Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Basiek oraz górników 🌼🍻
  3. Jeżeli rozplątywanie to nie problem to bierz pęczek po co przepłacać, natomiast ,,kabanosowe" no tu jest trochę zabawy, Swojscy mają tubowane które wychodzą trochę taniej niż w Jeluxie a też są łatwiejsze w użyciu. Patriotyzm lokalny przemawia za tym żebyś brał u siebie.
  4. szrekPL

    Wariacje bila72

    Super dzięki nie natknąłem się na to wcześniej, poczytam .
  5. bilu72

    Wariacje bila72

    Poczytaj tutaj
  6. Dzisiaj
  7. By nie śmiecić nowym tematem. Co sadzicie o tych jelitach nowość w jeluxie. Jelita wieprzowe premium na pasku kraj pochodzenia Polska. Dałem coś 35zł za 20m. Nie mam jeszcze za dużego doświadczenia bo dopiero raz robiłem kiełbasę. I jelita pierwszy raz kupowałem u siebie na miejscu w Swojski wyrób. Ale było ciężko rozplątac i odmierzyć. A na pierwsze kabanosy kupiłem na pasku i mega wygodnie i szybko. Macie jakieś na to patenty?
  8. Wczoraj
  9. Kolacyjka
  10. Namawiałeś, namawiałeś i namówiłeś wobec tego za Twoje zdrowie zawieszę odwyk😉🤣.
  11. Nie zapomnij popić zacnym trunkiem 😁
  12. To może ja bo nigdy nie piekłem boczku w wędzarni albo dmucham na zimno albo parzę bo nie lubię gumy.😀 Najlepsze te z marketu 4 tygodniowe 🤣. No nic Janusz nie konsumuj tego białego marketowego świństwa ja za Twoje zdrowie zjem kawałek więcej czerwonego i też będzie dobrze😉. Dużo zdrowia życzę.
  13. No mogłeś tak wyglądać rzeczywiście....ale jakie to ma znaczenie
  14. Dokładnie.... A niech się ten w pierś uderzy kto nie "żarł" cieplutkiego boczku wyjętego prosto z wędzarni Pewnie wyglądałem jak troglodyta ociekający tłuszczem... w jednej kilo mięsa w drugiej pajda chleba 😂😁
  15. Znaczy "białe mięso" jest dozwolone 😂😂 . Powrotu do zdrówka życzę 👍
  16. szrekPL

    Wariacje bila72

    Dziękuję, czy inne konserwy tej wielkości i tego typu np. fasolka i temu podobne też w tym samym czasie?
  17. Na stronie głównej forum w linii wyszukiwania wpisujesz klipsownica. Możesz szukać Wszędzie lub Tematy. Naciskasz lupkę Może zmylił Cię komunikat: Nie znalazłeś tego, czego szukałeś? Należy przewinąć stronę w dół aby zobaczyć wyniki. W tym wypadku: Znaleziono 926 wyników Znaleziono 926 wyników
  18. bilu72

    Wariacje bila72

    60 min.od czasu odpowietrzenia.
  19. Pewnie że jest jak mniej MŻ to i nadzieja będzie. A jak człek przy wędzarni nie miał umiaru to teraz post. Zresztą już przed świętami 😄🤣
  20. szrekPL

    Wariacje bila72

    Drogi szybkowar ale fajny, jaki czas gotujesz puszki 850ml ? (bo to chyba takie)
  21. Ohoho..., no chyba że jest
  22. No i po chłopie😉😂. Ja w takiej sytuacji nie miałbym po co żyć no chyba, że jest nadzieja😉😂.
  23. Za to ja rozumiem wszystko i nie bedę tłumaczyć ponieważ jak to mówi mój przyjaciel, że na końcu i tak się dowiesz że jesteś gł... . Może pokusicie się o wyjaśnenie procesu, który każdy z Was poruszył w rozmowie. Bynajmniej ja tego nie zrobię. W razie pytań patrz pierwsze zdanie mojej wypowiedzi. Skutki mogą być takie same. Właśnie takie. W każdym razie wniosek jest jeden, panowanie nad procesem produkcji na każdym z etapów by osiągnąć zaplanowany wyrób.
  24. Jajeczko też było tylko zblendowane na pastę. Nie było źle. Co do wieprzowiny to wszystkie czerwone mięsa odpadają. 😄
  25. bilu72

    Wariacje bila72

    Kilka obiadków delegacyjnych z ,,Tradycji i majeranku" zapuszkowałem.
  26. Przepraszam wszystkich. Po raz kolejny mam problem z wyszukiwarką. Obowiązkowo za każdym razem najpierw szukam. Nie wiem jak to się dzieje, ale tego tematu też nie znalazłem. Dzięki EAnna za uporządkowanie. Pozdrawiam Tomek
  27. Dołożył bym jeszcze jajko ,,smażone"na wodzie i chipsa z boczku oraz dużo zielonego szczypiorku,nie trzeba rezygnować z tego co się lubi ale napewno ograniczyć jeżeli zdrowie na to nie pozwala.Pozdrawiam
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.