Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Dzisiaj
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
siwydymek odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
I to by było najprostsze i najzdrowsze. Wszelka wilgoć łatwiej by stamtąd ulatywała i całość po wędzeniu szybciej by schła 👍- 200 odpowiedzi
-
Dołączył do społeczności: Ela156
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
-
Dołączył do społeczności: Herpa
-
Zdrowych,spokojnych świąt Bożego Narodzenia życzy gontek 🎄
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
karolszymczak odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Jak pachnie tak jak w Twojej masarni to długo nie postoi. -
Tak uczynię, dzięki 😊
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
MIRKON odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Super pomysł. Przy świątecznym stole można się nią dzielić jak w wigilię opłatkiem 👍 -
Dołączył do społeczności: Adamus1974
-
Zamień na miód wielokwiat 😉
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
januszfeniks odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Dobrze prawi. Lepsza wełna. No i bym zrezygnował z tej rury.- 200 odpowiedzi
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
mamuśka odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Ps. Termometry w tych miejscach co masz, są bez sensu. Tym w drzwiach, wcześniej czy później zrobisz sobie krzywdę.- 200 odpowiedzi
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
mamuśka odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Nie wszystko z budowy domu jest dobre do budowy wędzarni. Jak chcesz dodatkowo izolować między deskami, to ja bym zastosowała wełnę skalną.- 200 odpowiedzi
-
- 2
-
- Wczoraj
-
Polecam z Twojego przepisu #540 strona 22...bajka
-
Tak jest bardzo dobry, sosem zasugerowałem się właśnie z Twojego postu o studiach córki więc poszperałem w necie... sos podszedł także do ryb smażonych, łososia oraz dorsza w cieście, wszyscy się generalnie zajadali i bardzo chwalili... wchodzi na stałe w repertuar...
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
slawoly odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Witam ponownie na chwilę obecną jest deska dębowa 2 cm po ostatnim wędzeniu przy temperaturze +2stC i silnym wietrze stwierdziłem, że trzeba coś pokombinować aby dymienie nie było tak uciążliwe w takich okolicznościach przyrody. Po o czytaniu forum odnośnie dodatkowej izolacji termicznej stwierdziłem że najlepiej dołożyć od wewnątrz deskę i zostawiać wolną przestrzeń z powietrzem. Ale mam kawałem tej maty i taki pomysł aby wyglądało to tak: deska zew. dębowa 2 cm; mata 5 mm; 2,5 cm powietrze; dokładam deskę pióro wpust olcha 1,6 cm. I jak teraz to widzicie? Wędzarnia wygląda jak niżej.- 200 odpowiedzi
-
yendrek obserwuje zawartość Popsuta zalewa peklująca - wymiana na solankę o jakim stężeniu
-
Dołączył do społeczności: mariuszfr
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
januszfeniks odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Napisał że dwie deski plus taka izolacja. Dzięki takiemu układowi może ścianka uzyskać lepszą termikę. Może to być nie głupie ale ... Moim zdaniem wszystko zależy od wędzarni jak została wykonana i z jakich materiałów.- 200 odpowiedzi
-
Mam nadzieję, że wyciąłeś i wyrzuciłeś? Osobiście nie próbowałem, ale podobno psują smak, więc lepiej się pozbyć🤐
-
Mój okoliczny Zakład Weterynarii nie bada na ASF, co widać na świadectwie badania.
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
siwydymek odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Czy znasz współczynnik przenikalności ciepła przez tę cienką izolację? 5 mm to mało nawet dla dobrych izolatorów- 200 odpowiedzi
-
No i cieszę się, że Wam odpowiada. Kiedyś córka też przywiozła ze Szwecji podobny przepis na słodki sos , ale myślę ze smaczny jest też bez tych wynalazków
-
-
Radosnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, samych szczęśliwych dni w nadchodzącym roku oraz szampańskiej zabawy sylwestrowej życzy Grzegorz
-
Zdrowych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia dla całej wędzarniczej braci 🌲🎁
-
Życzę wszystkim zdrowych i spokojnych !!!!!! oraz, żebyśmy się wszyscy spotkali w tym zacnym gronie za rok !!!!!!!!!!!!😍
-
Gravlax podpatrzony u Muskieg, pycha dorobiłem sosiwo hovmastarsas z jakiejś tematycznej strony razem mega....dziękuję za podpowiedzi☺️ hovmästarsås Składniki 3 łyżki Musztarda 1 łyżka musztarda dijon 1 1/2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki sól 1/2 łyżeczki czarny pieprz 2 łyżeczki czerwony ocet winny 200ml olej 100 ml posiekany koper
-
Jeszcze tylko kleks z majonezu troszkę papryki czerwonej oraz odrobina świeżo mielonego czarnego pieprzu i skośnookie będą gotowe.
