Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Skan, który wrzucił Arkadiusz, nie jest recepturą, lecz jedynie częścią całego projektu technologicznego. Dlatego poprosiłem go, aby czytał ze zrozumieniem. Mimo to uważam, że takie dyskusje są bardzo potrzebne – bardzo często otwierają oczy na wiele innych kwestii.
-
Wszystkiego najlepszego Papcio, zdrowia przede wszystkim 💯
-
Papcio wszystkiego najlepszego, zdrowia i spełnienia marzeń.🍾🎂
-
Że niby zmądrzałeś po śledziach ??? Śledź do winka średnio....nie że wcale
-
Super pizzunia kolego , barwo czy używasz mąki Caputo czy jakiejś innej no i czy piekarnik z kamieniem , czy piec
- Dzisiaj
-
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie osłonek, używam zazwyczaj tej Visko Teepak ale ostatnio z braku w hurtowni kupiłem osłonkę MAS-PW nigdzie nie mogę znaleźć opisu tych osłonek oprócz tego co napisał sprzedawca a różnica w gotowej parówce jest znaczna. Visko ładniej barwi powierzchnie oraz wytwarza jakby skórkę natomiast MAS jest zdecydowanie hm...sztywniejsza/mocniejsza odnoszę wrażenie że można ją zdecydowanie mocniej nabić ale za to słabiej przepuszcza dym i po usunięciu parówka jest bardziej blada. Nadziewałem tym samym ,,towarem" ot skończyła się jedna to nabiłem w drugą reszta już razem do wędzarki i parzenia. Różnią się także wyglądem Visko przezroczysta MAS różowo/metaliczny połysk. Czy oprócz tych moich spostrzeżeń jest też między nimi jakaś większa różnica, czy może ja zrobiłem coś nie tak z tą MAS skoro parówki wyszły blade.
-
Przecież @arkadiusz sobie tego nie wymyślił tylko tak stoi w PW16
-
Dawid podaj przepis na ciasto i temperatury pieczenia. Jak to nie jest tajemnica.
-
Woda zawsze będzie. Nie wiem jak szprycujesz wędzonki, ile wody dodajesz do kiełbasy. To co dodasz, nie stosując chemii jak w zakładach mięsnych , raczej wyleci. Pytanie jeszcze czy wędzonki mrozisz w całości czy kawałkach?
-
Papcio wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
-
Bardzo wam dziękuję. Czuję się niesamowicie słysząc takie słowa od znawców. A dziś się pochwalę kolejną pasją co rozwijam czyli pizza. Ciasto robiłem wczoraj i dojrzewało w lodówce. Robiłem 16 kulek na urodziny na warsztaty terapii zajęciowej na które chodzę. W tym też się staram rozwijać. Dziś z rantów jestem zadowolony.
-
Dziękuję, czy liczba 26 oznacza kaliber czy to tylko nazwa handlowa, pytam ponieważ używam Visko Teepak fi23 i po parzeniu w temp. 70/75 C po ok 10min. miałem 68C .
-
Znaczy to ni mniej ni więcej, jak położysz w lodówce , to wyschnie , a się nie zepsuje, a dlaczego? Już po eksperymencie z parówkami, woda 65stopni, minutnik na 10 minut i parzenie. Degustacja po parzeniu w jelicie baranim , jest ok, natomiast w Viscofan 26 była niedoparzona, smakowały osoby nie będące w temacie eksperymentu. Wniosek, sposób parzenia parówek metodą Arkadiusza jest cokolwiek kontrowersyjny, napiszę wprost, dla nas nie do przyjęcia. Mam zdjęcia jakby co.
-
Dużo wody w odmrażanych wędzonkach
Robert1972 odpowiedział(a) na Robert1972 temat w Pierwsze pytania
tak. ilość wody po rozmrozeniu -
W wyrobach 🤔
-
Dużo wody w odmrażanych wędzonkach
Robert1972 odpowiedział(a) na Robert1972 temat w Pierwsze pytania
wyroby zaraz po parzeniu daję do zimnej wody na ok 20-30 min, a następnie wiszą na powietrzu ok 3 godz. -
Wszystkiego najlepszego dla solenizantek oraz solenizantów 🎂 🌸
-
Ja czterdzieści lat nie jadłem śledzi bo mi nie smakowały. Mając czterdzieści lat zacząłem jeść śledzie i nie mogę się nadziwić że czterdzieści lat byłem taki głupi
-
Smaki się zmieniają. Kiedyś ciasta nie jadłam, a teraz to bym ciasto z foremką zjadła.😜 Pudliszki- były inne, to nie tylko moja opinia, wśród ludzi z którymi zgadało mi się na ten temat opinia taka jest.
-
A to nie jest tak, że smaki nam się zmieniają z upływem czasu? Pamięć smakową mam wybiórczo-ulotną i nie wiem czy kiedyś był inny - lepszy,.
-
-