Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Czyli potwierdzają się opinie i przydatność obu tych urządzeń, fakt termomix ma bardzo wysoką cenę, ale coś za coś, przyglądamy się również lidlomixowi i jemu podobnych, oj, ciężki będzie wybór 🙂
  3. MariuszB

    Wariacje bila72

    Dzięki za info, ładne i równiutkie ogóreczki 👍
  4. Dzisiaj
  5. Adamjj

    Przywitanie

    Cześć wszystkim
  6. Dawidk1

    Szrekowa zadyma

    Jak zawsze z najlepszego (Halusi)... Dokładnie robiłem i są mega. Co prawda innych nie robiłem. Ale na pewno jeszcze powtórzę.
  7. Thermomix to taki rodzaj robota do gotowania. Urządzenie pomaga w szybkim przygotowaniu potraw również dietetycznych. Potrawy przygotowywane w thermomiksie są tylko gotowane w wodzie lub na parze. Oczywiście można również przygotowywać ciasto czy mięso itp. ale później należy potrawy upiec w piekarniku czy na patelni. Do zalet thermomiksa na pewno można zaliczyć jakość wykonania, bardzo dużą bazę przepisów (również dietetycznych) i prostotę obsługi. Niestety wadą jest wysoka cena i wg. mnie abonament 250 zł. za rok. Na pewno thermomix bije na głowę lidlomixa jeśli chodzi o parametry, jakość wykonania i bazę przepisów ale lidlomiks za to jest o wiele tańszy. Co do Air fryer Ninja to w dużym uproszczeniu jest to mały piekarnik z termoobiegiem który posiada kilka gotowych funkcji które generalnie różnią się tylko tym że po kliknięciu w daną funkcję automatycznie ustawia się temperatura i czas pieczenia. Potrawy trzeba przygotować a w Air fryerze się je tylko zapieka bez tłuszczu gorącym powietrzem. Reasumując Air fryer i thermomixs to urządzenia o bardzo różnym przeznaczeniu i trudno je porównywać. Ale oba bardzo przydatne do przygotowania zdrowej żywności
  8. Dawidk1

    Słodkości @mamuśki

    Zapał mam i zdolności. Ale ogólnie mało piekę. Zazwyczaj mamie pomagam. A najczęściej jak robię to kruche ciasteczka.
  9. bilu72

    Wariacje bila72

    Kupione w lokalnym gospodarstwie szklarniowy.
  10. Wczoraj
  11. Makaron tzn. ciasto na makaron robię w mojej Ninji , robię też kruszonkę do chałek. Przepis znasz tylko zamiast rączek używam Ninji. Każde ciasto wychodzi super , a kruszonka najlepiej. Moja mama ciasto na faworki robiła ręcznie, zatrudniając mnie jak już nie miała siły , teraz ciasto na faworki robi Ninjia , ja wałkuję , obraca i smaży 10 letni wnuk. Do ciasta francuskiego podchodziłem jak do jeża dzisiejsze wystąpienie Dorotki z YOUTUBA , chyba mi pomoże przełamać opór.
  12. cochaper

    Ozor wolowy wedzony

    Uwielbiam w kazdej postaci, ale wedzonego nigdy nawet nie widzialem, wiec chcialbym sprobowac. Powinien w piatek byc ozor, wiec w przyszly weekend mam nadzieje wedzenie.
  13. Wojtku jak coś to pytaj, a tak na zaś to poproszę przepis na makaron z malaksera.😚 Oj Dawidzie, to ja podziwiam Twoje zdolności i zapał, który na pewno masz. Ps. Teraz w piekarniku piecze się sernik cytrynowy. Kiedyś już go piekłam to wiem że szybko zniknie.
  14. Haha specjalnie nie podawałem, żeby nie promować "pierdół" i niezwiązanej z WB treści.. nie będąc w sumie pewnym czy można dodać link do takowej oferty, pozostając w zgodzie z regulaminem xD Kilka telefonów już było ws innych rzeczy, tak się zastanawiałem skąd nagle poruszenie. Ps tam nie ma nic wartego uwagi tak szczerze, bibeloty dzieci ^^
  15. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Jak zawsze z najlepszego (Halusi)...
  16. Ładne, nawet za mocno nie przesuszyłeś.
  17. MariuszB

    Wariacje bila72

    Nooo... pięknie 👍 a skąd masz ogórki?
  18. Dzięki, obyście byli prorokami.
  19. Dlatego zbieram wszelkie opinie, a decyzję co wybrać i tak podejmie Jola😁
  20. Dawidk1

    Słodkości @mamuśki

    No super podziwiam. Pamiętam, że szkoły trudne i wymagające było ciasto francuskie.
  21. Dawidk1

    Szrekowa zadyma

    Super ślinka cieknie. Z jakiego przepisu kabanosy?
  22. Wiesiek Czesiek

    Przywitanie

    Dzień dobry wieczór Wszystkim.
  23. Proszę bardzo: https://www.olx.pl/d/oferta/34ml-keczup-heinz-sloiczki-na-dzemy-sosy-tabasco-swiece-etc-CID628-ID16ZCXl.html
  24. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Wolne to i kabanosy się zrobiło, tyle ostatnio o nich pisania...
  25. Efekt finalny
  26. Ja lubię każde , ale najbardziej lubię cielęce. Ozory to ozory.Smak mają podobny tylko inną konsystencję. Wołowe są bardziej zbite .Ja gotuję tak długo bo lubię je również w galarecie a do galarety muszą być bardzo miękkie. Do jedzenia a ciepło wystarczy 3,5 h w podanej temperaturze. Możesz też gotować w szybkowarze ok.50-55 min.
  27. Nie znam się to się wypowiem. Wg mnie, jak zaczynasz to nie kombinuj. Osuszaj w takiej temperaturze w jakiej będziesz wędzić albo niewiele niższej. W tym czasie w komorze nie powinieneś mieć dymu. Nie osuszaj na czas - rób to tak długo aż kabanosy będą wyczuwalnie suche. Potem sobie wędź tak długo aż kolor ci będzie odpowiadał i na koniec powoli podnoś temperaturę do tych 90 st. C. Wg mnie, kwaśne i gorzkie wędliny często są objawem niewystarczającego osuszenia. No chyba, że ci się spieszy.
  28. A jakiś link do aukcji.
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.