kombucha jest jako probiotyk -
Oj jest, bo fasolka gotowana na wodzie po parzeniu szynki i schaba.
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
👍Jakich drożdży użyjesz? Super ale z tego % nie będzie = lepsza w herbacie. -
Smaki Agi i Grzewloda
mamuśka odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
To ja teraz, po raz pierwszy w życiu, robię matkę drożdżową - ma być do octu domowego. -
Na takich wędzonkach to smak na pewno jest pierwsza klasa.
-
Smaki Agi i Grzewloda
BazylWidzew odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Mnie zainteresowało bo mam kombuche. -