Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Haha specjalnie nie podawałem, żeby nie promować "pierdół" i niezwiązanej z WB treści.. nie będąc w sumie pewnym czy można dodać link do takowej oferty, pozostając w zgodzie z regulaminem xD Kilka telefonów już było ws innych rzeczy, tak się zastanawiałem skąd nagle poruszenie. Ps tam nie ma nic wartego uwagi tak szczerze, bibeloty dzieci ^^
-
Dołączył do społeczności: RolerferPL
- Dzisiaj
-
Jak zawsze z najlepszego (Halusi)...
-
Ładne, nawet za mocno nie przesuszyłeś.
-
Nooo... pięknie 👍 a skąd masz ogórki?
-
Dzięki, obyście byli prorokami.
-
Dlatego zbieram wszelkie opinie, a decyzję co wybrać i tak podejmie Jola😁
-
No super podziwiam. Pamiętam, że szkoły trudne i wymagające było ciasto francuskie.
-
Super ślinka cieknie. Z jakiego przepisu kabanosy?
-
Dzień dobry wieczór Wszystkim.
-
Dołączył do społeczności: marcinbzyk
-
Słoiczki malutkie na sosy, prezenty, kieliszki, śluby itp
wawaldek11 odpowiedział(a) na PanBoczek temat w Giełda
Proszę bardzo: https://www.olx.pl/d/oferta/34ml-keczup-heinz-sloiczki-na-dzemy-sosy-tabasco-swiece-etc-CID628-ID16ZCXl.html -
-
-
Ja lubię każde , ale najbardziej lubię cielęce. Ozory to ozory.Smak mają podobny tylko inną konsystencję. Wołowe są bardziej zbite .Ja gotuję tak długo bo lubię je również w galarecie a do galarety muszą być bardzo miękkie. Do jedzenia a ciepło wystarczy 3,5 h w podanej temperaturze. Możesz też gotować w szybkowarze ok.50-55 min.
-
Dołączył do społeczności: radek7773
-
Kabanosy pieczone, ostro/gorzki posmak dymu.
Twonk odpowiedział(a) na Kanada temat w Pierwsze pytania
Nie znam się to się wypowiem. Wg mnie, jak zaczynasz to nie kombinuj. Osuszaj w takiej temperaturze w jakiej będziesz wędzić albo niewiele niższej. W tym czasie w komorze nie powinieneś mieć dymu. Nie osuszaj na czas - rób to tak długo aż kabanosy będą wyczuwalnie suche. Potem sobie wędź tak długo aż kolor ci będzie odpowiadał i na koniec powoli podnoś temperaturę do tych 90 st. C. Wg mnie, kwaśne i gorzkie wędliny często są objawem niewystarczającego osuszenia. No chyba, że ci się spieszy. -
A jakiś link do aukcji.
-
Dołączył do społeczności: ANDREW2967
-
Smakowo jest podobny do wieprzowego??
-
Dołączył do społeczności: adam2025
-
Zdecydowanie lepszy Lidlomix niż air fryer i Termomix. W tych pochodnych termomixa poza obiadem i upieczeniem chleba można robić lemoniady latem, pędzić bimber po kupieniu odpowiedniego adaptera. Jedynie do czego używamy air fryer to do frytek i pieczenia ryby oraz pałek kurczaka , czasem do tostów z serem. A w Lidlomixie/Termomixie można też smalec zrobić, a głownie najlepszy do robienia zup i sosów. Bratowa ma oryginalnego Termomixa i niektóre przepisy w nim są fajniejsze tego samego dania niż w Lidlomixie, ale czy to powód by przepłacać i płacić haracz co miesiąc ?
-
PanBoczek obserwuje zawartość Słoiczki malutkie na sosy, prezenty, kieliszki, śluby itp
-
Witajcie! Kopę lat tak pomyślałem, że Przyjaciół Prosiaczka może zainteresować coś takiego.. wystawiłem na olx dla znajomego i w końcu go przekonałem, żeby dla forumowiczów zrobił na dzień dobry 50% mniej, tzn 50gr/szt Keczup heinz w słoiczkach 34ml *mieszczą 40g keczupu/sosu, który się przeterminował we wrześniu przeto nie może byc sprzedany jako keczup wg prawa, ale też nie będę siedział i ich opróżniał a realnie taki produkt będzie dobry dopóki mu nakrętki nie przerdzewieją za x lat haha Robię to grzecznościowo, jest ich coś około 1400-1500, więc poświęcenie wielu godzin na opróżnienie ich odpada, najwyżej zainteresowani sobie użyją do jakiegoś wyrobu lub zutylizują. Wysyłka ciut droższa ewentualnie, ale cóż ^^ Heinz jest kultowy, ale pieron słodki, że huhu można by zacier nastawić haha Realnie - dobrze się odmacza etykieta, nie ma żadnych tłoczeń.. jedyny ślad po poprzedniej zawartości to daty przydatności na nakrętce, które można czymś zakleić i jest francja elegancja Ściskam Was mocno
-
Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
januszfeniks odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Znaczy jaka była mieszanka betonowa? -
Ale ja wiem.Najpierw musisz zapeklować z nastrzykiem.Później uwędzić i na końcu sparzyć ok. 4 h w temp.90C do miękkości i zdjąć skórę (łatwo schodzi z wołowych i cielęcych gorzej z wp).Możesz go peklować jak wędzonki 8-10 dni albo zgodnie z tabelą peklowania podrobów z 16 - stki.Ten ze zdjęcia akurat nie jest wędzony, ale to rzecz gustu. Proces jest taki sam oprócz wędzenia.
-
-
Dołączył do społeczności: n90ull
-
Dorota super filmik zamieściłaś , robię ciasto makaronowe w melakserze , zrobię i francuskie.Dzięki.
-
Dołączył do społeczności: Jaro32
-
Podpinam się pod temat, sam jestem ciekawy jak to zrobić i co z tego wyjdzie
-
Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
MariuszB odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Hehehehehe 🙂 Janusz, jak postawiłem kamienne mauzoleum to wielu pisało że w nim nie da rady wędzić, a jeżeli już to spalę przyczepę drewna, prawda okazała się inna, że nie mieli racji, jedyne w czym mieli rację to fakt że muszę wędzarnię osuszać, ale dla mnie to nie problem ponieważ drewna mam w brud, wędzarnia pięknie osusza i wędzi, nawet w okresie zimowym daje radę wędzić zimnym dymem, wystarczyło ją poznać i nauczyć się w niej wędzić 🙂 A czytając forum widzę jak wielu ma problemy z wędzarniami zachwalanymi i polecanymi, mają problemy z budową, nawet dymogeneratory potrafią wielu doprowadzić do szału..... ale masz rację, forum służy do wymiany swojej wiedzy, jest po to aby dawać rady, a że zawsze znajdzie się ktoś kto ma odmienne zdanie, cóż.... takie jest życie i nasza tradycja.... tam gdzie trzech polaków to są cztery zdania 🙂
